Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Risztov Éva folytatja az úszást

Négy év szünet után visszatér az élsporthoz Risztov Éva. Hosszútávúszóként folytatja, és a 2012-es londoni olimpián érmet szeretne nyerni.
Négy év szünet után visszatér az élsporthoz Risztov Éva. A háromszoros világbajnoki ezüstérmes, Athénban olimpiai negyedik úszó a Független Hírügynökség érdeklődésére elmondta, hosszútávúszóként folytatja, és a 2012-es londoni olimpián érmet szeretne nyerni.

A 23 éves sportoló 2005-ben vonult vissza, majd előbb vízilabdával, később motorversenyzéssel próbálkozott. Néhány hónapja úszóedzőként dolgozik, ekkor kapott egy jó ajánlatot és úgy döntött, hosszútávúszó lesz. Elmondta, 2-3 hónapja edz, keményen készül a 2010-es budapesti Európa-bajnokságra, és ha minden jól megy, 2012-ben a londoni olimpiára ki szeretne jutni.

"Az olimpiai érem még hiányzik a polcról" - mondta, hozzátéve, hogy Londonban még csak 26 éves lesz, a hosszútávúszás pedig nem a túl fiatalok sportja. Még nem bizonyítottam annyit, amennyit szerettem volna, mindent bele fogok adni, tízszer, százszor annyit fogok készülni, mint eddig" - mondta a Független Hírügynökségnek. "Nem mintha korábban nem tettem volna meg mindent, de most már tudom, akkor mi hiányzott, mi miatt nem úgy történtek a dolgok, ahogy szerettem volna" - tette hozzá.

Debrecenben fog úszni, Vajda Tamás irányításával, de ha összeegyeztethető, a tanítást sem szeretné abbahagyni. "Ha valaki meg akar tanulni úszni és engem választ, azt szívesen tanítom" - mondta.

2007 tavaszán Éva motoros karrierje építésével kívánt csupán foglalkozni - számolt be a Délmagyarország. A szkeptikusoknak akkor így válaszolt a sportolónő:  – Nos, két év múlva már úgy, olyan eredményekkel szeretnék odaállni a kétkedők elé, hogy megkérdezhessem: mi van azzal a fellángolással? Imádom ezt a sportágat. Semmit sem erőltetnek rám, nem „ütnek, vernek", úgy csinálom, ahogy nekem jólesik. Én pedig bizonyítani akarok.

A két év eltelt, Éva most mégis újra az úszást választja a bizonyításhoz.

Olvasóink írták

 • 13. Pengemester 2009. március 11. 16:52
  „Ajánlom Nektek Csurka Gergely Győzelemre születtek című könyvét,Kemény Dénes és a CSAPAT első olimpiai ciklusát dolgozza föl. Ha esetleg olvastad,tudod,hogy mekkora áldozatot kell hozni a sikerekért,hogy az élet nem ritkán,csúnyán kibabrál a későbbi győztesekkel. Egyébként baromira nem értem,hogy a vízilabdát miért hagyta abba ilyen alapokkal,lehet,nem volt gömbérzéke. Két példa:Biros még a Fotex ifiben kézilabdázott nagykamaszként,aztán öt év múlva Firenzében sziporkázott azon az emlékezetes EB döntőn. Madaras szintén úszóként kezdte,lehetett úgy tizenhat éves amikor elkezdte a pólót,eltelt öt év,magyar gólkirály lett.
  Vissza a témához:cirka negyven magyar bajnoki címmel,EB győzelmekkel,világbajnoki dobogókkal senkit sem motivál az ötödik hely,még olimpián sem. Viszont:ha úgy áll hozzá,hogy "szeretne elérni ezt-azt" ,sajnos nem fog menni,de ha tudja hol hibázott,akkor igen.”
 • 12. egyolvasó1 2009. március 11. 14:26
  „Sajnos Éva nem nagyon tudja mit is akar valójában. Az athéni olimpia idején komoly családi gondokkal küszködött és nem a 4. helyezés miatt hagyta ott az olimpiát, hanem mert kibukott érzelmileg erről is írt a sajtó anno és a Szulák showba is volt erről szó. Azóta sok mindent kipróbált (vizilabda, motorozás, úszásoktatás ezekről mindről beszámolt a sajtó) de nem igazán jött be neki és főleg anyagilag biztos nem , mert akkor nem váltott volna ennyiszer 4 év alatt.
  Ha van kitartása akkor persze kezdjen bele újba, de 4 év alatt ennyi mindent csinálni és nem megmaradni egyikbe sem azt takarja, hogy a kitartása nem a régi.
  Remélem büszkék lehetünk még rá, mint mártélyi ill. vásárhelyi sportolóra és azt is remélem, hogy Ő maga büszke arra a városra vagy községre amely kinevelte.”
 • 11. theseus 2009. március 11. 10:15
  „spann,

