Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 13°C Még több cikk.

Sikeres vb volt

Négy A döntő, két érem. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged szakmai vezetője, Sík Márton elégedett volt a klub ifjúsági és U23-as kajakos, kenus világbajnokságon szerepelt és az említett eredménysort elért versenyzőivel, így Nagy Biankával, Horváth Alexandrával és Birkás Balázzsal.
Már megint egy olyan világesemény, amelyről érmekkel tértek haza az EDF DÉMÁSZ-Szeged versenyzői. Ezúttal a portugáliai Montemor-O-Velhóban rendezett ifjúsági és U23-as kajakos, kenus világbajnokságról hozott haza a klub három sportolója két érmet a négy A döntőből: az U23-as nők K4 500 méteres egységében vezérevezős (sztrók) volt a felgyői származású Horváth Alexandra, aki a harmadik helyet szerezte meg a hajóval, Birkás Balázs (szintén U23) a K1 200 méteres számban állhatott fel a dobogó harmadik fokára, de Csamangó Attila tanítványai mellett dicséret illeti Kása Péter 2000-es születésű kenusát, Nagy Biankát is, aki még serdülőként az ifik között két A döntőben volt érdekelt, és előbb C1 500 méteren hatodik, majd C1 200 méteren ötödik lett.

A trió. Nagy (balról), Horváth és Birkás. Fotó: Karnok Csaba
A trió. Nagy (balról), Horváth és Birkás. Fotó: Karnok Csaba

– Sikeres vb volt – nyilatkozta a szegedi Corsó caféban megtartott sajtótájékoztatón a klub szakmai igazgatója, Sík Márton, majd meg is indokolta, miért gondolja így: – Nagy Bianka három évig még ebben a korosztályban érdekelt, azaz van benne lehetőség. Jól megoldotta a feladatát. Birkás Balázsról is maximális elégedettséggel beszélhetek, hiszen elsőéves U23-asként lett harmadik. Horváth Alexandráék mindössze hattizeddel kaptak ki az elsőtől, ez a teljesítmény mérvadó lehet a jövőben.
A szegediek mindegyike érdekelt a hétvégi, szolnoki ifjúsági és U23-as válogatón, amelyen rendhagyó módon a vb után következő, szeptemberi Európa-bajnokságra lehet kijutni.

Nyilatkozatok

Nagy Bianka: – Élveztem a vb-t, és kihoztam magamból mindent. Nem izgultam különösebben, bár pici drukk volt bennem.
Kása Péter edző: – Az egész világbajnokság talán legfiatalabb versenyzője volt Bianka, elsőéves serdülőként szerepelt Portugáliában az ifik között. Szépen megcsinálta a két számot, talán 500 méteren lehetett volna egy kis szerencséje. Megbeszéltük, és a videók alapján láttuk, hogy az éremszerzés a következő lépcsőfok.
Horváth Alexandra: – Az első három hajó elhúzott a mezőnytől, hatalmasat csatáztunk, nagyot küzdöttünk az egész futamban. Eddig a harmadik, negyedik beülő volt az enyém, de most érdekes és szerintem eredményes is volt, hogy én sztrókolhattam a hajót. Kiváló élmény volt.
Birkás Balázs: – Az elő- és középfutam jól sikerült, a döntőben pedig erős pályát kajakoztam. Tudtam, hogy erősek az ellenfelek. Visszanéztem a finálét, és láttam, hogy több mint a táv feléig vezettem, a végére viszont elfogytam. Talán még fiatal vagyok az U23-asok között, de elsőéves juniorként kijutottam a vb-re, amely csodás élmény marad.
Csamangó Attila edző: – Két versenyzőre kellett figyelnem, mindkettő érmet szerzett, így jól sikerült megoldani a feladatot.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karate-edzőtábor Szentesen

Szentesen tartották a magyarországi Wado-Ryu Karate Szövetség hagyományos nyári edzőtáborát. Tovább olvasom