Délmagyar logó

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 19°C Még több cikk.

Simády-emlékverseny: 6 arany, 7 ezüst, 4 bronz

Hat arany-, hét ezüst- és négy bronzérmet szereztek a Démász-Szegedi VE versenyzői a hagyományos nemzetközi Dr. Simády Béla-emlékregattán. A Maty-éri viadalon a csongrádi Kincses Lillának is jutott egy második hely.
Az időjárás tudta, mi a dolga. Csak a háromnapos szegedi evezős hétvége – előbb a felnőtt, U23-as és ifjúsági válogatót, majd a Dr. Simády Béla evezős emlékregattát rendezték a Maty-éri olimpiai centrumban – utolsó egy órájára romlott el. Persze, nem kell hatalmas esőre, esetleg hirtelen beköszönő hidegre kell gondolni. Mindössze a szél támadt fel. De az annyira, hogy fal mellé kellett állni, különben a leizzadt hát még akár fázhatott is.

No, azért ne csak erről szóljon a tudósítás. Hanem inkább arról, hogy a kétnapos Dr. Simády Béla-emlékregatta miért is igen népszerű évek óta. Mert például kiváló felkészülési lehetőséget biztosít az evezősöknek. És nemcsak a magyaroknak, hanem a további négy nemzetnek: a cseh – akik szinte a teljes nemzeti csapatukkal érkeztek Szegedre –, a horvát, a szlovák, és a szerb együtteseknek is. Szombaton huszonhárom, vasárnap huszonnégy számban hirdettek győztest, a két nap alatt kilencvenhat futamot lőttek el a Maty-ér Bajai úti felőli starthelyéről. A kétnapi program nagy százalékban fedte egymást, így akadtak azonos számok, de így legalább mindenki rövid idő alatt ellenőrizhette formáját. Méghozzá nemzetközi mezőnyben.

És akkor a megyei sportolók. Kezdjük először a kétszeres világbajnok szegedi Haller Ákossal. Aki a két nap alatt kétszer is kikapott kétpárban a váci Pető Tiborral. Előbb harmadik, majd második lett a hajójuk. Előbb a Varga, Hirling könnyűsúlyú világelső duó, valamint az U23-as válogatott, majd már csak a Varga, Hirling kettős előzte meg őket. Öröm az ürömben, hogy másodszorra a helyezésük mellett az idejük is jobb volt.

Sokkal jobb hírek szólhatnak Kónya Alizről. A női kétpárban mindkét napon első lett a mohácsi Verőci Lídiával egy hajóban. Ez pedig kifejezetten biztató az idei olimpiai kvalifikációs versenyévad előtt.

– Az elsőségük mellett fontos, hogy a rajt után folyamatosan haladtak, tartották az iramot. Kétszázötven méterenként mérten az idejüket, és szinte másodpercre pontosan azonos időt mentek – mondta Dani Zsolt, a Démász-Szegedi VE edzője. Aki örömmel számolt be arról is, hogy ez a viadal is megmutatta: sok-sok tehetséges fiatal bontogatja szárnyait az egyesületben.

Jutott öröm a másik megyei egyesületnek, a Csongrádi Vízügynek is. Hiszen a női felnőtt könnyűsúlyú egypárban Kincses Lilla a második helyen lapátolt át a célvonalon.

És akkor a Démász-Szegedi VE sportolóinak statisztikája: szombaton három arany-, két ezüst- és két bronz-, vasárnap pedig három arany-, öt ezüst- és két bronzérem jutott a klubnak.

Két nap, tizenhét érem

Dr. Simády Béla-emlékregatta, a megyei evezősök döntős eredményei (a nem jelöltek a Démász-Szegedi VE sportolói). Szombat, nők, felnőttek, egypár: 5. Bélai Ágnes. Kétpár: 1. Kónya Aliz, Verőci Lídia (Démász-Szeged, Mohács). Kettesek: 5. Dinnyés Eszter, Maróti Mónika. Ifjúságiak, kétpár: 1. Tancsik Judit, Kelemen Petra. Férfiak, felnőttek, kettesek: 5. Márton Gábor, Tari János. Könnyűsúlyú egypár: 2. Kitka Gergely. Kétpár: 3. Haller, Pető (Démász-Szeged, Vác), 5. Kónya Gábor, Vámos Gyíörgy. Ifjúságiak, kormányos nélküli négyes: 2. Démász-Szeged. Négypár: 4. Démász-Szeged. Serdülők, kettes: 1. Matyasovszki Dániel, Radics Bence. Kétpár: 3. Fehér Szabolcs, Pozsár Bence.

Vasárnap, férfiak, serdülők, kormányos négyes: 1. Démász-Szegedi VE. Kormányos négypár: 2. Démász-Szeged. Ifjúságiak, egypár: 6. Radics Béla. Kettesek: 3. Lele Máté, Bakacsi Norbert, 4. Blutman Kristóf, Kovács Péter. Kétpár: 6. Molnár Dániel, Dumitrás István. Négypár: 5. Démász-Szegedi VE. Felnőttek, kétpár: 2. Haller Ákos, Pető Tibor (Démász-Szeged, Vác). Négyes: 2. Démász-Szegedi VE, Tisza HE, 6. Démász-Szegedi VE. Négypár: 3. Magyar válogatott B (a hajó tagja: Kitka Gergely), 6. Csongrádi Vízügy SE. Nők, serdülők, egypár: 5. Kitka Diána. Ifjúságiak, egypár: 1. Tancsik Judit. Kettesek: 4. Dinnyés Eszter, Maróti Mónika. Négypár: 2. Démász-Szegedi VE. Felnőttek, kétpár: 1. Kónya Aliz, Verőci Lídia (Démász-Szegedi VE, Mohács). Könnyűsúlyú egypár: 2. Kincses Lilla (Csongrádi Vízügy).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vereség nem jár egyedül

A női kézilabda NB I rájátszásában nem jártak sikerrel a Csongrád megyei csapatok: az 5–8.… Tovább olvasom