Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Sándor Péter a jövő reménysége

Már kétszeres magyar bajnok a Szatymazi SE cselgáncsozója, a 13 éves Sándor Péter, aki a kistelepülésről jutna el majd egy olimpiára.
Szatymazról az olimpiára? A küldetés nem lehetetlen, főleg, ha Sándor Péter elszántságát nézzük. A 2002- es születésű cselgáncsozó, aki a szegedi SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium hetedikes tanulója, jó úton halad, hogy egyszer majd egy ötkarikás játékokon szurkoljunk neki – mondjuk 2024-ben a majdani budapesti eseményen.

– Ötödik éve dzsúdózom, a nevelőedzőm Kovács Szabolcs. 2011-ben költöztünk Szatymazra, és két olyan sportág volt, amely a település repertoárjában a fiúknak megtalálható: a labdarúgás és a cselgáncs. Előbbivel indítottam, ám alig három hét után áttértem a dzsúdóra. Nem bántam meg: mozgékony voltam, a szüleim szerették volna, ha állandó terhelést kapok, én pedig megszerettem – mesélt Sándor Péter.
 
Sándor Péter. Fotó: DM
Sándor Péter. Fotó: DM

A négyes átlagú, a nyelveket is szerető – oroszt, angolt tanul, és nem elképzelhetetlen, hogy továbbiakkal is szívesen megismerkedik – szatymazi diák kedvence természetesen a testnevelés. Dzsúdóban kétszeres bajnoknak vallhatja magát: előbb 2014-ben az 55 kilogramm diák A, majd 2015-ben a 60 kilogramm serdülő B korcsoportjában lett bajnok négy győzelemmel, miközben tavaly a serdülő A-ban bronzérmet is szerzett, ehhez viszont öt mérkőzés kellett. Ezenkívül járt Budapesten (diákolimpia, kétszer 3. hely), Szlovéniában a Koroska Openen (5. hely), illetve a romániai Aradon (serdülő B: 1., serdülő A: 3. hely) is.

– Példaképem Ungvári Miklós, illetve a görög Ilíasz Iliádisz, a célom pedig eljutni egy olimpiára. Tudom, hogy népes a mezőny, hogy bonyolult a kvalifikáció, hogy ehhez Eb-n és vb-n is jól kell szerepelni, de vállalom a munkát. Hogy mi a kedvenc edzéselemem? Szeretem, amikor befejeződik... Félretéve a viccet mindent megcsinálok, amit jelenlegi edzőm, Szabó Csaba kér és mond, lehetőleg a maximális erővel, még akkor is, ha fáj, ha rossz. Heti kilenc tréningem van, ám a héten a fagyok miatt elmaradtak a reggeli futások. Vonz a dobogó, az, hogy nyerek, de a kudarcot is fel kell dolgozni – mondta a 13 éves fiatal, akinek a szülei mindent alárendelnek Péter sportolásának és tanulásának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örömkorizás Ice Team módra

Örömkorizás Ice Team módra
Remek hangulatú összejövetellel zárta az előző évet, egyben kezdte az újat a szegedi Ice Team Műkorcsolya és Jégtánc Sportegyesület. Tovább olvasom