Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Románia-Magyarország: pokoli csata vár

Ma 20 órakor Bukarestben (élő: m1) a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőt játszik Románia ellen. A tét nem kisebb, mint a csoport második helyének megszerzése, azaz a pótselejtező elérése.
Behűtötték már a sört? Megvették már a szotyit? Meccs lesz, kérem, nem is akármilyen, újból izgulhat mindenki, minden magyar futballbarát, hiszen este 20 órakor Bukarestben világbajnoki selejtezőn Románia Magyarország együttesét fogadja. Jó lesz beszerezni a „sert" és a hozzávaló magot.
Minden bizonnyal a Délmagyarország szurkolói klub is szépen megtelik – mindenkit nagy szeretettel várunk. A meccs előtt, a szünetben lesz játék, és természetesen ezért nyeremény jár majd – a Kárász utcai Facerben, így akár közös meccsnézéssel szurkolhatnak az Egervári-fiúknak a szegedi szimpatizánsok.

Irány Bukarest! Szabics Imre (balról, első sor), Hajnal Tamás, Bogdán Ádám, Szalai Ádám (középső sor), Dzsudzsák Balázs, Vanczák Vilmos, Laczkó Zsolt (hátsó sor) és Szakály Péter. Fotó: DM/DV
Irány Bukarest! Szabics Imre (balról, első sor), Hajnal Tamás, Bogdán Ádám, Szalai Ádám (középső sor), Dzsudzsák Balázs, Vanczák Vilmos, Laczkó Zsolt (hátsó sor) és Szakály Péter. Fotó: DM/DV

Mindenki számol, hogy mi lehet a legjobb eredmény. Ezt teszik a magyarok, a románok. Amelyik csapat nyer, az hatalmas lépest tesz azért, hogy a hollandok mögött a második helyet szerezze meg a csoportban. Ez még nem világbajnoki részvételt, hanem vb-pótselejtezőt ér.

Népes magyar tábor kelt útra, az Ultras Szeged egy kisbusszal indult el, hogy a román fővárosban biztassa a magyar válogatottat. A hangulat biztos, hogy extra lesz, minden jegy elkelt a meccsre, így a csordultig telt nemzeti arénában mindenképpen ádáz csata várható. A tét nem kisebb, mint közelebb kerülni Brazíliához, a 2014-es vébéhez. Ehhez jó lenne egy nagyot lépni, és végre nyerni a románok ellen.


Pokoli csata vár

A megyei I. osztályú klubok edzőit, vezetőit arról kérdeztük, mit várnak a fontos mérkőzéstől.

Molnár László (Csanádpalota, elnökhelyettes): – Két dolog mozog bennem mint magyar emberben: az érzés és a valóság. Talán ekkorra sanszunk még nem volt az utóbbi időben arra, hogy Romániában három pontot szerezzünk, de a döntetlent a minimum. A palotai csapaton belül némelyik romániai játékos nincs elájulva a saját válogatottjától.

Major László (UTC, edző): –
Az utóbbi időben nem termett nekünk babér Romániában, talán legutóbb Fazekasék idejében, 1981-ben játszottunk egy 0–0-t. Bizakodó vagyok, de így is csak negyven százalék esélyt adok a magyar csapatnak a győzelemre. Féltem a védelmünket, ez a válogatott gyenge pontja.

Berki István (SZVSE, edző):
– Szoros csatára számítok, amely főként taktikai jellegű lesz. A magyar csapatnak csak akkor lehet esélye, ha ki tudja használni a helyzeteit, amelyből nem lesz sok a meccsen. Dzsudzsák és Szalai formája meghatározó lehet.

Szabó Zsolt (Kistelek, edző):
– Nagyon nehéz, kiélezett meccs lesz, ahol döntetlent várok. Bár ne lenne igazam, és nyernénk, de ehhez jelenleg nem elég erős a magyar válogatott. A végeredményt illetően 1–1 a tippem, amely sajnos kevés lesz a pótselejtezős helyért vívott versenyfutásban.

