Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Skaliczki László: Széllel szemben nehéz

Szeged - Második hely a bajnokságban, a magyar kupában. Ez a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának a mérlege a 2011–2012-es szezonban. A záróvacsorán, a Gellért Szabadidőközpontban értékeltük az évet Skaliczki László mesteredzővel.
– Hogy értékeli a 2011–2012-es bajnoki szezont?

– Ha valaki az idény előtt azt mondja, hogy ilyen mutatókkal zárjuk a bajnokságot, a BL-t, a magyar kupát, akkor előre aláírtuk volna a papírt. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, a célkitűzést teljesítettük, bejutottunk mindkét fronton a döntőbe, kiharcoltuk a Bajnokok Ligájában való indulást – de azért maradt hiányérzetem.

– A magyarkupa-győzelem nagyon közel volt, egy gólra csupán...

– Az idényben megcsillant pár lehetőség a csapat előtt, a sors azonban most nem volt kegyes hozzánk. Nem tudtuk kihasználni a lehetőséget, a budapesti mk-döntőben a 44–45. percig jól játszottunk, ezután azonban nem tudtunk gólt szerezni, a bajnoki döntő harmadik meccsén pedig a 27. percben elfogytunk. 42 tétmeccset játszottunk az idényben, ez nagyon sok.

Fotó: Schmidt Andrea
Két percnél most több pihenőt adott magának is Skaliczki László. Fotó: Schmidt Andrea


– Szegeden a magyar csapatok ellen nagyon jól ment a játék, ez mindenképpen biztató. Elégedett volt az edző is?

– Itthon 87 százalékos teljesítményt nyújtottunk: 19 meccsből 16-ot megnyertünk, és csak három vereséget szenvedtünk, azt is BL-csapatoktól, az összes magyar együttes elleni találkozónkat hoztuk. Idegenben már nem voltunk ennyire jók, ott 54,8 százalékos teljesítmény volt a mutatónk. Összesen a 42 meccsen 68 százalékkal teljesítettünk, ami mindenképpen elfogadható.

– Hogy értékelte a játékosok produkcióját?

Tatai: műtét

A Pick Szeged válogatott kapusát tegnap délelőtt megműtötték Szegeden, az új klinikán. Varga Endre professzor egy csontkinövést távolított el a hálóőr sípcsontjából. Tatainak néhány napot kell a kórházban töltenie, az alapozás kezdetére már teljesen rendbe jön.
A Pick Szeged július 16-án vagy 17-én kezdi meg a felkészülést a 2012–2013-as szezonra.

Ancsin Gábor lett a legeredményesebb, 187 gólt szerzett, őt követi Frantisek Sulc és a tavasszal eredményesen játszó Rajko Prodanovics. A gólok száma sok mindent elárul, a legeredményesebb játékosaink gólátlaga 4–4,5-es teljesítményt mutat. Hiányzott egy-egy olyan kézilabdás – és ez a nálunk jobb csapatokra jellemző –, aki hozza a 6-os, 7-es gólátlagot. Szűkös volt a keretünk. 13 játékossal dolgozhattam, akik közül Törő Szabolcs gyorsan kiszállt, Dusan Beocsanin pedig későn csatlakozott hozzánk. A kapusaink közül Tatai Péter jó szezont tudhat maga mögött, Mikler Roland alapozása egy sérülés miatt félbeszakadt, de összességében vele is elégedett voltam. A lövőszázalékunk esett vissza, éppen a hajrára fogytunk el. A BL-ben még 46 százalékos volt az átlövőink mutatója, az utolsó öt meccsre a bajnokságban ez 28 százalékra esett vissza. Jól mutatják a számok, hogy miért nem sikerült a bravúr a Veszprém ellen. A technikai hibáink száma is magasabb volt az ellenfeleinknél, ezen kell még javítanunk.

– Néha úgy tűnt, hogy a Pick Szeged széllel szemben támad, így érzi a mester is?

– Nem mindenki értékelte, hogy bejelentkeztünk a végső győzelmekre. A sikereink nem kaptak olyan publicitást, ami talán elvárható lett volna. Néha az volt az érzésem, hogy a győzelmeinket nem olyan színben tüntették fel, amit megérdemeltünk volna. A láttatásban nem kaptunk túlzottan nagy teret. Mi egy munkáscsapat voltunk, Kopaonikban, az edzőtáborban elkezdtünk egy munkát, amit végigcsináltunk, a megkezdett úton haladtunk. Néha azonban olyan érzése volt az embernek, mintha az lenne a jutalma, hogy megnyeri a palacsintaevő versenyt, amelynek a fődíja egy palacsinta.

