Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Sárkányhajó vb: félúton a profizmus felé - galériával

Szeged - A szegedi 11. IDBF sárkányhajó-világbajnokság második versenynapját már a Maty-éri olimpiai központban rendezték, ahol a magyar csapat egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett az 1000 méteres futamokon.

– Látom ám, hogy mindig csak a fiatal lányokat masszírozod! – szólt egy féltékeny hölgy a magyar csapat gyúrójához, de túlzott, természetesen a fiúk is sorban álltak nála kora délután a szegedi sárkányhajó-világbajnokság második versenynapján.

Nem is csoda, a Maty-éri olimpiai központban a hazaiak U24-es egységei óriási csatákat vívtak a dobogóért. Energiájukból végül egy negyedik és egy második helyre futotta. A nyílt kategória ezüstjét is nehéz volt begyűjteni, hiszen csütörtökön 1000 méterre rövidültek a távok, így élesedett a verseny.

Sárkányhajó vb: félúton a profizmus felé. Fotó: Karnok Csaba - galéria

A mai döntők programja

A harmadik versenynapon, azaz ma 500 méteres futamokat rendeznek. A program, 12.50: szenior, U24 vegyes, kis hajó, 12.55: junior A vegyes, kis hajó, 13: junior B vegyes, kis hajó, 14: szenior B vegyes, 14.20: szenior A vegyes, 14.30: szenior C vegyes, 14.40: junior A vegyes, 14.50: U24 vegyes, 15.15: felnőtt vegyes, 16.50: szenior B, junior női, kis hajó, 17: junior A nyílt, kis hajó, 17.10: szenior A női, kis hajó, 17.20: szenior B, szenior C nyílt, kis hajó, 17.30: szenior A nyílt, kis hajó.

– Itt már nem elég a profizmus felé félúton lenni, ahogy közelítünk a sprint távok felé, úgy egyre kevesebb az esélyünk a hagyományos sárkányhajó-nemzetek ellen – nyilatkozta Fürdök Gábor, az EDF DÉMÁSZ-Szeged kenusa, aki a másik nemzetközi szervezet (ICF) keretein belül hétszeres világbajnok, de a szegediek erősítette felnőtt vegyes hajóval itt már csak a B-döntőben szerepelt, és a nyolcadik helyen zárt.

A rutinos kenus sajnálatát fejezte ki, hogy a több városból verbuvált magyar egységekkel nem tudtak annyit készülni, amennyi optimális lett volna, eközben az ázsiaiak és a kontinensről származók seregével felálló kanadaiak akár hónapokat is edzőtáborozhattak. A különbség pedig az eredményekben is megmutatkozott: míg szerdán minden éremből kettő jutott a magyaroknak, csütörtökön már csak egy ezüstre és egy bronzra futotta, utóbbit junior nyílt kategóriában szerezték a fiatalok.

Számonként

A második versenynap világbajnokai és magyar helyezései. Eredmények, U24 vegyes: 1. Kanada, ...4. Magyarország. U24 nyílt: 1. Kanada, 2. Magyarország. Szenior A vegyes: 1. Egyesült Államok, ...5. Magyarország. Junior A vegyes: 1. Kína. Szenior B vegyes: 1. Kanada, ...4. Magyarország. Felnőtt vegyes: 1. Egyesült Államok, ...8. Magyarország. Szenior B női: 1. Kanada. Junior nyílt: 1. Kanada, ...3. Magyarország. Szenior A nyílt: 1. Németország, ...6. Magyarország. Szenior A női: 1. Kanada, ...5. Magyarország. Szenior B nyílt: 1. Ukrajna, ...10. Magyarország. Felnőtt női: 1. Thaiföld. Felnőtt nyílt: 1. Németország.

Olvasóink írták

  • 1. Besenyő_Pistabácsi 2013. július 26. 22:54
    „Mint már írtam is volt, nem ártana azért jobban kiplakátolni esetleg a Bajai út felől is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei csapatról másolta a mezét a Barcelona?

A megyei III. osztályban szereplő Szentmihály tavalyi szerelése kísértetiesen hasonlít a katalánok… Tovább olvasom