Bozóki Zoltán (Szentesi Kinizsi, edző):
– Abban bízom, hogy a magyar válogatott meg tudja tartani előnyét a csoport második helyén. Ez azt jelenti, hogy már egy iksz is jó eredmény lenne, hiszen megmaradna az esélyünk, ami nagyon fontos.

Dezső Ferenc (HFC, edző):
– Pokoli hangulat lesz a telt házas bukaresti arénában. Döntetlenre számítok, de még ezt az egy pontot is nehéz lesz begyűjteni. Jó lenne, ha Szalai Ádám a BL-selejtezőben mutatott formáját hozná, és ha a védelmünk fegyelmezettebb lenne, mint a csehek ellen, mert a széleken könnyen átjátszottak minket.

Révész Gábor (Mórahalom, elnök):
– 1–1–es döntetlent tippelek, a játék képe pedig hasonló lesz, mint a hazai mérkőzésen. A román kormányfő arra kérte a szurkolókat, hogy mutassák meg, hogy kell európai színvonalon drukkolni, remélem, ez nem félemlíti meg a játékosokat, és bátor támadójátékot mutatnak.

Bódi Attila (Makó, edző):
– A médiában minden véleménynyilvánító a védelemben lát hiányosságokat. Ebben van igazság, de a leggyengébb pontunk szerintem a középpálya védekezőképessége: az ellenfelek sokszor vihetik lendületből a labdát a hátsó alakzat felé. Ha ezt elkerüljük, és attraktív futballt játszunk, meglehet a győzelem.

Hevesi Tibor (Ásotthalom, edző):
– Mindenképpen magyar győzelmet várok, még annak ellenére is, hogy az ilyen óriási téttel bíró mérkőzéseken szokott leginkább botladozni a válogatott.

Tóth Ákos (Tisza Volán, edző):
– Csodát! Jó érzésem van, nincs vesztenivalónk, miért ne nyerhetnénk Romániában? Sokat olvastam a meccsről, jó légiósaink vannak, a Steuau-játékosok a nemzeti stadionban nem szoktak jól játszani, így reménykedem a sikerben.

Takács Zoltán (Algyő, edző):
– Mint minden magyar, nagy csatára számítok.
A legjobb védekezés a támadás, így reménykedem abban, hogy legalább egy döntetlent játszunk. Persze a bukaresti légkör nem lesz egyszerű, de ezzel nem kell foglalkoznunk.

Havas Péter (FK 1899 Szeged, elnök):
– Döntetlen lesz szerintem. Sajnos a védelmünk nem a legerősebb, az utóbbi időben amatőr dolgokat mutat be a meccseken, azonban Dzsudzsák és Szalai remek formában van, így biztos, hogy szerzünk gólt Bukarestben, döntetlenre pedig jók leszünk.

Paksi Péter (Tápé, edző):
– Döntetlen körüli eredményt várok, bízom benne, hogy lelkesen és harcosan vesszük fel a küzdelmet. Sajnálom Juhász Roland kiesését, de bízom Dzsudzsák és Szalai klasszisában. A jelenlegi erőviszonyok alapján az iksz a legvalószínűbb.

Keller Mihály (Csongrád, edző): – Nekem az az érzésem, hogy döntetlen lesz. Nem hiszem, hogy bármelyik csapat is bátran támad, inkább a kivárásra játszik majd. Az iksz mindkét együttesnek reményt adhat, bár a szívem azt mondja, nyerünk.

Györgyi István (Nagymágocs, edző): – Biztos, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk, amelyen a hazai pálya egy góllal segíti a román alakulatot. Szeretnék optimista lenni, de ez most nem a mi meccsünk lesz. Túlzott és nagy az elvárás, ezen nem tudunk túllépni. Az akarattal ugyan nem lehet gond, de ez kevés Bukarestben.

Dr. Tóth János (Sándorfalva, edző): – Közepes képességű csapatok nagy csatája lehet, amelyen játék kevés lesz, inkább a küzdelem dominál. Számomra ez szomorú, mert azokat a meccseket nem szeretem, amelyekre azt mondják, nagy volt a küzdelem, de ez van. Nem tudom, a bíró mennyire bírja majd a helyi nyomást a háromesélyes mérkőzésen.

