Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Skaliczki: Szeretnénk a közönséget minél jobban kiszolgálni

Csütörtök délután szerkesztőségünk vendége volt Skaliczki László, a Pick Szeged vezetőedzője. Olvassa el a tréner válaszait olvasóink kérdéseire!

Online interjúnk véget ért, köszönjük kérdéseiket. Holnap Janics Natasa kajakos és menedzsere, Csonka Gábor lesz a vendégünk, tőlük itt kérdezhetnek.

mb08: - Tisztelt Skaliczki László úr, milyen esélyeink vannak a BL-ben? Ön hányadik helyre számít?
S. L.: - A BL-szereplésünk két dologtól függ. Az egyik, hogy a bajnokságban mennyire tudunk összerázódni, a másik pedig az, hogy az első két hazai meccsünkön milyen eredményt tudunk majd elérni. Meg kell ragadnunk a jó kezdés lehetőségét, amelyhez azonban szükség lesz a sérüléssel bajlódó játékosaink felépülésére, illetve az új szabályok, a beálló körüli játék és a védekezésbeli változások feldolgozására. A tervünk a csoportból való továbbjutás, amely komoly eredmény lenne, ehhez azonban a fenti dolgokra is szükségünk lesz.

Mos
Most mit is írjak?
Fotó: Schmidt Andrea

frakk: - Tisztelt Laci! Első szembetűnő gondnak a támadó sor alacsonyságát, véznaságát találom. Egy profi összeállt védőfalat ezeknek a fiúknak nehéz lesz átlőni, de akár kicselezni is. A szélsők még túl sok hibával játszanak, itt is az összeszokottság hiánya, a rossz ütemben átadott labdák és a rossz befejezés többször fordult elő. Mi erről a véleménye:?
S. L.: - Tökéletes az analízis, a statisztikák is ezt mutatják. Az átlövők átutőereje egyelőre elmarad a nemzetközi szinttől, amely sajnos párosult egyéni hibákkal, így pedig nehéz jól teljesíteni. Mi "könnyűlovasság" vagyunk, sokat kell majd futnunk a meccseken, amelyben a szélsőknek is nagy szerepe lesz, meg kell például találnunk, hogy milyen védekezési formában lehetünk a leghatákonyabbak. Minimálisra kell csökkentenünk a hibákat, a labdaeladásokat, és minden szabad labdáért meg kell majd harcolnunk.

Atti18: - Üdvözlöm Skaliczki mester! Én arra lennék kíváncsi, hogy mennyire van megelégedve a csapattal, a kondijukkal, és hogy milyen célokat tűzött ki maga és a csapat elé, meg persze a tulajdonosok mit várnak el a csapattól az idén? Örülök, hogy ismét Szegeden van!!
S. L.: - Köszönöm az utolsó megjegyzést. Elfogadtam, hogy ezzel a csapattal kell dolgoznom. A terhelés adagolása zökkenőkkel van teli, amely nehézségeket okoz. Dinamikai téren, a lábmunka és a lövőerő terén nagy lemaradásunk volt. A cél? Nyílvánvaló, hogy az élmezőnyben van a helyünk, amelynek elérését azért nehezíti a BL-ben való szereplésünk. A második hely megőrzése a kupában és a bajnokságban fontos és teljesíthető, ezért dolgozunk. Nem lesz kiegyensúlyozott idény, a negatív hullámokat kell majd minél hamarabb átvészelnünk, amelyhez türelemre van szükség. Ezzel együtt szeretnénk a közönséget minél jobban kiszolgálni.

DD: - Milyen erőt képvisel(het) ez a Pick Szeged a 2006-2007-es csapathoz viszonyítva? Mennyire fog eltérni attól a játékstílustól a most formálódó csapat, mely egyénileg teljesen más jellegű fizikai adottságokkal és technikai repertoárral rendelkezik? Petro Ön szerint befért volna a csapatba Zubai Szabi mellé beállósnak?
S. L.: - Két csapatot nehéz összehasonlítani, a régebbi egy összeszokott keret volt rutinos kulcsemberekkel. Minden csapat más, mindig azt a játékot kell erőltetni, amiben a legjobb az együttes. Tudni kell, hogy a "lé" határozza meg a tudatot, így remélem, sikerül majd olyan anyagi kondíciókat kialakítani, amellyel tovább erősödhetünk a jövőben. Petro? Tehetséges, fiatal kézilabdás. Ha kondícionálisan rendbehozza magát, beáll a testsúlya, remek játékos lehet, ám leigazolására nem volt lehetőségünk.

