Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Sportos hangulat éjjel-nappal az olimpiai fesztiválon

Éppen egy hete lehet a szegedi EDF Démász olimpiai fesztivál Klauzál téri helyszínén élőben is szurkolni a pekingi olimpián lévő magyaroknak. Az összkép az egyik szervező, Petrovics Kálmán szerint kiváló.
A nap csendesebb, munkásabb délelőtti óráiban emberek állnak meg a hatalmas kivetítő előtt, meghallgatnak egy hírt, megnéznek egy összefoglalót, esetleg egy döntőt. Látszik, érdekli őket az olimpia, de ekkor még csak ennyi idejük van rá. Aztán kora este megtelnek a székek, a sportesemények végeztével jönnek a színpadi események, a talkshow, az esti összefoglaló. Ekkor már felhangzik a taps, az éljenzés, az igazi szurkolás – a Klauzál tér sportos hangulatba kerül.

Az elmúlt egy hétben – amióta az EDF Démász olimpiai fesztivál tart – a szegedi Klauzál tér ezzel a képpel fogadja az arra tévedőt. A kivetítő kis túlzással éjjel-nappal „dolgozik", közvetíti az eseményeket, a szegediek pedig nagy örömmel érkeznek a térre, hogy csoportban szurkoljanak a mieinknek.

Buli van a téren. Fotó: Frank Yvette
Buli van a téren. Fotó: Frank Yvette

– Meggyőződésem, hogy sikeres a fesztivál. A kánikula persze korlátozza a létszámot, hiszen ilyen melegben öngyilkosság órákat eltölteni a tűző napon. Sajnos az úszódöntők időpontja nem volt igazán jó nekünk, de amikor például birkózásban döntősünk volt, megtelt a tér. Azaz van összefüggés a pekingi események és a tér telítettsége között. Az embereket érdekli az együtt szurkolás, egyfajta közösségi élmény, amikor többen is nézik a történéseket. A zenés produkciók pozitív visszhangot kaptak, ennek azért örülök, mert mindez bizonyítéka, hogy össze lehet kötni sportot és a kultúrát. Jó lenne, ha a továbbiakban egy picit szerencsésebbek lennének sportolóink, a jövő héten pedig talán megérkeznek majd a várt aranyérmek is – nyilatkozta az egyik szervező, Petrovics Kálmán.

A program

EDF Démász olimpiai fesztivál, szombat, 17.30: zenés program, 19: együtt szurkol Szeged, 19.10: Délmagyarország-talkshow, sztárvendég: Haller Ákos (evezős), Dudás Gyula (gyalogló), Kiss Csaba (vízilabdázó). 20.10: nyereménysorsolás (EDF Démász, Délmagyarország, Euronics). Vasárnap, 17.30: Ritmus Táncstúdió, majd Peter Pan-koncert, 19: együtt szurkol Szeged, 19.10: Délmagyarország-talkshow, sztárvendégek: Lele Ambrus (kézilabdázó), Lele Ákos (kézilabdázó), Joób Márton (kenus). 20.10: nyereménysorsolás (EDF Démász-, Délmagyarország- és Euronics-ajándékokért).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szremkó: Ég és föld! - helyszíni jelentés

A magyar pólóválogatott tagjai a mérkőzés után boldogan ünnepeltek közönségükkel. Szremkó Krisztina… Tovább olvasom