  próbálj meg visszaemlékezni, hogy a sajtónak mekkora szerepe volt akkor Éva reakciójában! Ők állították be kudarcként a 4. helyet, és valósággal megkínozták Évát lelkileg: a tévés interjú a gratuláció helyett szó szerint egy kínvallatás volt, hogy miért nem szerepelt jobban, miért nem nyert. Igaz, hogy Egérke elkényeztetett bennünket, de ez annyira felháborító volt, hogy azt a riporternőt szerencsére nem sokáig láthattuk aztán.
  Be kell látunk, hogy az amerikai és az ausztrál úszósport már fényévekre van nem csak tőlünk, hanem egész Európától, ma már a döntőbe jutás is szép eredmény az olimpián vagy a vb-n.”
 • 10. triatlonos 2009. március 10. 21:03
  „Elnézést!”
 • 9. triatlonos 2009. március 10. 21:02
  „Az élsport 10 % tehetségből, és 90 % munkából áll! Évában van tehetség, csupán az a kérdés, hogy elvégzi-e a munkát? Sok olyan edzővel dolgoztam, akik ismerték Széchyt, és azt állitották róla, hogy amikor versenyzőt választott, akkor mindig megnézte a családi hátteret is. A sajtóból az jött le, hogy Éva sikereire ráment a családi boldogság. Már Bán Sanyival is komoly konfliktusa volt a versenysúlya miatt. Kiváncsi vagyok, hogy most hány kiló! Mint sportszerető természetesen tisztelem az eredményei miatt, de a személyét mindig kritikusan tekintem, és kivánom, hogy legyen sikeres!”
 • 8. triatlonos 2009. március 10. 21:02
  „Az élsport 10 % tehetségből, és 90 % munkából áll! Évában van tehetség, csupán az a kérdés, hogy elvégzi-e a munkát? Sok olyan edzővel dolgoztam, akik ismerték Széchyt, és azt állitották róla, hogy amikor versenyzőt választott, akkor mindig megnézte a családi hátteret is. A sajtóból az jött le, hogy Éva sikereire ráment a családi boldogság. Már Bán Sanyival is komoly konfliktusa volt a versenysúlya miatt. Kiváncsi vagyok, hogy most hány kiló! Mint sportszerető természetesen tisztelem az eredményei miatt, de a személyét mindig kritikusan tekintem, és kivánom, hogy legyen sikeres!”
 • 7. balazs88 2009. március 10. 20:23
  „Hát spann ezekután már csak azt tudom javasolni hgoy sportpszichológusnak vagy újságírónak menj. ennyi”
 • 6. spann 2009. március 10. 19:51
  „Ja és balazs88!
  Ha nem a 4. helyért ment, akkor bizony nagyon lenézte az ellenfeleit, lehet, hogy úgy gondolta, hogy jobbat érdemel, akkor érthető egy pici keserűség, de azt hiszem perceken belül viszont tudni kell örülni egy olimpiai 4.helyezésnek! Hány embernek adatik ez meg életében??? Mekkora dicsőség a világon a 4. legjobbnak lenni valamiben??? Ez a nő meg azt, mondja, hogy nem ezt várta és hazautazik, ahelyett, hogy megpróbálná még, mert neki az a lehetősége is mevolt, hogy szépítsen. Az ilyen ember nem sportoló, erre készül egész életében és amikor ott a lehetőség eltaszítja magától, mert csalódott. Kozmann Gyurinak szerintem el sem kellett volna indulnia az olimpián ezzel a gondolkodással, mert 3 héttel az olimpia előtt meghalt a párja, na ez mekkora csalódás egy olyan embernek aki egész életében erre készül és minden esélye megvolt rá, hogy nyerjen? Elindult egy másik párral (Kiss Tamás) és BRONZÉRMESEK lettek!!!”
 • 5. spann 2009. március 10. 19:42
  „Hát figyeljetek, nem tudom, de egy biztos, az igazi sportoló az aki soha nem adja fel. Például Koló azok után elindult Sydneyben 2000-ben 500 méteren egyesben, hogy előtte csak 9. helyeket tudott elhozni nemzetközi versenyekről? Igen, elindult, méghozzá nyert is! Na, ő azt hiszem sportoló volt, senki nem várta, hogy megnyeri, mert már előre leírták és ő ennek a tehernek a tudatában felül tudott emelkedni az időjáráson és a papírformán. Azt hiszem Évitől is valami ilyesmi lett volna elvárható, a negyedik hely után és egy szavam nem lenne, ha ezek után mondjuk döntőbe sem jutott volna! Nem hiszem, hogy bárki megteheti, amikor egy egész országot képvisel, hogy feladja, mert nem tetszik az eredmény, mert nem azt hozta amit várt, ez sportszerűtlen, csak úgy, mint sportszerűtlen a győztesnek mondjuk lenézni azokat akiket legyőzött.”
 • 4. trixi11 2009. március 10. 19:05
  „spann
  Szerintem ne ítélkezz, mert sok mindent nem tudsz Éviről! A háttérben sok kemény dolog volt! Hajrá Évi!”
 • 3. magyarok 2009. március 10. 19:02
  „Hajrá Évi, mindent bele, spann, neked is sok sikert a kedvesség terén :)”
 • 2. balazs88 2009. március 10. 17:37
  „Tény hogy fura, nyílván nem a 4.helytért ment és ezért volt az a reakciója. De én örülök neki hogy visszatér, szerintem fog hozni pár aranyat még nekünk. Ha neked meg nem sportoló már spann akkor kapcsolj el mikor őt mutatják ;)”
 • 1. spann 2009. március 10. 16:36
  „Nekem a szememben Risztov Éva nem sportoló többé, attól a pillanattól, amikor az olimpiai 4. helyezése után sírva fakadt és hazautazott az olimpiáról, mert ő jobbat akart és a többi számában el sem indult. Ez nem egy sportolóhoz méltó viselkedés!
  Lehet, hogy ha nem őt vitték volna ki, hanem egy másik versenyzőt, annak a versenyzőnek élete legboldogabb pillanata lett volna az olimpiai 4. helyezés, ami hihetetlen nagy teljesítmény tegyük hozzá, de Risztov Éva ezek szerint egy telhetetlen, beképzelt liba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosan győzött a KSZSE a megyei rangadón

KSZSE –Kistelek megyei rangadóval folytatódott az NB II–es női kézilabda bajnokság. Tovább olvasom