Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Stefania Terefou: ˝A döntőben is a legjobbat akarom nyújtani˝

A Hungerit-Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapata ma 17 órakor Dunaújvárosban játssza a bajnoki finálé első mérkőzését. Az Egerrel vívott elődöntő egyik hőse a görög tinikapus, Stefania Terefou volt, aki az aranycsatában is legjobbját szeretné nyújtani.
– Nagyon szerettünk volna, sőt akartunk a döntőbe jutni. Idegenben kezdtünk, és az első egri meccs volt a legnehezebb a bajnok ellen – emlékezett a párharcra a Hungerit-Szentesi VK 18 éves görög kapusa, Stefania Terefou. Aki azzal folytatta, mindhárom meccsen jól ment neki a védés, de szerényen megjegyezte: könnyítette a dolgát, hogy nagyon jól védekezett előtte a csapat.

Örül, hogy a világ egyik legjobb bajnokságába és annak egyik meghatározó csapatába, a Szentesbe igazolhatott. Huncut mosollyal tette hozzá: reméli, új egyesülete is jó vásárt csinált vele. Eddig jó csapatok ellen, jó mérkőzéseken bizonyíthatott, úgy gondolja, jól döntött, mikor úgy határozott: külföldön is kipróbálja magát.

Amikor az együttesről, a csapatszellemről, a beilleszkedésről faggattuk, elmondta: – Sok a közös program, nagyon jó közösséget alkotunk, bowlingozunk, együtt vacsorázunk, a Pano Pubban is sokszor összejövünk, a hazai mérkőzések után általában ott találkozunk. Egyébként egyetemre járok, a magyarországi „kaland" miatt egy évet halasztottam.

Terefou és csapata ma a Dunaújváros ellen játszik. A szerző felvétele
Terefou és csapata ma a Dunaújváros ellen játszik. A szerző felvétele

Mikor rákérdeztünk, biztos, hogy csak egy évet?, elnevette magát: – Még nem tudom, mi lesz a folytatás, de szeretnék maradni Szentesen, a fejlődésem szempontjából fontos, jó lenne. És minden az igazoláshosszabbítás mellett szól: jó a csapat, jó a közösség és az edző is, Laci.

Fináléprogram

Az első mérkőzést, mint arról már volt szó, ma 17 órakor rendezik Dunaújvárosban, a másodikat a szentesi Széchenyi ligeti uszodában szerdán, 18 órai kezdettel, míg a harmadikat május 3-án, ismét a pályaelőnyt élvező újvárosiak otthonában, a kezdés 17 óra. A párharc az egyik fél három megszerzett győzelméig tart, az esetlegesen még szükséges két találkozó kezdési időpontja nem ismert, de a szerda–szombat ritmus marad.

A bajnoki finálét sem „kerülhettük" ki: – A kupát a Dunaújváros nyerte, a bajnokságot mi szeretnénk! A játékosállományuk papíron talán jobb, tavaly óta erősödtek is, de ismerjük őket, videózzuk, kielemezzük a mérkőzéseket, és folytatni akarjuk, amit az Eger ellen elkezdtünk. Először is visszaszerezni a pályaelőnyt. Ehhez az egri meccseken nyújtott produkcióval szeretnék hozzájárulni – mondta Stefi.

A Hungeritet az utánpótláscsapatok is elkísérik a bajnoki döntő első mérkőzésére, Dunaújvárosba, és szurkolnak a lányoknak – tudtuk meg Bíró Dánieltől, a Szentesi VK ügyvezetőjéről, aki elmondta: papíron nem a Hungerit az esélyes, de a csajok már bizonyították, tudnak az egyesületért, egymásért küzdeni és bravúrokra képesek. Ismét erre lenne szükség és kevés bírói ítéletre, nehogy hamar „elfogyjanak", mert az újvárosiaknak hosszabb a kispadjuk– tette még hozzá a sportvezető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diapolo-Szeged: ötödször is bronzcsata

A Diapolo-Szeged férfi vízilabdacsapata a harmadik mérkőzést is elveszítette az OB I elődöntőjében. Tovább olvasom