Olvasóink írták

 • 11. Tatter 2013. szeptember 06. 21:59
  „FronkoPali
  De nagy a mellény,pedig kaptunk zakót!
  Nem is egyet,mindjárt kettőt!
  Sajnos a meccs igen sz.. volt!
  Igy is kapnak érte bankót!
  Lehet rizsázni ,csomókat bogozni!
  Megalázták ,Ria,ria Hungáriát!”
 • 10. queenmargareth1 2013. szeptember 06. 17:37
  „most mondták a Petőfiben, hogy hogyan fogadták a magyar szurkolókat, verekedés stb...gratulálok mindkét félnek!”
 • 9. FrankoPali 2013. szeptember 06. 17:32
  „Felkelt a nap Bukarest felett,
  Megjött a magyar drukker sereg!
  -"Meccs lesz ´tán itt kérem szépen?"
  -"Lessz, s nem is akármilyen!"

  "A magyar név megint szép lesz,
  Méltó régi nagy híréhez;
  Mit rákentek a századok,
  Lemossuk a gyalázatot!"

  Nem kellenek nékünk kincsek,
  elég ha csak szívünk ´mienk!
  Földrajzilag Erdély már másé,
  Fiaink küzdenek, a Hazáért!”
 • 8. FrankoPali 2013. szeptember 06. 17:20
  „Dübörög a föld, reszket az oláh.
  Itt jön a magyar, vigyázz román!
  A csendőr néz ránk komoran,
  Gyászol majd ma románia!

  A fiaink kint vannak és küzdenek,
  A székek csak úgy repülnek.
  Szalai lő, rezeg a háló,
  Temet már a román sajtó.

  Nagy verést kapnak a pályán,
  Talpukon a szőr is feláll.
  Ezer torokból üvölt a hang:
  RIA RIA HUNGÁRIA!!!”
 • 7. ado 2013. szeptember 06. 17:14
  „Fix 1-es ! Sajna. Már sokszor bizonyítottak szeretett focistáink...Bár ne legyen igazam.Hajrá Mo! Hajrá!
  Minden elismerésem a kiutazó bátor magyar drukkereknek.Remélem jó és szép élménnyekkel térnek haza!”
 • 6. Zotya100 2013. szeptember 06. 16:50
  „Zakóóóóó!!!!”
 • 5. hangman 2013. szeptember 06. 16:22
  „Ne feledd az az 0-1-ről megfordított meccs jól fizetett az olasz játékosoknak, vastag téli bunda volt!”
 • 4. Tatter 2013. szeptember 06. 16:17
  „Addig még pénzt is kapnak a semmiért,hülye lenne játszani.”
 • 3. dondongó 2013. szeptember 06. 15:57
  „Kezdődik.

  http://mandiner.hu/cikk/20130906_csendorokkel_csaptak_ossze_magyar_szurkolok_bukarestben”
 • 2. v.imre 2013. szeptember 06. 15:09
  „Az a baj, hogy immár évtizedek óta képesek vagyunk úgy játszani, mint az ellenfél. Ha tizenegy falábú áll velünk szemben, akkor úgy. Ha tizenegy szigeti halász, akkor úgy. Ha tizenegy olasz (válogatott) akkor úgy. Emlékezetes meccsen 3:1-re vertük az olaszokat egy barátságos meccsen... Most is hasonló kínlódást sejtek. Úgy, olyan formában játszunk, mint a románok. Védelmünkben benne lesz annyi gól, mint csatáraink lábában. Előre sajnálom...”
 • 1. Tatter 2013. szeptember 06. 13:19
  „Kár volt ki utazni hiszen akkora zakóval jövünk haza,hogy nem emberi !
  Kevesek vagyunk mi a Románokhoz,hiszen a magyar foci egy nulla!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dzsúdósoké a műjégpálya

A Szegedi Judo Iskola a serdülő Euroliga első fordulóját, valamint regionális versenyt, egyben játékos vetélkedőt szervez szeptember 7-én, szombaton a Szabadkai úti műjégpályán. Tovább olvasom