Mosoly
Mosolyog. Reméljük, a pálya szélén is lesz rá oka.
Fotó: Schmidt Andrea

pinkfloyd60: - A Szegedről elszármazott fiatal játékosokról kérdezném (Vancsics, Gyuris, Lele, Simon): kikben látja, hogy visszahozva, 1-2 év múlva nagy erőssége lehet csapatunknak?
S. L.: - Annak örülök, hogy a fiatalabb játékosok kölcsönben szerepelnek, pályafutásuk elején fontos a rendszeres játéklehetőség, ezekben az években dől el, milyen játékos válik majd belőlük. Ők később bekapcsolódhatnak abba a Szegedbe, amelyik a jövőben képes lehet nagy dolgokra.

FanatikusSzegedi: - Üdvözlöm! Mint korábbi szövetségi kapitány, kik azok a szegedi játékosok, akit a magyar válogatottban perdöntő (nem csere és kiegészítő ember) szerepet játszanának a világbajnokságon, ha ön lenne a kapitány?
S. L.: - Mivel nem én vagyok a kapitány, nem szeretnék ebben elmélyedni. Annyi biztos, hogy jelenleg olyan játékosaink vannak, akik a válogatott előszobájánál tartanak. Azt gondolom, hogy elérik a válogatott szintjét, de meg kell szereziük azt a pluszt, amivel posztjukon elsőszámú játékosok lehetnek. Ehhez nemzetközi rutinra is szükségük lesz.

hamankato: - Az időkéréseknél a kommunikáció megoldott?Gondolok itt a szlovák játékosokra és főleg Butenkóra!
S. L.: - Egyelőre nem. A nyelvi kommunikációval akadnak gondok, de történtek lépések ezzel kapcsolatban. A gesztusokon is dolgozunk, nem csak az időkérésnél, de a gyakorlások során is. A játékrepertoárt, a kulcsszavakat mindenkinek meg kell majd tanulnia, fontos, hogy "egy nyelvet beszéljünk". 

Valakiszegedről: - Azt kérdezném Skaliczki Lászlótól, hogy mennyi beleszólása volt a játékoskeret kialakításába, illetve miért csak egy éves szerződést kötöttek az egyesülettel? Szerintem egy teljesen új csapatot kell felépítenie és ennyi idő alatt nem lehet csodát tenni.
S. L.: - Jó a kérdés! Későn kerültem képbe Szegeden, akkor már több játékosokkal előrehaladott tárgyalások folytak, és a büdzsénk is véges, így nem volt lehetőség komolyabban keresgélni. Kompromisszumos megoldások születtek az átigazolások terén. Miért egy év? A mai gazdasági helyzetben nem lehet messzebbre tervezni, ettől még az egyéves szerződésből könnyen lehet hosszabb távú is. Nálam Szeged érzelmi kérdés, és az is marad. A kapcsolat a játékosok, az edző és a klub között olyan lesz, amilyenné tesszük.

Szocsoba: - A kézilabda egy férfias, kemény játék, és ennek tükrében Baláz és Lékai elég "vékonykák" a 82-83 kg-mal. Az a kérdésem, hogy tesznek-e annak érdekében, hogy ez ne igy légyen?
S. L.: - Valóban. Mindketten jó gondolkodású, tehetséges játékosok, Lékai remek szervező, óriási kreativitással, míg Baláznak hihetetlenül finom keze van. Az a célunk, hogy rájuk 5-6 kg hasznos izmot tegyünk, amivel a védekezésük és a támadásuk is hatékonyabb lesz. Mindketten fiatalok, ezt a programot két év alatt véghez lehet vinni náluk formahanyatlás nélkül is.

Sk
Skaliczki mester válaszol a kérdésekre.
Fotó: Schmidt Andrea

Kowalski: - Kedves Skala! Mi az elvárható cél a csapattól? Esetleg az örök másodikból is le kell adni, vagy alkalmasnak érzi a csapatát a Tatabánya megelőzésére?
S. L.: - Köszönöm a megszólítást! Azt gondolom, nagy harcban leszünk a Tatabányával, hiszen megmaradt a keretük, és jól is igazoltak, míg nekünk egy új gárdát kell építeni. Remélem, hogy ez a verseny a legjobbat hozza ki belőlünk. Csapatunk képes a meglepetésekre, remélem, a pozitívből lesz több, de ez azon is múlik, hogy a tétmeccseket hogyan bírják majd a játékosok.

béla023: - Skaliczki úr! Mit vár az új átlövőktől? Jobbátlövőben Baláz vagy Butenko lesz az első számú?
Skaliczki László: - Az átlövőktől egyenletes teljesítményt várok, azt, hogy a távoli zónából is veszélyesek legyenek, mindannyiuk játéka legyen stabil. Hogy Baláz és Butenko közül melyikük kezd majd, az az ellenféltől is függeni fog, és az is számít majd, hogy védekezésben melyikük milyen teljesítményt nyújt a jövőben.

