Délmagyar logó

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -5°C | 1°C

Starcopy: biztató jövőkép

Amit elvártak, azt teljesítették. Azaz bennmaradt a hazai férfi röplabda-bajnokság legmagasabb osztályában, az NB I Ligában a Starcopy-Szeged.
A Nusser Elemér edzette gárda a tizenöt együttes között a 10. helyen zárt, emellett bejutott a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé, ahol két szoros, 0:3-s meccsen, a hat játszmában összesen húszpontos különbséget összeszedve kapott ki a Kecskeméttől. Mindezt úgy, hogy ez volt az újjáalakult együttes első éve az első vonalban.

– A következő idényben szeretnénk előrelépni, a cél az első nyolc, ám mindez háttérfüggő. A két eddigi támogató, Mérő Rudolf és Rappai Attila segítsége rendkívül fontos, most pedig folyamatosan tárgyalunk további szponzorokkal is. A városi szerepvállalás jelentősebb lesz, ezért merünk bizakodni. A gárda gerince együtt marad, Csíkos, Makhult és Torma mellett pedig nyugodtan támaszkodhatunk a tehetséges utánpótlásra – mondta Dávid Tibor, a klub elnökhelyettese.

És akkor a fiatalok: a Starcopy-Szeged két korosztálya, a serdülők és a minik is megnyerték az országos bajnokságot. A serdülők közül Csányi Dániel, valamint Oltványi Olivér rendszeresen szerepelt a nagyoknál, rajtuk kívül pedig Bitó Attila, Babanyecz Roland és Szathmári Máté korosztályos válogatott. A szakmai munkáért Nusser (felnőtt, serdülő) mellett Varga Tamás (mini, gyermek) felel. A klubban elkezdődött a lányok képzése is, és bár bajnokságban még nem indulnak, de egynapos tornákon részt vettek.

Ha a férfinévsort nézzük, és a fiatalok így fejlődnek tovább, az sem elképzelhetetlen, amit Dávid elég merész tervnek gondol: két év múlva felnőtt bajnoki döntő – a Starcopy-Szegeddel. A sportág hagyományainak szellemében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallerék újra Daninál

Nem ment az idén a kétszeres világbajnok evezős duónak, Haller Ákosnak (Démász-Szegedi VE, balról))… Tovább olvasom