Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ságvári DSE: évtizedes hagyományok

A szegedi Ságvári Endre gimnáziumban hatalmas múltja van a tollaslabdasportnak. A hagyományokat a mai napig őrzi a Ságvári DSE egyesülete, amelyben Tary Gábor edző csaknem negyven gyermekkel foglalkozik.
Bár a Ságvári Diáksport Egyesület csak 2000 óta foglalkozik a tollaslabdával, az egyesület nevét adó szegedi Ságvári Endre gimnáziumban évtizedes hagyományai vannak a sportágnak. A nyolcvanas évek elején kezdett működni a JATE SC, amelyben már akkor is sok ságváris tollaslabdázott. Később az egyetemi klubból kiválni kényszerültek a fiatalok, akikkel – persze cserélődő kerettel – a mai napig létezik az egyesület.

– Előbb sportkörként, később sportegyesületként, jelenleg pedig diáksport-egyesületként működünk – mondta Tary Gábor edző, aki a kezdetektől ott volt a ságváris tollaslabdázás mellett, és egyedül, igaz, a szülők segítségével foglalkozik a versenyzőkkel.

Tary Gábor edző és tanítványai büszkék a közösen nyert érmeikre.  Fotó: Schmidt Andrea
Tary Gábor edző és tanítványai büszkék a közösen nyert érmeikre.
Fotó: Schmidt Andrea

– Sajnos nehéz a helyzetünk, hiszen öt éve már nem tudunk rendszeresen a Ságvári tornatermében edzeni, azóta több mint négyszeresére kellett emelnünk a tagdíjat. Emiatt már legalább huszonöten hagyták abba a versenyzést, de mivel semmilyen támogatást nem kapunk, nincs más lehetőségünk. Néha pályázati úton jutunk egy kis pénzhez, de az sem elég sok mindenre – mondta Tary Gábor, aki hetente háromszor tart edzést, kétszer a Fodor- szakközépiskola tornatermében, pénteken viszont még mindig a Ságváriban.

Toborzó

Azok a fiúk és lányok, akik szeretnék látogatni a Ságvári DSE edzéseit és megismerkedni a sportággal, Tary Gábor edzőnél a 20/954-7745-ös telefonszámon jelentkezhetnek.

Pedig vannak ügyes gyermekek az egyesületnél, sok korosztályos bajnokot neveltek már, legutóbb az azóta már eligazoló Káity Sára és Boda Boglárka állhatott dobogóra a tavalyi diákolimpián, előbbi harmadik, utóbbi első lett. Jelenleg közel negyvenen játszanak a Ságvári DSE-ben, közülük a tavaly diákolimpiát nyerő Kőműves Csongor és Kajtár Panna a legtehetségesebb – mindketten 12 évesek.

– Szeretném, ha minél többen lennénk, hiszen egy nagyon szép és nem utolsósorban olimpiai sportág a tollaslabda. Nagy vágyam, hogy a szegedi egyesületek egyszer együttműködjenek, egyfelé húzzák a sportág szekerét, ez közös érdekünk lenne – tette hozzá Tary Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajt a Kék Mókuson

Elkészült a Kék Mókus-kupa szegedi kispályás labdarúgótorna csoportbeosztása. Tovább olvasom