Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Sportágak széles tárháza Újszegeden

Igazi új otthonra leltek az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a két sportág hívei. A Derkovits fasori létesítménybe nemcsak mozogni, hanem például társasjátékozni is szívesen ellátogatnak.
Impozáns és gyönyörű tekecsarnok várja az újszegedi létesítménybe érkezőket. Fotó: Schmidt Andrea
A Ferroép-Szeged férfi tekecsapata öt válogatott játékossal rendelkezik. A gárda rendszeresen idegen környezetben készült a nemzetközi meccsekre, hogy szokja a pályaborítást. Ez azonban egy bő fél éve alaposan megváltozott. Hosszú évek albérletezése után ugyanis új otthonba költözhettek, amely minden igényt kielégít. Európa más területein is csettintenének az újszegedi teke- és bowlingcentrum láttán. Olyan pálya létesült, amelyhez hasonlón rendezi versenyeit, így a világbajnokságot is a nemzetközi szövetség.

– A létesítmény kiváló adottságait kihasználva több viadalt is szeretnénk Szegedre hozni. A világranglista-verseny már hagyomány, az idény kezdetekor ezentúl is megrendezzük. Aztán lesz majd májusban a magyar–cseh ifjúságiválogatott-találkozó, júniusban pedig az országos egyéni férfidöntő. Színvonalas eseményeket igyekszünk ide szervezni, hogy a városban és a megyében oly népszerű sportág kedvelőinek igényét maximálisan kielégítsük – nyilatkozta az újszegedi teke- és bowlingcentrum vezetője, Karsai László. A világbajnok tekés még hozzátette: a fővárosi testnevelési egyetem is a Derkovits fasori pályán tartja majd a következő években az edzői szakmai továbbképzését.

Szegeden mindig népszerű volt a bowling: a teke rokonsport-
ágára is gondoltak a kivitelezők, amikor a legmodernebb, legújabb gépekkel szerelték fel a létesítményt. Az elmúlt több mint fél év bizonyította: a bowling nem vesztett népszerűségéből.

– Elsődleges szempontunk, hogy szabadidőközpont jelleggel igazi klubélet alakuljon ki, ahol idős és fiatal egyaránt megtalálja a kikapcsolódását, a mozgási lehetőségét. Mert a létesítmény – amelyet a városi sportigazgatósággal közösen kedvezményesen használhatunk – az aszfaltos és a füves, valamint a teniszpályáival, a kilenc szoba 22 fős befogadóképességével akár edző-, akár nyári táborok lebonyolítására is alkalmas. Konferenciaterem, szauna, infrakabin áll a pihenésre, a feltöltődésre vágyók rendelkezésére, de a 30 fős konferenciaterem különböző összejövetelek, technikai értekezletek, továbbképzések számára is kiváló otthont adhat, az étkeztetés pedig szintén megoldható – jellemezte a klubot Karsai.

Az elmúlt időszak egyik legfurcsább kérése az volt, amikor egy, az ország különböző tájairól érkező, közel harmincfős baráti társaság társasjátékozás (!) céljából bérelte ki a létesítményt és a motelt. A szórakozás széles tárháza – ez várja tehát a különböző sportágak kedvelőit Újszegeden.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajtol a Forma–1

Rajt! Vasárnap rendezik meg az 57. Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság első futamát, a… Tovább olvasom