Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Sipos Zoltán és a felcsúti futballfellegvár

A megyeegyes és megyehármas csapat játékos-edzőjeként dolgozik Felcsúton Sipos Zoltán, a HFC korábbi futballistája. A 36 éves védő családjával költözött Fejér megyébe, két idősebb fia ugyanis a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia játékosa.
Nem titok, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián remek körülmények között dolgozhatnak a labdarúgók, épül az NB I-es Puskás Akadémia FC új stadionja, ahol már 2014-ben meccseket rendezhetnek. Hogy milyen belülről a létesítmény, arról Sipos Zoltán sokat tud mesélni: a korábbi HFC- és FK 1899 Szeged-játékos a nyáron költözött Felcsútra, ahol a gyermekei mellett ő is folytatta a futballt.

Sipos Zoltán (középen) az FK-tól igazolt Felcsútra. Fotó: DM/DV
Sipos Zoltán (középen) az FK-tól igazolt Felcsútra. Fotó: DM/DV

– Miután 2012-ben elköszöntem a HFC-től, ahol csodás éveket töltöttem, fél évig nem játszottam, majd a Pedagógus Kupán Hüvös Gabi ajánlotta fel, hogy csatlakozzam az FK-hoz. 2013 tavaszán az volt a célunk, hogy benn maradjunk, ez sikerült is, de már akkor tudtam, hogy csak fél évig játszom a csapatban – árulta el Sipos Zoltán. – Voltunk ugyanis egy felcsúti kiválasztón fiaimmal, a 12 éves Zolikával és a 11 éves Gabival, és mindkettejükkel kapcsolatban jelezte a klub, hogy örülnének, ha a Puskás Akadémián folytatnák. Önállóan nem szerettük volna elengedni őket, így a feleségemmel pedagógusként áthelyezést kértünk, majd a család szedte a sátorfáját, és Felcsútra költözött – mesélte a Sipi becenevű védő, akinek két nagyobb fia mellett ikrei, Bence és Kata teszik szebbé a napjait.

Sipos
A Sipos család - az apuka nélkül.

- A Bicskei Vajda János Gimnázium és Szakközépiskolában tanítok, a gyerekek is Bicskére járnak iskolába. Mindketten kitűnő tanulók, odafigyelünk rá, hogy ne csak a focival foglalkozzanak. Emellett a felcsúti akadémián is kaptam munkát, játékos-edzőként vezetem a Puskás Akadémia II-es és III-as csapatát. A két együttes azonos kerettel dolgozik, körülbelül húszan edzünk az akadémia pályáin. Mondanom sem kell, nem szenvedünk hiányt semmiben, a „fű hat" ugyanolyan tökéletes, mint a centerpálya. A keret alkotja a megyeháromban szereplő csapatot, 6-8 játékos pedig minden alkalommal „feljátszik" a megyeegybe, ahol az akadémia tehetségeivel egészül ki – részletezte a védő, aki ősszel a megyeháromban 12, a megyeegyben egy meccsen lépett pályára.

Sipos
A Sipos család - az anyuka nélkül.

– Az akadémiáról is csak a legjobbakat mondhatom, a szakmai vezető, Tajti József kiválóan irányítja az intézményt. Mivel a csapat együttműködik a HFC-vel, a hétvégén például az én együttesem edzőtáborozik, és játszik felkészülési meccset Vásárhelyen, majd a HFC jön Felcsútra a felnőtt- és az utánpótláscsapataival – mondta Sipos Zoltán, aki hozzátette, szeret Felcsúton élni, ahol nem tud olyat kérni a falusiaktól, amiben ne segítenének neki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi Ju Jitsu SE: csapat- és egyéni siker

Budapesten rendezték meg a II. grappling Budapest-kupát. Tovább olvasom