Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Stabil legyen a fejlődés

Szeged - Európa-bajnokság után Európa- bajnokság – a felnőttek után az U23-asok következnek. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged fiatal kajakosa, Kárász Anna (21) igen mozgalmas nyarat „intézett" önmagának, de nem bánja.
Tavaly ezer méteren második hely a négyesben, idén második hely a párosban – a sorminta alapján jövőre jön egyesben is a felnőtt Európa-bajnoki ezüstérem. Ám az EDF DÉMÁSZ-Szeged fiatal kajakosa, Kárász Anna (21) szerencsére nem így gondolkodik.

– A legfontosabb számom az ötszáz méteres egyes, és kóstolgatom a kétszázat is, ám a lényeg, hogy folyamatosan javítsam az időeredményeimet. Így nem is elsősorban az ezerméteres számokra fókuszálok, bár jó dolog, hogy két Eb-n is startolhattam a felnőttek mezőnyében a leghosszabb távon. Ahhoz, hogy az olimpiai számokban utolérjem az élmezőnyt, a stabil fejlődés rendkívül fontos. Pár éven belül ez meg is történhet, például már jövőre, amikor akár a felnőtt-világbajnokságon is elindulhatok, mégpedig olimpiai távon a négyesben. Az egyes a legnehezebb, látom az esélyt, és érzem az erőt magamban a sikeres csatákra, de ebben a számban még nem feltétlenül jövőre. Párosban Vad Ninettával egyre jobb az egységünk, a válogatási elvek szempontjából pedig ez a szám is ugyanolyan fontos, mint az egyes – vélte Kárász.

Kárász Anna előbb Zágrábban versenyzett, majd
Kárász Anna előbb Zágrábban versenyzett, majd Montemorban lapátol.
 Fotó: Karnok Csaba

Dudásé a kétszáz

Tegnap a szegedi Maty-éren kiderült, hogy K1 200 méteren a Bomba versenyzője, Dudás Miklós indulhat a londoni olimpián, miután a második válogatót is megnyerte, így teljes a magyar csapat.  

Igen mozgalmas a kajakos nyara, és még nincs vége. – Nagyjából tudom, rögtön számolom is, mennyi versenynél tartok: a szezon ötödik megmérettetése lesz számomra az U23-as Eb. Elég sűrű a program, ahogy tavaly is az volt, és ezért 2011-ben például az U23-as nemzetközi viadalokra elfáradtam. Nem sikerült a versenyek között eleget pihenni, felfrissülni, illetve azt az edzésmunkát elvégezni, amely a csúcsformához szükséges. A teljesítményem szép lassan lefelé ívelt, naná, hiszen akkor egymás után négy hétvégén is versenyeztem. Most azért széthúzódtak az események, ezért talán fittebb is vagyok, mint tavaly – mondta Kovács László fiatal tanítványa.

Zágráb után Montemor következik, azaz Horvátország után Portugália felé veszi az irányt Kárász.– Idén már jártam ott. Amikor Portugáliában edzőtáboroztunk, eveztem egy viadalon. Annyi a pálya problémája, hogy a puszta közepén van, így elég szeles, és a szállás is nagyjából 25 kilométerre található. Két olimpiai számban, 500 méteren párosban és négyesben indulok, ma és holnap Budapesten, amúgy a Maty-éren edzek, majd jövő szerdán utazunk – jegyezte meg végül Kárász Anna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei mesterlövészek

A forduló gólvadásza rovatunkban egész évben kiemelt figyelmet fordítottunk a megyei labdarúgó-bajnokságok legjobb góllövőire. Tovább olvasom