Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Sárkányhajó: három vb-arany a magyar termés

Szeged – A szegedi 11. IDBF sárkányhajó-világbajnokság utolsó versenynapján a Maty-éri olimpiai központban nemzetek és városok kavalkádja, fantasztikus hangulat várta a szurkolókat, akik a vártnál több eredményhirdetésnél tapsolhattak a három világbajnoki címet szerző magyaroknak.
– Ki a jobb? Baja! – szólt hangosan a dobogó tetejéről a szegedi 11. IDBF sárkányhajó-világbajnokság utolsó napján. A városi siker a magyar csapatoknak kiírt két különleges versenynek volt köszönhető, ugyanis az egy héttel ezelőtti előfutamok után vasárnap a nemzetek mellett hazai klubok is összemérhették erejüket. A bajaiaknak volt legtöbb okuk az örömre, hiszen az úgynevezett első bálozó kupák közül egyet elnyertek, a másik futamon pedig másodikak lettek.

Sárkányhajó: három vb-arany a magyar termés. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Eredmények

A szombati 200 méteres futamok eredményei, felnőtt nyílt: 1. Kína, ...10. Magyarország. Felnőtt női: 1. Kanada, ...8. Magyarország. U24 női: Szenior A nyílt: 1. Németország, ...7. Magyarország. Szenior A női: 1. Kanada, ...7. Magyarország. Szenior B nyílt: 1. Ukrajna, ...8. Magyarország. Szenior C nyílt: 1. Ausztrália. Szenior B női: 1. Kanada. Szenior C női: 1. Kanada. Szenior A női, kis hajó: 1. Magyarország, …3. Magyarország „B". Junior A női: 1. Kanada. Felnőtt női: 1. Thaiföld. Szenior B vegyes: 1. Kanada, ...5. Magyarország. Felnőtt vegyes: 1. Tajpej. Junior B vegyes: 1. Ausztrália, ...5. Magyarország. Szenior A vegyes: 1. Oroszország. Junior A vegyes: 1. Kanada, ...3. Magyarország. U24 vegyes: 1. Kanada, ...6. Magyarország. Szenior C vegyes: 1. Kanada. A vasárnapi 500 méteres futamok eredményei, felnőtt, nyílt: 1. Kína, ...7. Magyarország. Felnőtt női: 1. Kanada, ...6. Magyarország. U24 női: 1. Kanada. U24 női, kis hajó: 1. Ausztrália, 2. Magyarország. U24 nyílt: 1. Kanada, 2. Magyarország. U24 férfi: 1. Kanada, ...3. Magyarország. Szenior A nyílt: 1. Németország, ...3. Magyarország. Szenior A női: 1. Kanada, ...5. Magyarország. Szenior B nyílt: 1. Ukrajna, ...5. Magyarország. Szenior C nyílt: 1. Ausztrália. Szenior B női: 1. Kanada. Szenior C női: 1. Ausztrália. Junior A női: 1. Kanada, 2. Magyarország. Felnőtt nyílt, kis hajó: 1. Tajpej. Junior A nyílt: 1. Kanada, ...3. Magyarország. U24 női, kis hajó: 1. Ausztrália, ...5. Magyarország. Felnőtt női, kis hajó: 1. Thaiföld.

Az eredményhirdetés barátságos atmoszférája az egész napra jellemző volt, a másik kupát elhódító győriek például a bajaiaknak sajnálkoztak, amiért nem lehettek ott a halfesztiváljukon. Vigaszként szeptemberben várjuk őket szeretettel, ahogy a többi 29 nemzet képviselőit is, akik erre a hétre különösen fellendítették a városi turizmust.

Na és persze fantasztikus hangulatot teremtettek. A vasárnap délután jobban hasonlított egy dzsemborihoz, mint egy világversenyhez. Vízre szállás előtt együtt énekeltek az irániak és a románok, a trinidadiak állandóan táncoltak a parton, a norvégok és a thaiföldiek voltak a legjobb kedvűek, az ausztrálok pedig a legbarátságosabbak, akiket egyébként több kint élő magyar család is elkísért. Hozzájuk hasonlóan a németek és a csehek sátoroztak, már csak a piknikkosár hiányzott.

A kínaiak viszont nem tudtak ellazulni, láthatóan a sárkányhajó hazájának képviselőit viselte meg leginkább a kánikula, ennek eredményeként a vártnál kevesebb aranyat is szereztek, így a rengeteg ázsiai származású sportolót is maguk közt tudó Kanada minden versenynapon tarolt. Nekünk sem lehet okunk panaszra: a szerdai két arany után szombaton a szenior nők is a világ legjobbjai lettek, emellett a fiatalok halmozták az ezüst- és bronzmedálokat.

– Az utánpótlásunk fantasztikus volt! Ahhoz képest, hogy Magyarország hatszáz, míg Kanada háromszázezer igazolt sárkányhajóssal rendelkezik, a korosztályos futamokon nem volt nagy különbség a két nemzet között. Technikában és csapásszámban nincsenek előrébb a kanadaiak, csak jóval nagyobb a merítési lehetőségük. A szervezés és az eredmények tekintetében is a várakozásokon felül teljesítettünk – adott összegzést a szegedi vb-ről ifjabb Sziklenka László főszervező.

Olvasóink írták

  • 2. tatam 2013. július 29. 08:31
    „"A szervezés és az eredmények tekintetében is a várakozásokon felül teljesítettünk - adott összegzést a szegedi vb-ről ifjabb Sziklenka László főszervező. " Eredményeket tekintve csak gratulálni lehet a magyar csapatnak!
    De hogy a szervezés várakozáson felüli lett volna??? Maradjunk ezen a téren a "lelkes amatőr" kifejezésnél és akkor még dicsértem!”
  • 1. queenmargareth1 2013. július 28. 20:47
    „Gratulálok!!!Szép termés vb-n!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szponzorkeresésbe kezdtek a kajakosok és kenusok

„Épül a jövő – Rio" címmel sajtótájékoztatót tartott az EDF DÉMÁSZ-Szeged Vízisport Egyesület. Tovább olvasom