Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Sportcsatorna – egyelőre inkognitóban

Egyelőre úgy tűnik, a szegediek, illetve a város környékiek többsége nem láthatja élőben a nyári labdarúgó vb-t. Igaz, a T-Kábel egy közvélemény-kutatás alapján megváltoztathatja álláspontját, és legdrágább csomagjában elérhetővé teheti a vb meccseit sugárzó Sport Klubot. Azok biztos jól járhatnak, akik valamelyik kisebb helyi szolgáltatónál fizettek elő.
Újabb, a mozgás világának szerelmeseit vonzó, és a háziasszonyok, feleségek, barátnők életét megkeserítő csatornával bővült a televíziós paletta. A legtöbb helyen elérhető magyar Sport1 és Sport2, valamint a francia Eurosport után – sőt van, akinek a német DSF vétele sem okoz gondot – ugyanis Sport Klub néven jelentkezett egy friss hazai adó. Ám egyelőre kevés olyan emberről tudunk, akinek otthonában már a távkapcsoló valamelyik gombjáról elérhető ez a szolgáltatás.

Ki láthatja a vb-t?

Addig ez nem is lenne baj, amíg olyan események szerepelnek a műsorkínálatban, amelyek zömében ismétlések. Ám nemsokára elérkezik június 9. A foci kedvelői már kívülről fújják ezt a dátumot: a németországi labdarúgó-világbajnokság kezdete. És hogy miért volt fontos megemlíteni a Sport Klubot? Mert ez a csatorna nyerte meg a vb közvetítéséért folytatott harcot, ez a csatorna hirdeti büszkén: csak a Sport Klubon lesz látható majd a 2006-os foci-vb mind a 64 találkozója.

Nagy kérdés egyelőre, hogy vajon ki láthatja majd a találkozókat. Mert gyanítható, a megye és Szeged jó része biztos szeretne a tévé előtt ülni esténként, függetlenül a meccs szereplőitől, és nem akar egyetlen gólról sem lemaradni. De most úgy tűnik – legalábbis a szegediek, illetve a város környékieknek biztos –, hogy csak néhány helyen látható a vb.
Akik már most készülhetnek, azok például a tarjáni kábeltévé vételkörzetébe tartozók. Kevesen vannak, az biztos. Azok örülhetnek, akik a Fodor-kertben, Tarjánban, illetve Felsőváros nagy részén laknak.

Vannak, akik örülhetnek

– Bemutatójelleggel már most is fogható a Sport Klub a körzetünkben. A szerződés pedig a kábelkommunikációs szövetség aláírására vár, így ha ez megtörténik, akkor a csatorna sugárzása alapszolgáltatásként a négyezer forintos havi csomagunkban további ötvenöt adóval együtt elérhető lesz. Ha holnap megtörténik az aláírás, akár már holnaptól – nyilatkozta a TKTV-t működtető Tarján IV. Lakás- és Garázsfenntartó Szövetkezet elnöke, Megyesi László.

Újabb kisebbnek számító kábeltévé-szolgáltató következik: a TV Network. Szolgáltatása jelenleg az újszegedi Madártelep, a Felső Tisza part és az Etelka sor lakói számára elérhető, de a cég tervezi a további terjeszkedést – az ehhez szükséges gerinchálózatot már tavaly kiépítették. Túri Gábor, a cég képviselője elmondta: a Sport Klub náluk is része lesz a kínálatnak. Sőt információink szerint az ország bármely területén elérhető UPC Direct is tervezi a Sport Klub közvetítését.

A T-Kábel is elgondolkodott

Szóval egy réteg már dörzsölheti a tenyerét. Így például a különböző szórakozóhelyek, amelyek eseményeket, szurkolói klubokat is szerveznek a meccsek időpontjaira. De mi van azokkal, akik a régió talán legnagyobb szolgáltatójánál, a T-Kábelnél fizettek elő? Ők bizony hiába keresték a januárból eddig eltelt napokban eszeveszett iramban a Sport Klubot: nem találták. Nem találhatták, mert a cég nem tette be egyik csomagjába, így a legdrágábba sem.

– Több forrásból érkezett hozzánk információ, amely szerint előfizetőink valamilyen módon szeretnének az új sportcsatornához hozzájutni – erősítette meg Kovács Gergely, a T-Kábel budapesti központjának marketingmenedzsere, hogy hallott a nézők óhajáról. – Éppen ezért elindítottunk egy közvélemény-kutatást, amelynek eredménye január végén várható. Eddig azért nem tettük bele egyik csomagba sem, mert műszaki okok miatt a szegedi csatornakiosztásban nem lehetett gyorsan megoldható a beillesztése. Budapesten és a környékbeli szolgáltatóhelyeken már megtalálható a legdrágább csomagban a Sport Klub. Bár még nem ismert a végeredmény, szinte százszázalékosan biztathatom a szegedieket azzal, hogy a fővárosiakhoz hasonlóan ők is hamarosan hozzájuthatnak a csatornához.
A
jónak tűnő hírhez csak annyit: majd meglátjuk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zrikáért érdemes csinálni

Beder Krisztián – illetve ahogy klubjában, a Démász-Szegedi VE-ben ismerik: Fradika –… Tovább olvasom