Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Sevilla: együtt táborozni jó

A közös, sevillai válogatott edzőtábor mellett a Démász-Szeged kenusai, valamint Janics Natasa is eltölt további heteket meleg vízi felkészüléssel. Előbbiek Horvátországban, utóbbi Ausztráliában.
Az már megszokott, hogy a magyar kajakosok és kenusok a monoton hazai felkészülést meleg vízi edzőtáborral szakítják meg. Idén sem lesz másképpen, csak annyi változik, hogy ezúttal az új szövetségi kapitány, a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond javaslatára lesz egy közös szakasza a válogatottak munkájának. Nézzük, a Démász-Szeged versenyzőinek hogyan alakul a programja!

Férfi kajak

A férfi kajakos szakág négy szegedije a válogatottal február 28-án kel útra a spanyolországi Sevillába. A monotonitást már megszüntette a hétnapos, ramsaui sífutótábor, majd ezt követi az említett hispán három hét. Ezenkívül a Sík Márton, Csamangó Attila, Gyökös Lajos, Bozsik Gábor (a Démász új igazolása, ld. keretesünket – a szerk.) kvartett Hüvös Viktor edző vezetésével nem tervez további kiruccanást, azaz a felsoroltak maradnak Szegeden.

Spanyolország mellett Horvátország és Ausztrália is úti cél. DM-grafika
Spanyolország mellett Horvátország és Ausztrália is úti cél.
DM-grafika

– Nekem jó emlékeim vannak Sevilláról, de most egy kicsit visszafogottabb vagyok, mert nem tudom, milyen hatással lesz ez az újítás, azaz a közös válogatott tábor a szereplésemre – vélte Sík.

Kenu

A szegedi klubból a legnépesebb csoporttal Vécsi Viktor kenusai mennek Spanyolországba. A hazai szövetség összesen öt sportolónak állja a költségeit, további három pedig az egyesület támogatásával mehet Sevillába február 28-ától három hétre. A nyolcfős keret: Vajda Attila, Joób Márton, Fürdök Gábor, Horváth Gábor, Kiss István, Kiss Gergely, Ződi László, Juhász Norbert. A kenusok nem sok időt töltenek itthon Sevillából hazatérve, hiszen március 25-én megint útra kelnek, és Horvátország felé veszik az irányt. A Neretva torkolatánál lévő Robotin nevű helység a célállomás, itt töltenek el még két hetet – kőkemény edzésekkel.

Női kajak

A Démász-Szeged jelenleg egyetlen válogatott női kajakosa, Janics Natasa is a nemzeti csapattal tart február 28-án Sevillába. A háromszoros olimpiai első alighogy hazaér, várhatóan március 24-én már megint repülőre ül, és a bátyjaival, Micsóval és Sztyepánnal, valamint barátnőjével, Spelával közösen, saját költségen Ausztráliában, a Gold Coast-on folytatja a munkát – ugyanott, ahol tavaly, és újabb három hétig. Még megbeszélés és tárgyalás kérdése, hogy párosbeli társa, Kovács Katalin is vele tart-e a kontinensnyi országba.

Bozsik Gábor Szegeden

Olimpián szerepelt versenyzőt igazolt le a Démász-Szeged: a legutóbb Pekingben az ötszáz méteren ötödik helyen végzett kajak négyes tagját, Bozsik Gábort. A sportoló 1981. október 26-án született, legjobb eredménye világbajnokságon egy második (2006, K4 500 m) és egy harmadik (2007, K4 500 m) hely, Európa-bajnokságon pedig két bronzérem (2006 és 2007, egyaránt K4 500 m).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszókat köszöntöttek, jutalmaztak

Régi hagyomány szerint díjazták a megye legeredményesebb utánpótlás korú úszóit Szegeden.… Tovább olvasom