Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Sport és szerelem – ami összeköt

Laluska Eszter kézilabdás és Kiss Zsolt kosárlabdázó egy éve alkot párt. A két neves szegedi sportoló a SZOTE-klubban ismerkedett össze, és azóta is tart a szerelem. Laluska a Dunaferr kézilabdása, míg Kiss a Paks kosárlabdázója.
Régebben jóval jellemzőbb volt, hogy a sportolók sportolót választanak párnak. Ma ritkább ez. Azért még akadnak sportolói párok. Elég csak megemlíteni a hét végén örök hűséget esküdött vízilabdást, Lehmann Istvánt és a kézilabdás Dobó Annamáriát. Most mégsem róluk, hanem Laluska Eszterről és Kiss Zsoltról írunk. Mindketten jegyzett sportolók. Laluska a Dunaferr női kézilabdacsapatának játékosa, míg Kiss a Paks férfi kosárlabdagárdájának profija. A napokban kávézás közben beszélgettünk velük.

– Egy éve egy buliban ismerkedtünk meg – kezdte a beszélgetést Eszter –, a SZOTE-ban voltam a barátaimmal, amikor először beszélgettünk hosszabban. Ismertük egymást, de csak köszöntünk egymásnak. Fűztek is a többiek, hogy biztos azért szerződtem a Dunaferrhez, hogy Zsoltihoz közel legyek. A szerződésem azonban hamarabb aláírtam, mint megismerkedtünk.

– Negyven kilométerre van a két város egymástól – vette át a szót a „Kolti" becenévre hallgató kosaras –, így mindennap találkozunk. Sokat vagyunk együtt, de a legjobb mindig itthon, Szegeden. Itt érezzük a legjobban magunkat.

Laluska Eszter bronzérmet szerzett csapatával, míg a bajnoki címvédő Paks még a legjobb négybe se verekedte be magát.
– Úgy érzem, jó döntést hoztam, hogy eljöttem a Fradiból – folytatta Eszter. – Annak ellenére ezt mondom, hogy az FTC bajnok lett, mi pedig csak bronzérmesek. Jóval többet játszottam Újvárosban, és egy remek közösségbe kerültem. Miért küldték el Kovács Pétert? Én is meglepődtem, máig sem tudom.

– Nem volt túl acélos a csapatunk az idei szezonban – vette át a szót Kiss Zsolt. – Én is jóval kevesebb játéklehetőséget kaptam. Ötödik szezonomat kezdem idén. Éppen a napokban döbbentem rá, hogy már milyen régen elhagytam Szegedet. Új tréner, új remények. A fiatal Sabáli Balázs lesz az edzőnk. Azzal, hogy Gulyás Róbert visszatért hozzánk, jóval erősebb csapatunk lesz.

Jövőre olimpia Pekingben. Laluska Eszter akár ott is lehetne a nyári játékokon, hiszen ehhez meg van a tehetsége.
– Én még nem számolok vele. Esetleg 2012-ben Londonban, akkor már csapattag lehetek. Fiatal vagyok még, ezért nem kapok szerepet a jelenlegi válogatottban. Tisztában vagyok azzal, hogy még sokat kell fejlődnöm. De higgyék el, legszívesebben itt játszanék Szegeden, ha lenne NB I-es csapat. Tényleg nem csinál senki egy jó első osztályú női klubot? Én jönnék!

Kiss Zsolt egykor a Szedeák kosarasa volt. A Tisza-parti közönség egyik nagy kedvence. Imádták a szurkolók a kiváló játékost.
– Rengeteget beszélgetünk az egykori játszótársakkal. Drahossal, Nyilassal, Molnár Andrissal, Deákkal és a jelenleg is Szegeden játszó Simándival majd mindennap diskurálunk. Ott voltam a lelátón, amikor a Szedeák kiharcolta az NB I-es szereplést. Örültem az osztályváltásnak, most nagyon szorítok a srácoknak, hogy egy osztállyal feljebb is megállják a helyüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vescovóék triplája

Százszázalékos mérleggel zárta ázsiai túráját a kisteleki Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda… Tovább olvasom