– Melyik meccsre emlékszik legszívesebben vissza?

– Több is van. A Veszprém elleni hazai két siker, a Montpellier megverése és a Partizan Beograd elleni két diadal is olyan, amire büszke vagyok.

– A Pick-táborra is az lehet!

Nagy bejelentés

Információnk szerint holnap minden valószínűséggel bejelentik a 20-szoros magyar bajnok MKB Veszprémnél, hogy a szegedi nevelésű Nagy László a csapathoz igazol. Többen tudni vélik, hogy a Barcelona kapitánya Veszprémben is megkapja a csapatkapitányi karszalagot.

– Energiát, pénzt, fáradságot nem kíméltek a Pick Szegedre. A srácok megtapasztalhatták azt a szeretetet, amit a drukkerek árasztottak feléjük. Éppen az alapszakaszbeli veszprémi meccs előtt mondtam a játékosoknak, hogy a szurkolókért, a klubért az utolsó töltényig kell harcolniuk, nem az a vesztes, aki elbukik harcban, hanem az, aki nem harcolja végig a csatát. Az érzelem fontos része a sportolónak, ezt pedig a drukkerektől kapja meg. Mivel a Pick keretében több fiatal is szerepel, nekik ezt még meg kell tanulniuk kezelni. Széllel szemben nagyon nehéz harcolni, a fiatalemberek sokkal érzékenyebbek, nagy teher nehezedik rájuk.

– Tart pihenőt?

– A számadatokból is kiderül, hogy még javában az idény értékelése zajlik, már átfésültük az évet. A hétvégén következik a BL négyes döntője, majd a válogatottnak a norvégok elleni vb-selejtező, ezután pedig a következő idény megtervezése jön a sorban. Az idén megtapasztaltuk, hogy mi az út, amelyre léptünk, van értékünk. A tervezésben fontos lesz, hogy milyen játékosokat igazolunk, ennek tükrében kell kialakítani majd a programot.

– Otthon pihen majd Újkígyóson?

– Egy két-három hetes kézilabdamentes időszakot mindenképpen tervezek. Kikészítettem már több könyvet, az Északnyugati átjárót, a Zendülés a Caine hadihajónt és egy Dzsingisz kán életéről szóló könyvet. Szeretnék majd zenét hallgatni, és minél több időt a szeretteimmel tölteni, mert az idényben ők keveset kaptak belőlem. Most szeretnék minél többet együtt lenni velük.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. kreatív 2012. május 25. 17:44
  „Szerintem meg erős hátszéllel!”
 • 22. Deadman 2012. május 24. 20:03
  „12. szunyi 2012.05.23. 17:26
  Esetleg nem tudod miből fizették ki ????
  Az a 3 éves terv szerintem fabatkát sem ér ahogy elnézem a koncepciót Bár ne legyen igazam mert még mindig ott tartok, hogy ez a szerencsétlen csapat sosem nyer bajnokságot ezzel a vezetőséggell..Én már sajna nem hiszek az ilyen humbugnak mint 3 éves koncepció..Mert ha ez volt az első év koncepciója, hogy fizessük ki a tartozást és ha ezzel kész vagyunk dőljünk hátra akkor...

  Igen azt gondolom, hogy egy idénynek legalább KETTŐ UGYANOLYAN vagy közel UGYANOLYAN SORRAL kell nekimenni pláne egy olyan csapatnak akinek olyan "álmai" vannak mint BL-ben mininél tovább jutni uram bocsá akár továbbjutni egy adott csoportból meg ha a Erőteljesen megtollasodott veszprémet meg akarjuk szorítani.....

  Na mindegy a remény hal meg utoljára de ahámnyszor már ez a csapat átverte a szurkolókat lehet itt akár 10 ébes terv is az sem fog megvalósulni, mert van ahol TUDJÁK hol kell kopogni pénzért és vannak olyanok akik csak álmodoznak a PROFIZMUSRÓL !!!!!”
 • 21. theseus 2012. május 24. 09:30
  „"1. alfa258 2012.05.23. 08:341.
  Az egész csak pénz kérdése. A Veszprémnek lesz - van egy vastag szponzora, és meg tud venni bárkit! Ez már rég nem a két városról, a magyar csapatról szól, hanem a szponzorokról!"

