Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Sporttudományi együttműködés a város és a szegedi egyetem között

Projektzáró konferenciát tartott szerda délelőtt a Szegedi Tudományegyetem és a város: az intézmény a felsőoktatási szolgáltatások fejlesztéseiről adott számot.
Balogh László, a Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője elmondta: a pályázat utófinanszírozott, és az utóbbi két évben azért dolgoztak, hogy ez a konferencia megvalósuljon. Többek között a sporttudományi képzések és tananyagok fejlesztésére, a doktori program kiterjesztésére, laborfejlesztésre, valamint sportirodára és a mentorprogramra 320 milliós támogatást nyertek.

– Célunk, hogy együtt- működve a várossal, a sporttudomány területén mankóként segítsük a régió teljes, egészségmegőrzéssel kapcsolatos munkáját, és hogy Szeged rendelkezzen olyan sportstratégiával, amelyben hatékonyan tudunk együttműködni – tette hozzá Balogh László.

– Az együttműködés lényege, hogy az egyetemen megszerzett tudást a hallgatók nálunk azon nyomban kipróbálhatják, szembesülnek vele, hogy amit tanultak, azt az életben nem olyan könnyű megvalósítani. Az egyetem a hátteret, a tudásbázist biztosítja ehhez, mi pedig a gyakorlati lehetőséget – ennek a nyertese Szeged lakossága lesz a bölcsődés kisgyermektől egészen a nyugdíjas korosztályig. Egészségesebbé, sportosabbá válhat a város – fogalmazott Horváth András, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajtra kész a Kosársuli

Rajtra kész a Kosársuli
Sok új játékossal, rendkívül motiváltan készül a jövő heti szezonkezdésre a Vásárhelyi Kosársuli NB I B csoportos férfi kosárlabdacsapata. Tovább olvasom