Korábban
A kicserélődött kerettel készülő, a bajnokságot szeptember 1-jén a Kecskemét ellen hazai pályán kezdő együttes szakvezetőjétől Önök is kérdezhetnek, ezt ezen cikk kommentjei között és e-mailben, az online@delmagyar.hu címen tehetik meg.

Olvasóink írták

 • 18. Atti18 2010. augusztus 26. 16:55
  „Amit a pick bika castingon elfelejtettek a versek én ezt irtam a csapatnak : köszönjük fiúk a sok sok évet meccsek százát a szép érméket szívünkben mindig ott lesz egy dallam mit ti adtatok nekünk egy jópár gólban s autók a spori felé mennek el a ti nagy utcátokba,hogy buzditsunk benneteket végre a bajnokságba végül énekeljük el a pick himnuszát és köszöntsük a megújúlt skaliczki csapatát! :D”
 • 17. Larsson 2010. augusztus 26. 16:51
  „Köszönjük mutyi a témába vágó értelmes írásod!

  Én nem igazán szeretnék kérdezni Skaliczki úrtól, csak szeretném kifejezni reményemet, hogy újra olyan csapat lenne, amelyik visszacsábítja a nézőket! :)”
 • 16. napfenyfurdo_mutyi 2010. augusztus 26. 16:49
  „Bukhat Botka: B. Nagy vezet Szegeden”
 • 15. Atti18 2010. augusztus 26. 16:41
  „Üdvözlöm Skaliczki mester! Én arra lennék kíváncsi,hogy mennyire van megelégedve a csapattal,a kondijukkal és, hogy milyen célokat tűzött ki maga és a csapat elé, meg persze a tulajdonosok mit várnak el a csapattól az idén? Örülök,hogy ismét szegeden van!!”
 • 14. pinkfloyd60 2010. augusztus 26. 16:36
  „Üdvözlöm! A Szegedről elszármazott fiatal játékosokrol kérdezném, ( Vancsics, Gyuris, Lele, Simon) kikben látja ,hogy vissza hozva,1-2 év mulva nagy erősége lehet csapatunknak.Másik Sutka Norbi esete, nagyon nagy tehetségnek volt anno kikiálltva.Lát rá lehetőséget,hogy rövid időn belül eljusson akár a vállogatot szintig is? Kérdezem annak tükrében,hogy volt az edzője.”
 • 13. pinkfloyd60 2010. augusztus 26. 16:15
  „Üdvözlöm! Én is azon a véleményen vagyok,hogy elég alacsony,két három ember meg sulytalan is . Gondolok itt Zubaira, Balázra, Lékaira. Egyik kérdésem,hogy az emlitett probléma miatt nem hatásosabb egy egész nyitott 5+1, vagy 4+2 védekezést elsajátitani! Második kérdésem jo ötletnek tartja a Zágrábbal játszani,mikor ennyire összeszokatlan csapatunk van!!!!”
 • 12. FanatikusSzegedi 2010. augusztus 26. 15:47
  „Üdvözlöm!

  Mint korábbi szövetségi kapitány, kik azok a szegedi játékos, akit a magyar válogatottban perdöntő (nem csere és kiegészítő ember) szerepet játszana a világbajnokságon, ha ön lenne a kapitány? Hogy árnyaltabb legyen a kép, kérem a magyar játékosok mellett a légiósokat is vegye számba a magyar válogatottnál. Kik azok, akik rövid időn belül (1 év) azzá válhatnak

  Ebben nagyon soványnak érzem a csapatot a Veszprémmel szemben. Bár tudom, hogy szűkös az anyagi keret, de nem érte volna meg 1-2 igazi "vivő" embert igazolni?

  Megtisztelő válaszát köszönöm!

  HAJRÁ PICK, HAJRÁ SKALA!”
 • 11. DD 2010. augusztus 26. 09:39
  „-Milyen erőt képvisel(het) ez a Pick Szeged a 2006-2007-es csapathoz viszonyítva? Mennyire fog eltérni attól a játékstílustól a most formálódó csapat, mely egyénileg teljesen más jellegű fizikai adottságokkal és technikai repertoárral rendelkezik?

  - Az eddig tapasztaltak alapján mennyire várható, hogy a csapat formája a későbbiekben ingadozó lesz a zömében fiatal újonc játékos miatt?

  - Petro Ön szerint befért volna a csapatba Zubai Szabi mellé beállósnak?

