Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Rostás Károly: foci nélkül nem az igazi

Mi lett vele? sorozatunkban a HFC labdarúgócsapatát hét éven át irányító Rostás Károllyal beszélgettünk, aki egy ideje már nem gyakorolja az edzői szakmát.

Rostás Károly (46) nem Csongrád megyében született. Fehérgyarmaton látta meg a napvilágot, ott is kezdett el futballozni, és hogy nem volt tehetségtelen, arra az NB III-as nyírteleki katonaévek alatt az akkor másodosztályú Diósgyőrnél is felfigyeltek.

– Három évadot töltöttem a DVTK-ban, emlékszem, még Törőcsik András ellen is futballoztam – mesélte a munkanélküli A licences szakember. – Az a meccs nemcsak „Törő" miatt maradt meg bennem, hanem azért is, mert a gólommal nyertünk.

Aztán úgy hozta az élet, hogy 1990-ben a Hódmezővásárhelyi MSE-be került.

– Maradandót nem alkottam, fél év kevés volt ehhez – folytatta a múltidézést. – Akkoriban szűnt meg a csapat támogatása, elegem lett az egészből, bevallom, 25 évesen megcsömörlöttem. Öt évig nem futballoztam, majd Arany József invitálására igent mondtam. Az egykori elnök-szponzor kihívott a megyekettes Szikáncshoz, aztán még rugdostam a gólokat a Mártélyban, a Szentesben és a Székkutasban is.

Rostás Károly. Fotó: DM/DV
Rostás Károly (pirosban). Fotó: DM/DV

Tréneri pályafutása már akkor elkezdődött, amikor még játszott. 1999-ben az egyik megyekettes vásárhelyi csapatnál debütált, utána Szikáncson játékos-edzőként tevékenykedett, majd 2001-től átvette szeretett klubja, a HFC szakmai munkájának irányítását.

– Hét évet töltöttem el a kék-sárgák kispadján – mondta Rostás. – Elkezdtünk a fiatalokkal építkezni, az első néhány idény nehéz volt, majd beért a közös munka gyümölcse, ez az NB III-as ezüstéremben csúcsosodott ki. 2008-ban váltak el útjaink, mégpedig azért, mert az akkori vezetéssel nem tudtunk az anyagiakban megegyezni.

Idény közben átvette a megyeegyes Mindszentet, és a sereghajtóból a mezőny egyik meghatározó csapatát faragta. Csakhogy akadt egy nézeteltérése az elnökséggel, a dolog vége az lett, hogy a tréner megsértődött, és tavaly nyáron távozott.

– Azóta nem volt csapatom, pedig idén májusban azt gondoltam, már van – folytatta. – Megkeresett az NB II-es Orosháza, mindenben meg is egyeztünk az elnökkel, kezet ráztunk, majd másnap a telefonba azt mondta, tárgytalan a dolog... Azóta sem keresett senki. Pedig hiányzik az edzősködés, de nem mindenáron. Addig is, amíg nem osztanak lapot, a labdarúgónak készülő 10 éves Roland fiam meccseire járok, vagy a 14 esztendős atléta Réka lányom versenyeit nézem, és persze a HFC hazai találkozóiról sem hiányzom. Nagyon szurkolok az edzővé vált egykori játékosomnak, Szűcs Robinak.

Olvasóink írták

 • 2. airwaves 2011. október 19. 11:35
  „Kedves eldorádó!
  Teljesen igazad van, egy-két kirívó példát kivéve, amikor irritáló összegeket kifizetnek falusi "aranylábúaknak", akiknek akkora az arcuk, mint a telihold!
  Persze azt is csak ideig-óráig és ezt tudva a többi gyógyegér is követeli a maga jussát, mintha mindenki Messi lenne...
  Karcsira visszatérve: ha egy senkiházi bérének a negyedét kapod és azt is hónapokkal késve, vagy csak az ígérgetés vesz körül, akkor bizony a "szerelemből" edzősködésbe is beleun a honpolgár.
  Ilyen ez a "művész élet" kis hazánkban :(”
 • 1. eldorádó 2011. október 18. 21:47
  „Véget ért az aranykor - ha volt egyáltalán -
  megye3-tól a NB.III-ig nincs pénz, ezen a szinten is még "szerelemből" kell focizni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taylor&Nash: a vízcsapból is a hevesiek folynak

Nagy elánnal gyakorol a Szeged Vízmű Taylor&Nash Universitas OB I-es női pólócsapata. Tovább olvasom