Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Sík Márton és Horváth Gábor a kvótáért megy Poznanba

Szeged, Poznan - Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE mindkét versenyzője, a kajakos Sík Márton és a kenus Horváth Gábor is megérkezett már a lengyelországi Poznanban rendezendő olimpiai pótkvalifikációs versenyre.
Az első lépést megtették. Most jöhet a második. Aztán még ki tudja, mennyi. Való igaz, bizonyos sportágak egyes számaiban nem egyszerű eljutni az olimpiára. És így van ez a kajakosok és kenusok világában is. Mert hiába volt valaki a szegedi pótkvalifikációs versenyen a legjobb, és hiába érte el, hogy részt vehet a lengyelországi Poznanban rendezendő kvótaszerző versenyen, ha ott nem sikerül a jó szereplés, oda a londoni út.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE két sportolója, a kajakos Sík Márton és a kenus Horváth Gábor egy fontos lépést már tett London felé. Ezen a héten következhet a második, amelyet Poznanban kell megtenni. Ha a szegedi válogató nehéz volt, akkor a holnapi selejtezős és a holnaputáni döntős nap még nehezebb lesz.

A Sík Márton (elöl), Beé István duónak K2 200 méteren nyernie kell Poznanban.  Fotó: Karnok Csaba
A Sík Márton (elöl), Beé István duónak K2 200 méteren nyernie kell Poznanban.
Fotó: Karnok Csaba

Poznan egyébként ismerős város a sportág résztvevőinek, hiszen 2010-ben itt rendezték a világbajnokságot. A szegedi versenyzők eredményei több mint biztatóak, mert két éve Douchev-Janics Natasa három arany- (K4 500 m, K2 200 m, K1 200 m) és két ezüst- (váltó, K1 500 m), Vajda Attila (C1 1000 méter) egy ezüstérmet szerzett, Horváth negyedik lett a váltóban, míg Gyökös Lajos K1 5000 méteren ért be a kilencedik helyen.

Ami most a lényeg: egyesben az első kettő (C1 200 m és K1 1000 m), párosban pedig csak a győztes (C2 1000 m és K2 200 m) szerez kvótát... Sík és a honvédos Beé István dolga K2 200 méteren tehát nem tűnik könnyűnek, de ha azt vesszük, hogy a 2011-es szegedi vb-n elért hetedik helyükkel éppen csak lemaradtak a kvótáról, Hüvös Viktor tanítványai bizakodhatnak. Ahogy Horváth is, akit végre nem akadályozott betegség, allergia, viszont Vécsi Viktorvezetésével egy nagyszerű felkészülésen van túl.

A Málta-tavon nemcsak az olimpiai kvótákért versenyeznek ezen a héten, hanem szerdán és csütörtökön bonyolítják a parakenu-világbajnokságot, péntektől vasárnapig pedig világkupának ad otthont a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportját is befogadó Poznan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Mária lemaradt Londonról

Nem lesz magyar női ökölvívó a londoni olimpián, mivel a 75 kg-ban szereplő Kovács Mária is kikapott a kvalifikációs világbajnokságon. Tovább olvasom