Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Sikerek titánba foglalva

Csongrád megye hemzseg a tehetséges sportolóktól. Sorozatunkban a teljesség igényével utánpótlásbázisokat keresünk fel. Főként könnyűatlétikával foglalkoznak azok a fiatalok, akik a Titán TC atlétika szakosztályában edződnek. Eredményeik önmagukért beszélnek.
Mindössze két évvel ezelőtt, 2008 novemberében alakult meg a Titán TC atlétika szakosztálya. A vezetőedző, Menyhárt Zoltán az SZVSE-től érkezett a triatlonos egyesülethez, ahol korábban 1999-től dolgozott a fiatalokkal. Olyanokkal, akik követték őt az új egyesülethez, Fóris Katalin és Tűhegyi Sára például már a kezdetektől a mesterrel van.

– Jelenleg 38-an vannak a csoportomban, főként könnyűatlétikával foglalkozunk. Az idősebbek a középtávokon, 800 és 1500 méteres síkfutásban remekelnek, míg a fiatalabbaknál a többpróbázók sem ritkák, ilyenkor kell megtalálni, ki miben a legügyesebb. A dobóedzéseket kiváló kollégám, Eperjesi László segíti – mondta Menyhárt Zoltán.

A titánosok között hemzsegnek a tehetségek: az idősebbek között Szelepcsényi Zsolt neve emelhető ki, a középtávfutó tavaly 2000 méter akadályfutásban az ifjúsági vb-n is részt vehetett, ahol az 5. legjobb európai lett. Vlocskó Noémi a katolikus iskolák vb-jén szerzett 1500 méteren ezüst-, 800-on pedig bronzérmet, míg a serdülőknél Szabó Luca és a többpróbázó Czagány Blanka a legtehetségesebb. Menyhárt Zoltán kiemelte még Vass Evelin teljesítményét, aki a diákolimpikonok európai seregszemléjén lett ezüstérmes 300 méteren. Mellette Hallósy Levente és Halasi Blanka a legfiatalabb, előbbi kettő az 1999-es születésűek, utóbbi a 2001-esek között versenyez.

Menyhárt Zoltán (a kép jobb oldalán) és tanítványai nem maradnak adósak a sikerekkel.  Fotó: Karnok Csaba
Menyhárt Zoltán (a kép jobb oldalán) és tanítványai nem maradnak adósak a sikerekkel.
Fotó: Karnok Csaba

Természetesen a Titán TC-seknek sincs könnyű dolguk, de azért nem is panaszkodnak. – Az utolsó két szezonunkat sikerült „nullásra" kihozni, ami, azt gondolom, nagy eredmény ebben a gazdasági helyzetben. Ehhez természetesen kellett a szülők önzetlen segítsége, és az, hogy sok országos versenyt kihagytunk, elsősorban a nagy tapasztalatot jelentő külföldi megmérettetésekre koncentráltunk – mondta a vezetőedző.
A szezonnak pedig még koránt sincs vége, a Titán TC szeretne egy hazai versennyel előrukkolni.

– Jó lenne, ha be tudnánk kapcsolódni egy nagyobb versenysorozatba. Mivel erre alkalmas atlétikapálya nincs Szegeden, ezért a pályabajnokságban nincs lehetőségünk részt venni. Éppen ezért szeretnénk november közepére egy nagyszabású mezei versenyt összehozni a Partfürdő területére. Reméljük, a város is támogatja majd az elképzeléseinket – tette hozzá a vezetőedző.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félegyházi Malom-kupa: a Szedeák legyőzte a Pécset

Jó játékkal mutatkozott be az „előszezonban" a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi… Tovább olvasom