Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Siker a hevesi katlanban: Eger-Szeged 7-9

Vincze Balázs vezetőedző eltiltása miatt Varga Péter másodedző irányította a Diapolo-Szeged OB I-es férfi vízilabdacsapatát, és óriási győzelemmel debütált: az Eger othhonában 9-7-es sikert arattak Molnárék.

ZF-Eger-Diapolo-Szeged 7-9 (3-3, 2-2, 1-2, 1-2)
Férfi vízilabda OB I, 23. forduló. Eger, Bitskey Aladár uszoda. Vezette: Vogel, Németh.
ZF-Eger: Bisztritsányi - BÁTORI 2, Graham, Kovács, Varga, Bundschuh 1, Biros 2. Csere: Salamon 1, Bedő 1, Sántavy, Lőrincz, Zalánki. Vezetőedző: Dabrowski Norbert.
Diapolo-Szeged: NAGY - Decker, Kiss 1, Szivós, JUHÁSZ 2, Tóth, Seman 1. Csere: Kunac 2, Hegedüs, MOLNÁR 2, Sánta 1, Jansik. Megbízott edző: Varga Péter.
Gól - emberelőnyből: 14/3, ill. 12/3.
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Hegedüs.
Kiállítva (cserével végleg): Kiss.

Varga Péter: - Óriási csapatmunka volt a győzelem! Mindenki hozzátett egy apró építőkockát a sikerhez. A védekezésünket kiemelném, óriási dolog az Egert hét gólon tartani, Nagy Viktor pedig remekül védett. A hét elején fel tudtuk rázni a társaságot, ez a mérkőzés pedig megmutatta, hogy mire vagyunk képesek.

4. negyed (1-2)

8. perc: Juhász Zsolt labdát szerez, ezzel végképp eldől a rangaó. Évek óta a Szeged az első csapat, amely bajnokit nyer az Eger otthonában! Szép volt, fiúk!

7. perc: Nagy Viktooooor!!! Ez a védés a legjobbkor jött! Tóth Márton pattintott lövéssel próbálkozik, de a felső lécet találja el. Kovács lövése után megijedhettek a szegedi szurkolk, de szerencsére csak oldalhálót talált.

6. perc: Biros ötméterest harcol ki, majd értékesíti is. 7-9

5. perc: Szivós bombája távolról, Bisztritsányiban akad el.

4. perc: Biros is remek helyzetbe kerül, de kiejti a labdát a kezéből, majd egy remek szegedi blokk után fórba kerül a Szeged. Itt a nagy lehetőség, három gólos lehet a különbség, ha kihasználják a fiúk. Varga Péter időt is kér. Molnár centerből próbálkozik, de Bisztritsányi véd. A kipattanó után újra támad a Szeged, majd Juhász ejtése után egy egri védő beleér a labdába, de talán enélkül is beesett volna a labda. Ez az!!!! 6-9

3. perc: Egy remekül kijátszott emberelőny végén Kunac kerül tiszta lövőhelyzetbe, amit ki is használ. 6-8

2. perc: Mindkét oldalon fújnak egy kontrát, majd Biros megúszik, de a ziccer kimarad, az ejtés a kapufán végzi.

1. perc: Szivós Márton nagy helyzetbe kerül, de mellé lő.

3. negyed (1-2)

8. perc: Varga Péter időt kér, de a Szeged újra elveszíti a labdát. Nagy Viktorral minden rendben, óriásit véd Bunschuch lövésénél.

7. perc: Remek védekezés, Tóth márton elcseni a labdát. Lövésig sajnos nem jut a Szeged.

6. perc: Nagy Viktor combja nagyon fáj, ki is úszik, ápolják. Óriási veszteség lenne, ha most kiállna a világbajnoki formában védő kapus, de szerencsére nem így történik, vállalja a játékot.

