Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Sík Márton: edzőtábor után edzőtábor

Az EDF Démász-Szegedi VE férfi kajakos különítménye hétfőn tért haza Dél-Afrikából, ma pedig már a spanyolországi Sevilla felé vette az irányt. Így a klub valamennyi szakágának felnőtt válogatottjai egyszerre vannak edzőtáborban. A vb-ötödik kajakos, Sík Márton (27) mindössze három napot láthatta feleségét, valamint két kisfiát.
Hétfőn hazaérkezés, kipakolás, mosás, játék a gyerekekkel, szerdán újra pakolás, ezúttal már vissza a bőröndbe, este érzékeny búcsú a családtól, ma kora reggel pedig már indulás is tovább. Az EDF Démász-Szegedi VE kajakosa, Sík Márton alighogy hazatért Dél-Afrikából, startol is Sevillába – egyik edzőtábor a másikat követi.

– A családom, így a két gyermekem, a hároméves Bence, valamint a hét és fél hónapos Balázs szempontjából persze hogy sok ez a három, majd négyhetes edzőtábor, de nem innen közelítem meg a kérdést – mondta a világbajnoki ezüst- (2006, Szeged) és bronzérmes (2007, Duisburg), olimpiai ötödik kajakos.

Szegedi kajakosok edzőtábora Dél-Afrikában

– Remek helyen voltunk már negyedszer, ideális, nyugodt feltételek között készülhettünk, és most, a kvalifikációs vb évében ez a legfontosabb. Mindentől elzárva dolgoztunk, az elmúlt három alkalom kapcsán nosztalgiáztunk is. Így, kisebb létszámban szerintem jobban lehet készülni, azaz csak pozitív tapasztalatokat szereztem Dél-Afrikában.

Sík elárulta: amíg a többiek belevágtak egy nagy kalandba, ő inkább kimaradt belőle.

Szegedi kajakosok edzőtábora Dél-Afrikában

– Port Edwardtól harminc-negyven kilométerre van egy gyönyörű hely, ahol egy sziklaszirtről le lehet ugrani a 100–110 méter mély kanyonba. Még 2007-ben kipróbáltam én is; úgy voltam akkor vele, inkább itt essek át a szabadesés tesztelésén, ahol ha felfelé megyünk, és fúj a szél, a vízesés párája csapódik az arcunkba, mint a Balatonon, ahol lefelé esve a beton vár. Most viszont meghagytam mindezt klubtársaimnak, Gyökös Lajosnak, Petrovics Máténak, Bozsik Gábornak, valamint az edzőnek, Hüvös Viktornak, és nem ugrottam le. Inkább a szakmára figyeltem, hiszen olyan sok újdonsággal már nem szolgált a dél-afrikai tábor. Az első hetet követően napi 30–40 kilométert voltunk vízen, résztávozást és időméréses feladatokat végeztünk. Mint mondtam, rendkívül hasznos három hét volt – mesélte Sík.

Szegedi kajakosok edzőtábora Dél-Afrikában

A hétfői hazaérkezés után ma reggel megint útra kelt a csapat – ezúttal a spanyolországi Sevillába.

– Ma délben Bécsből repülünk el Madridba, onnan megint repülővel Sevillába. Ez lesz a központi, hivatalos szövetségi kajakos válogatott edzőtábor, ahonnan április 2-án térünk vissza Szegedre – jegyezte meg végül Sík.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékai-Sulc gólpárbajjal: Pick-Csurgó 33-29

Bár szorongatott a Csurgó, a Pick Szeged Lékai Máté és Fero Sulc találataival a második félidőben… Tovább olvasom