Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Sallai Ágnes egyéni csúcsokat vár magától

A mindössze 16 éves vásárhelyi hosszútávúszóra, Sallai Ágnesre komoly feladatok várnak az elkövetkező három hétben. Előbb július 15-én a Berlin mellett rendezendő ifjúsági Európa-bajnokságon indul 5 km-en, majd részt vesz a Balatonalmádiban tartandó felnőtt Eb-n is.
Fotó: Tésik Attila
Jó formában várja a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium tizedik osztályát elvégző Sallai Ágnes az ifjúsági és felnőtt hosszútávúszó Európa-bajnokságot. Az előbbit Berlin mellett, utóbbit pedig Balatonalmádiban rendezik. Értelemszerűen elsősorban az ifisták között várható jó eredmény a 17. életévét csak novemberben betöltő sportolótól.

– Körülbelül tíz éve kezdtem el versenyszerűen úszni – nyilatkozta Ági. – Általában 800 és 1500 m gyorson, valamint 200 háton indultam. Aztán 2004-ben részt vettem a Balaton-átúszáson, amit elsőre azonnal meg is nyertem. Tulajdonképpen ekkortól lettem hosszútávúszó. A sikeres első kísérletet követte még néhány öbölátúszás, majd tavaly már az Európa-kupán is versenyeztem.

Ági az elmúlt hétvégén előbb megnyerte a békéscsabai országos vidék úszóbajnokságon a 800 m-t, majd másnap félóra eltéréssel kiváló időeredménnyel teljesítette a Maty-éri viadalon a 4, majd a 2 km-es távot is. Mondhatni, remekül hangolt a Berlin melletti ifi Eb-re.

– Július 13-án utazunk ki Németországba, a versenyem 15-én lesz. Öt kilométeren az eddigi legjobb eredményem 1 óra 1 perc, a célom, hogy ezt megdöntsem. Hogy aztán ez mire lesz elég, az majd kiderül. A felnőttek között is egyéni rekordra készülök, remélem, sikerül majd megfelelni a magam állította elvárásoknak.

Áginak immár hatodik éve Csókay Miklós a klubedzője. Saját költségén ő is ott lesz Berlin mellett.
– Tanítványom bal válla kicsit meghúzódott, néhány napot kihagyott a felkészülésből, de reményeink szerint ez a teljesítményén nem látszik majd meg – mondta a tréner. – Ági jó versenyzőtípus, amikor nagy szükség van rá, hihetetlenül tud összpontosítani. Az ifik között elsősorban csapatban várok sokat tőle és két társától, ha kijön a lépés, akár a dobogóra is felkapaszkodhatnak, a felnőtteknél a tapasztalatszerzés a fő cél. Tudni kell ugyanis, hogy ellenfelei 25 és 30 év közöttiek, zömmel profik, ami azt jelenti, ebből élnek, kizárólag a hosszútávúszással foglalkoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntőbe vágynak a Hód TC-sek

A Hód TC szuperligás férfi teniszcsapata ma délelőtt a fővárosban, a Tordas ellen a bajnoki… Tovább olvasom