  Most már a Picknek is elég vastag a szponzora. Esetleg meg kellene kérni a tulajdonos Csányit, hogy nyúljon kicsit mélyebben a zsebébe. Az mindenesetre jó hatással volt a csapatra, hogy a szegedi döntőn ott ült a Pick- és OTP-vezér, mert akkor nyertek.
  Az MKB Bank egyébként jelenleg anyagi gondokkal küzd, leépítéseket jelentettek be. Az OTP sokkal nagyobb bank, de ők nem csak kézilabdával foglalkoznak.”
 • 20. pbg 2012. május 24. 05:57
  „Lukrécia! Ezeket honnan veszed, hogy Ancsinnak gyengék a lövései?? Hány meccset láttál te?

  Az igazolásokról írt véleményetekkel teljesen egyetértek. Ez gáz.”
 • 19. Gy21 2012. május 23. 22:22
  „Szép volt Laci! Nálad jó kezedben van a csapat, remélem maradsz vagy tíz évet! További sikereket kívánok!”
 • 18. Zé0 2012. május 23. 21:32
  „Mindenképpen kellene pár minőségi cserejátékos, mert így nem lehet végignyomni a szezont. A Veszprém azért bírja jobban a szezon végét, mert gyakorlatilag teljes cseresoruk van, ami közel olyan erős, mint Szeged kezdőcsapata. Támogatók kellenek, pénz kell, és azt a pénzt okosan, jó játékosokra kell elkölteni. Enélkül nem előzzük meg a gazdag Veszprémet.”
 • 17. tavimaszlag 2012. május 23. 20:09
  „Jó, minőségi igazolásokat! Nem járható út Mezeiéké, hogy majd kinevelünk játékosokat, erre nincs idő, mert még a Tbánya és a csurgó és elhúz, ha nem igazolunk!”
 • 16. lukrecia 2012. május 23. 19:22
  „Ok akkor meg lovo gyorsasagban javuljon, de egyenlore tul lassu a dobasa. ezert tudjak a kapusok haritani.”
 • 15. szunyi 2012. május 23. 19:06
  „13. lukrecia

  20 évesen már senki sem tanul lövőtechnikát!
  Ami neki kell, szoknia a felnött légkőrt, gyorsaságot. Itt megkapja, Vp-ben játszott volna meccsenként 2-3 percer Vujin mögött.”
 • 14. roxper 2012. május 23. 18:40
  „És mit ért el a csurgó??? Szökőévben egyszer megszorongattak, de pl magyar kupa visszavágón meg le lettek alázva, mint bármelyik másik kis csapat!”
 • 13. lukrecia 2012. május 23. 18:15
  „Nincs penz ez egy dolog. De a masik donto ok , meg igazolni sem tudunk. A csurgo bebizonyitja kis penzbol is lehet jo adottsagu jatekosokat igazolni, itt nem .
  Merem allitani ha Ancsin a Veszpremben jatszana mar kiemelkedoen szorna a golokat. Itt meg probalkozik, mert el sem magyarazzak neki az igazi lovotechnika lenyeget.”
 • 12. szunyi 2012. május 23. 17:26
  „7. Deadman

  Három éves terv volt.
  Első év: kifiyetni az adósságot (ez megtörtént)
  Van olyan csapat aki egy J2-vel vág neki a szezonnak?
  Remélem jövőre már jobb lesz a keretünk. Ehhez kell egy írányitó + egy B2 gátlástalan lövő + egy beállós és eyekből 2-nek jó védőnek kell lennie.

