Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Risztov Éva úszik

A vásárhelyi-mártélyi származású úszó, Risztov Éva (Kőbánya SC) vasárnap már vízbe csobban Montrealban a vizes sportok világbajnokságán. Az első száma a 400 méter gyors lesz.
– A mieinkkel kapcsolatban semmi különöset nem tudok említeni – mondta Kiss László szövetségi kapitány –, az edzések rendben zajlanak, a tízpályás verseny-, illetve a nyolcpályás bemelegítőmedencében ideális körülmények között készülhetünk, ami azt jelenti, hogy nem kell harcolni a pályákért, mindig van elég helyünk és időnk.

A szövetségi kapitány elsősorban Cseh Lászlótól remél érme(ke)t, a többieknek – ahogy ő fogalmazott – nincs reális sanszuk a dobogós helyezésre. Majd gyorsan hozzátette: – Talán Risztov Évi meglep mindannyiunkat.

Risztov először vasárnap 400 gyorson száll medencébe, majd sorrendben következik az 1500 és 800 méter gyors (július 25 és 29., vagyis hétfő és péntek), végül a 400 méter vegyes (július 31., vasárnap). A várható esélyekről ő is azt nyilatkozta: most nem nehezedik rá eredménykényszer (betegség, baleset hátráltatta a felkészülését), felszabadultabban úszhat.

Magyar idő szerint mindennap 15.30 órakor kezdődnek előfutamok. A középdöntőkre ugyanaznap délután – magyar idő szerint 0 órától – kerül majd sor, a döntőkre pedig, ugyancsak éjféltől kezdve, egy nappal később – kivéve a 400 méteres, illetve annál hosszabb távú számokat. Utóbbiakban nincsenek középdöntők, a 400 m gyorson és vegyesen az előfutamok napján van a döntő, 800 és 1500 m gyorson egy nappal később.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az európai babérokért

Feladatokkal teli idény vár a Ferroép-Szeged szuperligás férfi tekecsapatára, amely a héten… Tovább olvasom