Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Siker izgalmas végjátékkal: Szeged-Honvéd 7-6

A Diapolo- Szeged férfi vízilabdacsapata 6-1-re is vezetett a Honvéd elleni bronzcsata első felvonásában, de egy négyperces kiállítás révén felzárkoztak a fővárisak, ám így is 7-6-ra nyert a Vincze-legénység.

Diapolo-Szeged-Racionet-Honvéd 7-6 (1-0, 4-1, 1-3, 1-2)
Férfi vízilabda OB I, rájátszás a 3. helyért, 1. mérkőzés. Vezeti: Csizmadia, Fekete.
Diapolo-Szeged: Nagy - Jansik 1, Kunac 1, Kiss 1, Vincze M., Seman 1, Hegedüs 1. Csere: Decker 1, Molnár T. 1, Tóth. Vezetőedő: Vincze Balázs.
Racionet-Honvéd: Gergely - Mátyás, Szőke, Takei, Kovács 1, Kiss G. 1, Fülöp 2. Csere: Illés 1, Steinmetz 1, Tóth, Simon. Vezetőedző: Vad Lajos.
Gól - emberelőnyből: 11/4, ill. 8/2.
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 3/2.
Kipontozódott: Illés.
4 perces kiállítás, végleg csere nélkül: Kunac.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Diapolo-Szeged javára.

Vincze Balázs: - A győzelem kulcsa a remek védekezés volt, amely megfelelő támadádójátékkal párosult, így öt góllal is elhúztunk. Ezután könynű gólokat kaptunk, majd egy négypercs kiállítást, de a jó játékkal megszerzett előnyünket nagy szívvel tartottuk meg.

4. negyed (1-2)

Bronzérem, napsütésben. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

8. perc:
Seman ajtó-ablak lövőhelyzetet hagy ki... Időt kér Vad Lajos. Decker Ádám és Hegedüs Gábor fantasztikus védőpárost alkotnak, ezt most is bebizonyítják, közös erővel, szabályosan szerzik meg a labdát, így az a bronzcsata első felvonását a Diapolo-Szeged nyeri.

7. perc: Decker remek helyzetbe kerül, de nem tudja megszelídíteni a labdát, kiejti. Kovács az ellentámadás végén eredményes. 7-6

6. perc: Hozzú idő után most a Diapolo-Szeged kerül emberelőnybe, Vincze Balázs azonnal időt is kér.

5. perc: Egy labdavesztés miatt nem jutunk lövésig, de a Honvéd sem Hegedüs védekeze révén.

4. perc: Teljes létszámban újra remek a szegedi védekezés.

3. perc: Kiegészülünk és azonnal be is találunk! Jansik Szilárd eredményes. 7-5

2. perc: Még tart a négy perces emberhátrány, a Honvéd megszerzi a labdát. Újra támadnak a fővárosiak, de Nagy Viktor óriási védést mutat be. Kiss Csaba kiállítása miatt 15 másodpercig kettós emberhátárnyban a Szeged, de hősisesen véekeznek a hazaiak

1. perc: Nagy Viktor véd, aztán Fülöp a kapufát faragja, de Steinmetz végül betalál a Honvéd hoszú akciójában. 6-5

3. negyed (1-3)

Bronzérem, napsütésben. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

8. perc:
Tóth Márton gólt lő, de Vincze Balázs hamarabb kért időt, így érvénytelen a egyébként szép találat. Páros kiállítás után támad a Szeged, de eladja a labdát. Nagy Viktor mutatja a labdát a túloldalon, miután megszerezte, így nm változik az eredmény.

7. perc: Jansik óriási ziccerbe kerül megúszás után, de kihagyja a helyzetet. Ötméterest kap a Honvéd, senki sem érti miért. Kiss Gergely értékesíti. 6-4 Kunac négy perces kiállítást kap.

6. perc: Fülöp belejött. 6-3

5. perc: El kell ismerni, hogy ez szép volt: Szőke remek passza után két védő között szelídíti meg a labdát Fülöp, majd Nagy feje fölött a kapuba lő. 6-2

4. perc: Nagy Viktor szokás szerint véd, ezúttal Illés távoli lövését. Decker remek labdát kap Kiss Csabától, de Ádám nem tudja elég erősen lőni a labdát, így Gergely bele tud érni a játékszerbe.

3. perc: A sérült Szivós Márton, Juhász Zsolt és Sánta Dániel is a helyszínen szurkol a társaknak, tőlük is nagy tapsot kap Kiss Csaba, aki bombagóllal növeli a különbséget. 6-1 "Játszik a Szeged!" - harsogja a szegedi keménymag.

2. perc: Steinmetz kénytelen távolrl lőni, de csak a kapufán csattan a labda. Molnár próbálkozását Gergely hárítja.

1. perc: Jansik Szilárd nyeri a ráúszást, majd fórba kerül a Szeged, de a centerben helyezkedő Hegedüs elől megszerzik a labdát a vendégek.

2. negyed (4-1)

Bronzérem, napsütésben. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

8. perc: Decker Ádám
kap egy remek passzt, lő, góól! 4-1 Egy remek vdekezés után jön a gyors ellentámadás, a kijátszott akció végén Lukas Seman kerül lövőhelyzetbe, él is vele. 5-1 Időt kér a Honvéd. Mátyás kísérletét Nagy Viktor hárítja.

