Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 17°C Még több cikk.

Sallai Ágnes a felnőtt Eb-n is úszik

Bizakodva várja a Balatonalmádiban rendezendő felnőtt hosszútávúszó Európa-bajnokság szerda délelőtti rajtját a vásárhelyi Sallai Ágnes, aki 5 kilométeren indul. Csókay Miklós edző mindössze 16 éves versenyzője a Balaton-átúszás megnyerésével melegített a nagy erőpróbára.
Sallai Ági és edzője is bizakodva várja az Eb-rajtot. Fotó: Tésik Attila
A Hódtáv SC kitűnősége, Sallai Ágnes az elmúlt hetekben versenyről versenyre jár. Formájára nem lehet panasz, hiszen 800 m-en nyert a békéscsabai vidékbajnokságon, másnap teljesítette a Maty-éri viadalon a 4 és 2 km-es távot is. Ezt követően a Berlin melletti Müritz-tóban versenyzett, az ifi Eb 5 km-es számában egyéniben 20., csapatban a 4. lett a magyar válogatott tagjaként. Az elmúlt hét végén pedig immár másodszor nem talált legyőzőre a Révfülöp és Balatonboglár között megrendezett 5,2 km-es Balaton-átúszáson. Pedig a „magyar tenger" mellett 8207 ellenféllel is meg kellett küzdenie. Ági 1 óra 11 perces idővel melegített a szerda reggel 10 órakor rajtoló felnőtt hosszútávúszó Európa-bajnokságra, melyet Balatonalmádiban rendeznek.

Meleg a tó vize

– Az időeredményemmel nem vagyok elégedetlen, maradt néhány perc bennem, igazából edzésnek fogtam fel – magyarázta Ági. – Két évvel ezelőtt hasonló idővel nyertem meg a Balaton-átúszást. Akkor nehezebb volt, mégiscsak 2004-ben vettem először részt ezen a versenyen. Akkor még fura volt minden, most már nem. Egyedül az zavart, hogy kicsit meleg volt a tó, számomra a 26 fokos vízhőmérséklet nem éppen ideális. Emiatt körülbelül két kilométernél átestem egy kisebb holtponton, onnantól már nem volt gondom. Nem tagadom, jó érzéssel töltött el, hogy a vízből kikászálódva én léphettem először a boglári Platán strand füvére.

Önbizalommal telve

Csókay Miklós elsősorban azért örül tanítványa hétvégi sikerének, mert az jót tett az önbizalmának.
– Ne vádoljon senki nagyképűséggel, de Áginak kötelező volt megnyerni a Balaton-átúszást, amit ő tökéletesen meg is oldott – jegyezte meg a tréner. – Hogy mi várható szerdán? Egyelőre még nincs pontos adatunk az indulókról, a létszámról. Azt remélem Ágitól, hogy jól úszik majd, mindent kiad magából. Németországban lassan kezdett, most változtatunk, megnyomja az első két kilométert. Ahogy ő, én is bizakodom...

Ma este megnyitó


Ági tegnap délután óta már a felnőtt hosszútávúszó Európa-bajnokság helyszínén, Balatonalmádiban gyakorol.
– Mivel szombaton részt vettem a Balaton-átúszáson, számomra nem lesz szokatlan a helyszín. A hosszútávúszó Eb megnyitó ünnepségét ma este tartják, a versenyre másnap, szerda reggel 10 órakor kerül sor.
Ágnes elmondta, az ifi Eb-n elért egyéni 20. helyezésével annyira azért nem volt kibékülve, de ha jobban belegondol, kesergésre nincs oka, hiszen egyrészt ez volt az első nemzetközi versenye, másrészt pedig a magyarok közül ő szerepelt a legjobban.

Szurkol a család

– Egy óra hat perc alatt teljesítettem az öt kilométeres távot, ezzel Almádiban is kiegyeznék. Annyit tudok a versenyről, hogy beúszunk 500 méterre, ott a parttal párhuzamosan két kilométert tempózunk, majd fordulunk, és ezt az utat visszafelé is teljesítjük. Egyelőre még nem izgulok, bizakodva várom a szerda reggelt. Az edzőm mellett a helyszínen szorít majd értem a család is, ott lesz Almádiban édesanyám, édesapám, az öcsém és a nagymamám is. Kriszta húgom csak azért nem lesz jelen, mert a korosztályos országos bajnokságon Egerben versenyez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Selyben győzött a 42. Magyar Hajtóderbyn

Szilvásváradon a 42. Magyar Hajtóderbyn a kettesfogatoknál mórahalmi siker született, hiszen Selyben… Tovább olvasom