Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Sportolókat ünnepelünk

Közel negyvenéves tradíció, hogy lapunk, a Délmagyarország és a Délvilág sportrovata megválasztja az esztendő legjobbjait. Így történt ez az idén is, hétfőn lesz a díjátadó Szegeden, az új teke- és bowlingcentrumban. Tekintsünk vissza az elmúlt évekre.
A zsűrinek nehéz dolga volt. Ezt ismételgetik, szinte már frázisként, és akkor is azt mondják, ha az említett grémiumnak egyáltalán nem volt komoly feladata. Rovatunkra azonban – minden túlzás nélkül kijelenthetjük – minden évben igaz ez a tétel. Szeged, Csongrád megye sportja nagyon gazdag, óriási egyéniségek örvendeztetnek meg bennünket nagyszerű produkcióikkal.

Nehéz a döntés, ráadásul szubjektív is, hiszen a különböző sportágakban elért eredményeket, magyar, Európa-, világ- és olimpiai bajnoki címeket lehetetlen, vagy legalábbis igazságtalan összehasonlítani, rangsorba állítani. Mert annak, aki elérte, az a legértékesebb. És az elérendő, a vágyott címek közé az évtizedek alatt besorolódott a lapunk által elnyerhető elismerés is. Már egy-két hónappal az esztendő vége, a díjkiosztó gála előtt elkezdődnek a találgatások, hogy a különböző kategóriákban kik érhetnek célba. Nem csupán a szurkolók, a versenyzők, az edzők is latolgatják az esélyeket. Természetesen nem csak egyféle sorrend létezik – a már citált szubjektivitásból adódóan –, szinte mindenki másképpen ítéli meg az esélyeket, mást látna szívesen az élen. És az is előfordul, hogy mi is „hajba kapunk", vitatkozunk, érvelünk egyik, vagy a másik jelölt mellett. De akadnak tuti befutók is.

Most pedig – zárásként – idézzünk fel pár nevet a fentebbi tételek bizonyítására: Risztov Éva (13 éves korától díjazottunk), Lékó Péter, dr. Tóth Gyula, Nagy László, Savanya Norbert, Fürdök Gábor, Oláh Katalin, Sipos István, Nikola Eklemovics, Erdős Viktor, Szremkó Krisztina, Kolozsvári János, Lajtos Szandra, Haller Ákos, Janics Natasa, Dragan Djukics, Kanyó Dénes, Molnár Tamás, Fodor Rajmund, Kővári Árpád, Vass György, Gyémánt Imre, Horváth Viktor, Storcz Botond, Fábiánné Rozsnyói Katalin. És csak az utóbbi hét évből szemezgettünk.

Idén december 19-én az újszegedi Kisstadionban lévő új teke- és bowlingcentrumban ünnepeljük, köszöntjük a legjobbakat. Az a névsor még titok, de addig is lehet találgatni, tippelni...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egykori kedvencek a Kék Mókus-kupán (9.)

A nagy hagyományokkal rendelkező teremlabdarúgó-torna, a Kék Mókus-kupa döntőjét december 29-én… Tovább olvasom