7. perc: Újabb emberhátrányt védekez ki a Szeged, de ötméterest kap a Honvéd. Vitatható ítélet. Illés lövésébe is belekap Nagy Viktor, de megan az első vendég gól. 14 és fél percig nem kapott gólt a Diapolo-Szeged! 3-1

6. perc: Jó csapatnak szerencséje van, Mátyás életerős lökete a kapufán csattan.

5. perc: Molnár Tamás pattintott lövéssel lepi meg a vendégeket! Okos gól! 3-0

4. perc: Kunac szélről lő, de ezt is védi Gergely. Kiss Gergely a úloldalon emelni próbál, de rosszul helyezi a labdát, az ellentámadásból pedig a vendég kapunál maradó Kunac kerül ziccerbe, ki is használja a lehetőséget! 2-0

3. perc: A hazai védekezés fantaztikus! Kiss Csab távolról próbálkozik, de Gergely is véd.

2. perc: Gyorsan elveszíti a labdát a Szeged, de Nagy Viktor megint véd.

1. perc: Tóth Bendegúz lövése után is érintetlen marad a szegedi kapu, Nagy Viktor remekel.

1. negyed (1-0)

Bronzérem, napsütésben. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

8. perc:
Bravúros a szegediek véekezése, érthető, hogy emberelőnyben időt kér Vad Lajos. Már kiegészül a Szeged, amikor a Honvéd egyáltalán lövésig jut, ugyanis hátrényban is remek a Diapolo védekezése. Takei lő szélről, de Viktor simán véd.

7. perc: Kunac lő erősen, de elszáll a labda a kapufa mellett.

6. perc: Most Tóth Márton nem passzol, hanem lő. Gergely véd, két másodpercig azt sem tudja hol a labda, de marad a Honvédnál a játékszer. A túloldalon Nagy Viktor is véd.

5. perc: Emberelőnyhöz jut a Szeged, Vincze Balázs időt kér. Tóth és Decker összjátéka végén Ádám üt bele a labdába, de a kapu fölé száll a labdda. Szép akció volt, kár, hogy nem lett belőle gól.

4. perc: A büntetőt érő hibán kívül remekül működik a Honvéd hátsó alakzata, most is labdá szereztek a vendégek. Szerencsére a szegedi védelemre sincs panasz, de most a fővárosiak is ötmétereshez jutnak. Kiss Gergely értékesítené, de Nagy Viktor bravúrosan véd, a jobb felsőnél piszkált bele a labdába. 

3. perc: Hegedüs Gábor ötméteresével vezet a Szeged. 1-0

2. perc: Seman lövése eddig a legveszélyesebb, de nem okoz nagy gondot Gergely Istvánnak.

1. perc: Remek védekezés mindkét oldalon, egyelőre csak ismerkednek a felek.

17.28: "Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!" - a szegedi B-közép ezt skandálja a szentesi bajnok hölgyeknek.

17.25: Természetesen minden ülőhely foglalt, nagyszerű idő van, a vízilabda így igazán remek szórakozás mindenkinek. A B-közép már hangol, és a szentesi keménymag is besegít a hazai drukkereknek. Épp zajlik a játékosok bemutatása, hamarosan kezdődik a derbi. Kiss Gergely is elismerésben részesül, ez a 450. magyar bajnoki mérkőzése a háromszoros olimpiai bajnoknak. Gratulálunk!

17.20: Üdvözöljük olvasóinkat a nyitott, igazi pólóhangulatot idéző újszegedi sportuszodából. A bronzcsata első felvonása előtt a szegedi klub technikai igazgatója, Juhász György egy óriási csokorral kedveskedik a szerda este 14 év után bajnoki címet ünneplő Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatának tagjait. A szentesi aranylányok vastapsot kapnak, nagyon megérdemlik az elismerést.

Korábban:

Újra bronzcsata.

Tény, hogy ez zsinórban az ötödik szezon, amikor a Szeged a harmadik helyért küzdhet a férfi vízilabda OB I-ben. A nagy kérdés pedig a következő: tud ez még motiváló lenni?

– Mindenképpen, hiszen a két döntősön kívül bármelyik klub cserélne velünk, de ennél is fontosabb, hogy a szegedi vízilabdának szüksége van az éremre, és a szurkolóinkat sem hagyhatjuk cserben. Értük mindent ki kell adnunk magunkból, már nincs mire tartalékolni – mondta Kiss Csaba, a csapat Európa -bajnok játékosa, aki szerint egy bronzzal is eredményes szezont zárhatnak, köszönhetően a harmadik kupasikernek.

mindent. Fotó: Schmidt Andrea
Az Európa-bajnok szerint motiváló a bronzérem, meg is tesznek érte mindent. Fotó: Schmidt Andrea


A medál megszerzése talán sosem volt ilyen nehéz, hiszen a Honvéd az ellenfél, a fővárosiakkal szemben pedig mindkét alapszakasz bajnokin egy-egy gól döntött az épp otthon szereplő együttes javára. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első felvonását ma 17.30-tól az újszegedi sportuszodában rendezik.

– A Honvéd számára már a négy közé jutás is bravúr, így tőlük felszabadult játékra lehet számítani. Az erőviszonyok miatt így egyszerű a képlet: ha mi is örömpólóval rukkolunk elő, akkor nem lehet probléma – zárta a beszélgetést Kiss Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljutott a magyar tenisz Davis Kupa-válogatott

2:0-ra nyert a magyar férfi tenisz Davis Kupa válogatott az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban Grúzia ellen - 500 néző buzdította Hornok Miklós együttesét. Tovább olvasom