5. perc: Fórban az Eger, Dabrowski időt kér. Sakk-matt szituációt alakít ki az Eger, Bedő egyenlít. 6-6 Már mindenki azt hitte, hogy a Szeged visszamehet védekezni, erre Tóth Márton távolról egy mérnöki pontosságú passzal ajándékozza meg Molnár Tamást, Papesz pedig két egri védő között is belövi. Ilyen gólt ritkán látni, zseniális. 6-7

4. perc: Biros távolról lő, de reménytelen helyzetből. Remekül védekezik most a Szeged. Jansik lövését blokkolják.

3. perc: Szivós ejtéssel próbálkozik, de Bátori belekap a labdába, ami így a kapufát találja el.

2. perc: Bunschuch szerencsére csak a kapufát találja el.

1. perc: Az egrieké az első támadás, de kontrát fújnak a bírók, majd Bedőt kiállítják. Az emberelőnyt Juhász Zsolt fantasztikus centerezése után Sánta váltja gólra. 5-6

2. negyed (2-2)

8. perc: Fórba kerül a Szeged, Varga Péter időt kér. Hosszas adogatás után Tóth Márton vállalkozik, de lecsúszik a lövés, veszélytelen. Kiss Csaba végleg, cserével áll ki reklamálás miatt.

7. perc: Szivós életerős löketét Bisztritsányi tolja kapufára.

6. perc: Decker kiállítását Bátori azonnal kihasználja. Megint kétgólos hátrányból egyenlít az Eger... 5-5

5. perc: Bubndschuh Erik ejtése után a nyújtózkodó Nagy viktor kezén táncol a labda, de végül beesik a gólvonalon túklra. 4-5 Páros kiállítás után támadhat az Eger, utána viszont fórba kerül, Davrowski Norbert pedig időt is kér.

4. perc: Bedő lövését Nagy Viktor a kapufára tolja.

3. perc: Megint egy közeli löketet hárít Nagy Viktor, ajd Molnár Tamás távolról, egy lapos lövéssel újra kétgólos előnyt szerez. Gyönyörű gól volt! 3-5

2. perc: Salamon egészen közelről lőhet, de Nagy Viktor ezt is védi! Kiss Csaba a túloldalon kapásból lő, gól! 3-4

1. perc: Sánta kap labdát centerben, de elveszik tőle a játékszert.

1. negyed (3-3)

8. perc: Nagy Viktor megint óriásit véd! Ez most nagyon kellett!

7. perc: Egy megúszás után egyenlít Biros. 3-3 A Szeged emberelőnybe kerül, Varga Péter időt kér. Tóth Márton lövését blokkolják.

6. perc: Seman próbálkozik egy svéd csavarral, de Bisztritsányi óriási védést mutat be. A kipattanó után Juhászra nem figyelnek, beúszik a kapu elé a labdával, lő, de sajnos nem eklég jól. Időt kér az Eger. Biros óriási lövést ereszt el emberelőnyben, de Nagy Viktoron ma nagyon nehéz kifogni. Sajnos az újabb szegedi embhátránynál Bátorinak már sikerül. 2-3

5. perc: Kontrát fújnak az Eger ellen, de a Szeged eladja a labdát. Szerencsére Salamon egy óriási helyzetet hagynak ki. A túloldalon Szivós harcol ki egy ötméterest, amit Juhász értékesít. 1-3 Egy remek centerezés után Bedő lő, de Nagy Viktor véd.

4. perc: Bátori lövésénél már csak Nagy Viktor bravúrja szebb.

3. perc: Salamon megúszik a labdával, majd kihasználja a ziccert. 1-1 Kunac azonnal válaszol, egy gyönyörű távoli lövéssel. 1-2

2. perc: Mindkét oldalon remek védekezést mutatnak be a csapatok.

1. perc: Az egrieké az első támadás és az elsó emberelőny is. Decker Ádám kiállása után a szegedi fal blokkolja a hazaiak próbálkozását. A túloldalon épphogy kiállítják Grahamet, Seman máris gólt szerez. Tőkéletes kezdés! 0-1

18.40: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a férfi vízilabda OB I egri rangadója. A szegediek közül mindenki, így a héten betegséggel küzdő Hegedüs Gábor is bevethető, a hazaiaknál viszont a világbajnok Gór-Nagy Miklós hiányzik.