  - Az új szövetségi kapitány Mocsai Lajos. Ön szerint ennek lehet-e bármilyen előnye vagy hátránya a Pick Szeged csapatára nézve? (Mocsai Lajosnak ezúton is szeretnék sok sikert kívánni a nemzeti csapat élén)

  - Mi a véleménye a Balkán-kupa kezdeményezésről? Egyáltalán érdemileg megvalósíthatónak tartja-e; látná-e értelmét?

  - Ha jól emlékszem 1 éves szerződést kötött a vezetőséggel. Amennyiben az eredmények jönnek, és a vezetőség is igényt tart Önre, gondolkozott-e már azon, hogy mennyire hosszú távra tervezi a szegedi tartózkodását?

  -El tudja-e képzelni az életét -akár egy hónapig is - kézilabda nélkül?”
 • 10. valakiszegedről 2010. augusztus 25. 16:31
  „Azt kérdezném Skaliczki Lászlótól, hogy mennyi beleszólása volt a játékoskeret kialakításába, illetve miért csak egy éves szerződést kötöttek az egyesülettel? Szerintem egy teljesen új csapatot kell felépítenie és ennyi idő alatt nem lehet csodát tenni.”
 • 9. frakk 2010. augusztus 25. 12:48
  „Tisztelt Laci! Tegnap kint voltam az edző meccsen , mert addig nem akartam kérdést sem feltenni. Első szembetűnő gondnak a támadó sor alacsonyságát, véznaságát találtam. Egy profi összeállt védőfalat ezeknek a fiúknak nehéz lesz átlőni, de akár kicselezni is. A szélsők még túl sok hibával játszanak, itt is az összeszokottság hiánya, a rossz ütemben átadott labdák és a rossz befejezés többször előfordult. Sajnos a kapusaink még rossz százalékkal fogják a labdákat.
  Tehát mint edzőtől én nagy nyugalmat kérek, ne idegesítsd fel magadat, hiszen ez a játékos állomány sok munkát igényel, és akkor sem biztosan hozza majd az eredményt. Vezér egyéniség nincs a csapatban
  Laikus vagyok, ezért elnézést az őszinteségért. tudom ennyi pénzből ezt lehetett kihozni a játékos vásárlások során.”
 • 8. hamankato 2010. augusztus 25. 01:55
  „Az időkéréseknél a kommunikáció megoldott?Gondolok itt a szlovák játékosokra és főleg Butenkóra!!!”
 • 7. hamankato 2010. augusztus 25. 01:51
  „MI a véleménye Gyuris Patrikról?Nem Pick szintű játékos?Ebbe a fiatal csapatba nem férne el?”
 • 6. mb08 2010. augusztus 24. 18:22
  „Tisztelt Skaliczki László Úr, milyen esélyeink vannak a BL-ben? Ön hányadik helyre számít?”
 • 5. szocsoba 2010. augusztus 24. 15:30
  „Szocsoba! A kézilabda egy férfias kemény játék,és ennek tükrében Baláz, és Lékai, elég "vékonykák a 82-83kg-mal. Az a kérdésem,hogy tesznek-e annak érdekében,hogy ez ne igy légyen!!!”
 • 4. kowalsky 2010. augusztus 24. 15:24
  „Kedves Skala!
  - Mi az elvárható cél a csapattól? Esetleg az örök másodikból is le kell adni, vagy alkalmasnak érzi a csapatát a Tatabánya megelőzésére.
  - Nagyon alacsonynak tűnik a csapat, mennyire látja ennek a már a hátrányát támadásban ill. védekezésben?”
 • 3. pocokkaa 2010. augusztus 24. 13:47
  „Tisztelt Skaliczki Úr,
  Érdelődni szeretnék, Ön szerint mi lesz a nehezebb?
  1. Ebből a technikailag láthatóan gyengébb játékoskeretből igazi csapatot faragni, aki esetleg ismét esélyes lehet a 2. helyre (nyilván az eddig is fényévekre távol lévő Veszprém beérése méginkább lehetetlennek tűnik) vagy
  2. Lelkileg rendbetenni azt a csapatot, amelyről elég sokan gondolják azt, hogy az eddig színvonalat sem tudja majd megtartani?

  Munkájához nagyon sok erőt és kitartást kívánok, HAJRÁ Pick Szeged!!!”
 • 2. favágó 2010. augusztus 24. 13:25
  „Tisztelt Skalaczki úr!
  Mit vár az új bikától?”
 • 1. béla023 2010. augusztus 24. 13:17
  „Skaliczki úr!

  Mit vár az új átlövőktől? Jobbátlövőben Baláz vagy Butenko lesz az első számú?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyvérzéssel kórházba szállították Törőcsik Andrást

Agyvérzéssel kórházba szállították Törőcsik Andrást, az Újpest legendás futballistáját - a Nemzeti… Tovább olvasom