Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Rutinos tehetség ökölvívásban a programozó matematikus

Szeged - Öt profimeccsből öt kiütéses győzelem, három az első, egy-egy a második és a harmadik menetben. Nem csoda, ha 29 éves kora ellenére tehetségnek tartják és hívják Nagy Sándort, a Szeged BC öklözőjét.
A szegedi Nagy Sándor három éve bokszol versenyszerűen. – Rendszeresen járok bokszolni már tíz-tizenkét éve, de csak műkedvelőként, a heti edzésszám nem volt elég a versenyzéshez. A tanulás és a munka mellett nem jutott idő a felkészülésre, ám teltek az évek, és azt éreztem, valami hiányzik az életemből: ez pedig a meccs. Először egyetlen amatőr mérkőzésre vágytam, amely fél év kemény meló után 2008-ban jött el. Bemutató találkozó volt egy erős ellenféllel, a vecsési Tóth Tamással szemben, és az adok-kapok vége döntetlen lett. Nagyon szeretem ezt a sportot, jó érzés volt harcolni a ringben, ezért folytattam tovább – mondta a 29 éves ökölvívó.

Nagy Sándor akcióban
Nagy Sándor akcióban
Hogy hogyan jutott el Nagy Sándor az ökölvíváshoz? Egy egészen más sportágból. – A származási helyemen, Békésen kézilabdáztam, az ifjúságiaknál nem volt balkezesünk, ezért jobbkezesként is jobb kettőt játszanom. Jól ment a játék, de a térdem nem bírta a terhelést, talán mert növésben voltam. Emiatt aztán abbahagytam, és elkezdtem az ökölvívást – emlékezett vissza a sportoló.

Nagy Sándor immár kilenc éve a Szeged BC edzője, Gál László tanítványa. Tizenkét amatőr meccsből nyolc győzelem és négy vereség a mérlege, ám az elmúlt időszakban már a hivatásosok között találkozhatunk a nevével.

– Az amatőröknél az igazán jó bunyósokkal, így Szellővel vagy Darmossal évente csak egyszer, az országos bajnokságon találkozhattam, ezért belevágtam a profi karrierbe. A szentesi Bertók Róbert segített abban, hogy kapcsolatba kerüljek Rácz Félixszel és a Félix Promotionnal. Egy év alatt öt meccsen bokszoltam, öt kiütés a mérleg, ebből három az első, egy-egy pedig a második és a harmadik menetben. Azaz egy profi meccset sem bokszoltam végig. Igaz, nem voltak még nagyon erős ellenfeleim, de egyre felkészültebb vagyok, és mert nincs fejvédő, könnyebb az ellenfeleken ütést találni, az ütőerőm pedig extrának mondható, ezért vannak rövid meccseim. A célom? Csak a következő meccsre gondolok, az pedig nagy valószínűséggel Bozai Gyula ellen lehet Szentesen augusztusban. Annak örülnék, ha a cirkálósúly magyar bajnokával, Nagy Józseffel összejönne egy profimeccs. Ez lenne az első nagy próbatétel, cél, amelyért érdemes extrát edzeni – vélte Nagy Sándor.

Az öklöző civil szakmája programozó matematikus, de vajon használja-e ezt a végzettségét a bokszban?
– Igen, használom, hiszen fontos kidolgozni olyan stratégiát, amely eredményre vezet. Figyelni kell, hogy ne kerüljön ki az irányítás a kezemből. Gál Laci ebben nagyon jó, tudja, hogy mit lehet kihozni egy-egy mérkőzésből – mondta végül a kiváló bokszoló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár József keresi a Szedeák új irányítóját

Az Egyesült Államokban készül szegedi időszakára Molnár József, a Naturtex-SZTE-Szedeák A csoportos férfi kosárlabdacsapatának új vezetőedzője. Tovább olvasom