  9. alex2000
  A gond az, hogy pényhiány miatt rövid volt a kispad. Egy B2 és egy J2 az egész évre.
  BL 2.ik helyett kivánok a Vp-nek és 1.őt a Szegednek.”
 • 11. szocsoba 2012. május 23. 17:04
  „Helló!Amiben igazat adok.......Veszprémhez képes most is egy szegény csapat vagyunk...ez a teljesítményben is kiütközik...több jobb játékoson oszlik meg a teher.....ami viszont elgondolkodtató: egy Grebenárt nem tudunk leigazolni...egy tehetséges 203cm ballátlővöt sem,nem szóltam semmit sem,ha jobbat hozunk erre a posztra! Csurgóra mennek....ha a csapat gerince megmarad,akkor kell egy balővő magas védekezni is tudó..erős nagytestű beálló...Máté helyett is egy jó szintű irányító....ez a minimum!!!!!!!!”
 • 10. zehn 2012. május 23. 16:40
  „9. Sajnos teljesen igaz amit írtál., de aktuális kifogásokat mindig lehet találni.Nagy Laci szívesebben jött volna szegedre,de nem tudtunk annyit adni érte, mint a Veszprém. Ez az igazság. Mi "csak" Balogh Zsoltot tudjuk kivásárolni egy futottak még csapatból. Az alacsony testmagasságú átlövővel nincs bajom,szimpatikus ,jó játékos,de olyan nemzetközi szinthez,amit a Picknél álmodnak- kevés. Azért az is szembetűnő, hogy az ötezres lélekszámú Csurgó miként képes lengyel válogatott kapust, Spanyol bajnokságban edződött 197 centis válogatott kerettag Grebenárt,valamint a Horvát ezüstérmes 203 cm magas átlövőjét megvenni, a tőlünk elszipkázott Katzirz és Herbert mellé. Itt van Csányi úr állítólag, mint főszponzor.Tessék kicsit megudvarolni.A maszlag többéves csapatépítés szöveg már unalmas és nem is valós. A legjobbjaink ugyanis valami miatt előbb-utóbb vagy a Veszprémben,vagy külföldön kötnek ki.”
 • 9. alex2000 2012. május 23. 16:15
  „Kedves Skaliczky László!
  Amellett, hogy gratulálok a csapata teljesítményéhez, meg kell jegyeznem, hogy az MKB Veszprém sem játszott kevesebb tétmeccset, mint az Önök 42 meccse, sőt, a külföldi jó csapatok sem. Tehát csak akkor lehet igazi sikerekre számítani, ha a csapat végig bírja a tétmeccseket is, hisz az európai élcsapatok között - és a PICK Szegedet is fetétlenül ide kell számítani - olyan kicsi a különbség. Tehát, ha nem sikerül olyan jól a szezon, mint szerette volna, akkor ezek szerint az erőnléten kell javítani, vagy a játékoskeretet - lehetőség szerint - egy kicsit bővíteni, hogy hosszabb legyen a cserepad.
  Jó nyári pihenést és sok sikert kívánok a következő szezonra:

  egy veszprémi lakos és MKB Veszprém drukker”
 • 8. roxper 2012. május 23. 15:16
  „5.
  Szegényt még sajnálni is kellene, mert hisz mindenki pénzből él és ezért fog a vesz-rémbe igazolni... :(”
 • 7. Deadman 2012. május 23. 14:39
  „Bárcsak olyan PROFIK alkotnák a PICK Kézilabdacsapatát mint amilyen PROFI MENTALITÁSÚ az edzőjük....Esetleg a Vezetőség is tanulhatna az EDZŐ PROFIZMUSÁBÓL.....
  Tisztelt MEZEI ÚR !!!!!
  Én tényleg KOMOLYAN várom azt a beszámolóját amiben felvázol egy TREVET amiben megvalósul az amit igért....

  Kezdetnek mondjuk jó lenne egy ÜTŐS csapat vagy egy olyan keret ami az idény végére NEM FOGY EL....Azt ha lehet kérni ne a Magyar és Szerb másodosztályból igaoljunk már ha lehet ..

  Köszönöm szépen..”
 • 6. alfa258 2012. május 23. 12:38
  „Ellenzéki: hát igen, ennyit a magyar (egy nagynak tartott magyar) szavahihetőségéről! Szóval a becsület és adott szó nem számít, mert van az a pénz! Amúgy értem én, csak akkor nem kell felelőtlen kijelentéseket tenni! Ahogy mondod: linklaci”
 • 5. Ellenzéki 2012. május 23. 12:02
  „Annak idején és a közelmúltban:
  Nagy László: "Számomra két csapat létezik, a Barcelona és a Pick Szeged. Abban az esetben ha hazatérek és még kézilabdázok, akkor azt csak a Pick Szegedben fogom folytatni."
  Ehhez képest, ... .
  Nálam a továbbiakban: linkóci laci!”
 • 4. xene@freemail.hu 2012. május 23. 10:09
  „Amit tudott, azt megtette a csapat! Gratulálok az idényhez, és hasonló sikeres vagy még egy picivel sikeresebb esztendőket kívánok! Kellemes pihenést kívánok az egész gárdának!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011: ingyenes a belépés az utolsó hazai bajnokira

A Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának vezetői úgy döntöttek, hogy a REAC elleni utolsó hazai bajnoki mérkőzést ingyen tekinthetik meg a szurkolók. Tovább olvasom