Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Sportpénz

Összesen hárommilliárd forintos támogatást nyújt a rendszeres iskolai és lakossági testmozgás elősegítésére, a sportinfrastruktúra, valamint az utánpótlás-nevelés és a versenysport fejlesztésére a kormányzat a tavalyi költségvetés terhére – közölte a Belügyminisztérium tegnap.
Összesen hárommilliárd forintos támogatást nyújt a rendszeres iskolai és lakossági testmozgás elősegítésére, a sportinfrastruktúra, valamint az utánpótlás-nevelés és a versenysport fejlesztésére a kormányzat a tavalyi költségvetés terhére – közölte a Belügyminisztérium tegnap. A Nemzeti Sportstratégia – a 100 lépés programja keretében megvalósuló – intézkedéseinek részeként a rendszeres iskolai és lakossági testmozgás lehetőségének előmozdítására pályázaton 650 millió, illetve 300 millió forintot osztanak szét.

Az infrastruktúra fejlesztése során a kistelepülések sportlétesítményeinek felújítását, a szabadidősport parkok és terek korszerűsítését, illetve sporteszközök vásárlását támogatják összesen 1,35 milliárd forinttal. Az összeg nagy részével a szabadidősport hátterét erősíti a tárca, pályázati formában.

Az utánpótlás-nevelés és a versenysport fejlesztés 700 millió forintos támogatást kap, és a programok részese lesz több száz iskola, szabadidősport egyesület és sportoló kisközösség, 350-400 település, valamint az utánpótlás-nevelésben érintett több ezer tehetség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: előnyt kell szerezni

Holnap 18 órától az újszegedi sportcsarnokban női kosárlabda Magyar Kupa-negyeddöntőt játszik a… Tovább olvasom