Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Rutinos játékosok a dobogón

Lapunk hagyományt teremtett azzal, hogy először a sportág történetében a megyei I. osztályú mérkőzéseken a tudósítók, edzők, sportvezetők segítségével osztályoztuk az adott mérkőzésen pályára lépő játékosokat. Az őszi idény végén mérleget vontunk, és kiderült: szükség van a rutinos játékosokra. A csapatok nevei alatt a három legjobb játékos osztályzatait olvashatják.
Tóth Attila (Tisza Volán), Kiszner Antal (Ásotthalom), Turján György (FK 1899 Szeged). E három labdarúgó végzett az őszi osztályzatok alapján ebben a sorrendben a megyei I. osztályú bajnokság képzeletbeli dobogóján. Tóth 34, Kiszner szintén 34, Turján pedig 38 éves – mindannyian sok nagy csatát megéltek fénykorukban, ám most is igazolták: a csapatuknak szükségük van a tapasztalatukra, a rutinjukra. A Tisza Volán támadója, Tóth Attila ráadásul egyszer sem volt kezdő, így sikerült tizennégy mérkőzésen éppen hetes átlagot elérnie – az osztályozók úgy gondolták, minden egyes pályára lépésével hozzátett együttese játékához.

Tóth Attila (jobbra) a kispadról beszállva lett osztályzataink alapján az ősz legjobb labdarúgója a megyei I. osztályban. Fotó: Schmidt Andrea
Tóth Attila (jobbra) a kispadról beszállva lett osztályzataink alapján az ősz legjobb labdarúgója a megyei I. osztályban. Fotó: Schmidt Andrea

Ha csapatonként nézzük az első hármat, a rutinosak mellett találhatunk feltörekvő fiatalokat is a dobogón, ilyen például Péter-Szabó, Forró (mindkettő FK 1899 Szeged), Bodor Bendegúz (Csongrád), Szabó Mihály Dávid (Mórahalom), Báló Richárd (SZVSE) vagy Orovecz Sándor (Szentesi Kinizsi).

Újítás volt, hogy az őszi idény kezdetétől osztályozzuk a labdarúgókat, és ez nem működhetett volna a tudósítók (legyen az edző, technikai vezető, játékos, elnök, szurkoló) futballszeretete, lelkiismeretessége nélkül. Ők így látták a játékosok teljesítményét, mi pedig örömmel fogadtuk el a meglátásukat, egyúttal megpróbáltunk hagyományt teremteni.

A tapasztalatok alapján azt érezzük, hogy bevált az ötlet, hiszen egyfajta versenyhelyzetet teremtettünk az osztályzással. Tavasszal pedig minden játékosnak lehet bizonyítania – és javítania. Azzal ugyanis a csapata is jól jár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakó Gábor nem számolgat

A Szegedi Vízmű Taylor& Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata a magyar kupában szerzett bronzéremmel a vártnál jobb évet zárt. Tovább olvasom