Igaz, hogy a Digi Sport1 csak azért közvetíti élőben a meccset, hogy lássák Varga Péter bemutatkozását egy felnőttcsapat élén? – tettük fel a ma esti egri rangadóra vonatkozó tréfás kérdést a Diapolo-Szeged segédedzőjének, Varga Péternek, azaz Pepének.

– Ezt azért nem hiszem,inkább a sors fura fintora, hogy tévés meccsen debütálok – mondta a LEN-kupa-győztes játékos, aki a 18.45-kor kezdődő összecsapáson az eltiltott Vincze Balázst helyettesíti a kispadon.

Varga Péter a szezonban két gárda mellett is vezetőedzőként dolgozott, ő foglalkozik az előkészítősökkel, és a 16-17 évesekből álló serdülőket is irányítja, ám felnőttcsapat élén még nem meccselt edzői pályafutása során.

A Diapolo-Szegedből egyedül a betegséggel bajlódó Hegedüs Gábor játéka kérdéses az Eger elleni rangadón. Fotó: Frank Yvette
A Diapolo-Szegedből egyedül a betegséggel bajlódó Hegedüs Gábor játéka kérdéses az Eger elleni rangadón. Fotó: Frank Yvette

Adj nevet a kabalabékának!

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapján a szurkolók dönthetik el, mi legyen a júliusi budapesti Európa-bajnokság kabalaállatának, a békának a neve. A szurkolóktól több mint kétszáz javaslat érkezett, a szervezőbizottság ezek közül választotta ki a legjobbakat. A 11 lehetőségre a waterpolo.hu/beka-szavazas weboldalon lehet szavazni, a legtöbb voksot kapó nevet az Eb előtt 100 nappal tartandó sajtótájékoztatón jelentik be. A szavazók között 2-2 meccsjegyet sorsolnak ki a szavazási procedúra végeztével. A tizenegy lehetőség: Alfred, Aquaquack, Bombina, Breqi, Ebi, Frogo, Froggy, Mr. Walter Polo, Splash, Walter, Waterfrog.


– Teljesen átalakul a feladatom. Eddig az volt a dolgom, hogy észrevételekkel segítsem Balázst, és statisztikát írjak a kispadon, most viszont főszerepbe kerültem. Dönteni kell a cserékről, az időkérésekről, változtatni a szerkezeten, ha úgy adódik. Nem voltunk még ilyen helyzetben, de tudtunk rá készülni, a héten több szerep hárult rám az edzéseken.

A kezdés előtt a fontosabb dolgokat átbeszéljük Balázzsal, majd úgy megyünk a medencéhez, hogy győzelemmel térjünk haza – árulta el.

Az már eldőlt, hogy a Diapolo-Szeged bejut a legjobb négy közé, ahogy az is, hogy az alapszakaszt alighanem a harmadik vagy a negyedik helyen zárja. Ennek különösebb jelentősége nincs, annyit dönt el a helyezés, hogy ki ellen ugrik majd vízbe a csapat az elődöntőben. A tabella élén 61 pontjával jelenleg az Eger áll, megelőzve a 60 pontos Szolnokot, a Diapolónak 52, a Honvédnak 49 egysége van.

– Nem dőlt még el sem az 1–2., sem a 3–4. hely sorsa, éppen ezért nem lehet taktikázni, azt figyelni, hogy kivel lenne jobb találkozni a négy között. Nem is ezért akarunk győzni, egyszerűen meg akarjuk mutatni, vagyunk olyan erősek, hogy nyerjünk Egerben is – tette hozzá Varga Péter.

A Szegedből egyedül Hegedüs Gábor szereplése kérdéses, ő kisebb megfázással küszködött a héten. A találkozó 18.45-kor kezdődik, a rangadót a Digi Sport1 közvetíti, a delmagyar.hu pedig online tudósításban számol be róla.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadnyitó horgászat

Gyülekező vasárnap 6.15-től, sorsolás és megnyitó 7 órától. Tovább olvasom