Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Storcz Botond és Hüttner Csaba Szegeden járt

A hír önmagában még nem lenne szenzáció, ám a háromszoros olimpiai bajnok kajakos a felnőtt-, míg a négyszeres világbajnok kenus az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitányaként érkezett látogatóba.
A két szakember a „vizes idény" közeledtével országjáró körútra indult, és egyáltalán nem meglepő, hogy a turné első állomásának a legeredményesebb hazai műhelyt, a Démász-Szeged VE-t választották. Storcz Botond és Hüttner Csaba – nem mellesleg korábban mindketten a klub versenyzői voltak – a nap folyamán megbeszéleseket folytatott Petrovics Kálmán igazgatóval, Boldizsár Gáspár szakmai vezetővel, továbbá a Kovács László, Vécsi Viktor, Hűvös Viktor edzői triumvirátussal. A tárgyalások elsődleges célja a tavaszi edzőtábor-tervek egyeztetése és az új válogatási elvek kapcsán adódó kérdések megvitatása volt.

– Az idei szisztéma szerint a világbajnokságon és az Eb-n egy versenyző egy napon csak egy olimpiai távon indulhat, vagyis rögtön adódhat az egyelőre még csak költői kérdés, hogyan dönt majd Janics Natasa és Kovács Katalin – mondta Petrovics Kálmán, a Démász-Szeged VE igazgatója. – Ha valamelyikük a válogatón megnyeri az egyest, a másiknak párosban új társ után kell néznie, de az a forgatókönyv sem kizárt, hogy a voksukat a páros mellé teszik le. A duplázás a világbajnokságon már csak azért sem lenne egyszerű, mert az időrend szerint a két versenyszám rajtja között összesen húsz perc telik el. Ami pedig a tavaszi programokat illeti, eldőlt, hogy a sevillai edzőtábort követően Janics Natasa két hetet Olaszországban, Josefa Idemmel közösen készül, a Vécsi Viktor által vezetett kenuscsapat Vajda Attilával együtt a Neretva-torkolathoz utazik, míg Sík Mártonék Hűvös Viktor irányításával Csepelen dolgoznak majd.

A jó hangulatú eszmecsere résztvevői (balról): Storcz Botond, Hüttner Csaba, Kovács László, Boldizsár Gáspár és Vécsi Viktor. Fotó: Frank Yvette
A jó hangulatú eszmecsere résztvevői (balról): Storcz Botond, Hüttner Csaba, Kovács László, Boldizsár Gáspár és Vécsi Viktor. Fotó: Frank Yvette

– A hagyományoknak megfelelően Szegeden továbbra is rendkívül erős a kenus bázis, az ifjúsági válogatott keretnek öt szegedi versenyző is tagja – folytatta Hüttner Csaba, az utánpótlás-válogatott kapitánya. – Botonddal mindketten nyitottak vagyunk az edzők véleményére, a beszélgetések során ezúttal is hasznos információkkal gazdagodtunk. A tervek szerint a jövőben is együtt látogatjuk meg a klubokat, hiszen a végső cél, hogy a fiatalokat minél hamarabb beépítsük a felnőtt válogatott keretébe.

A tárgyalásokon részt vett a Szegedi Sport és Fürdők Kft. képviseletében Szovics Zoltán, valamint Csonka Gábor, a klub és a Magyar Kajak-kenu-szövetség elnökségi tagja. A napirendi pontok között edzéslátogatás is szerepelt, sőt Storcz Botond be is szállt a versenyzők közé.

A kapitány elmondta, a szövetség költségvetésében továbbra is üres a magyar válogatott Eb-szereplésére fordítható összeg helye. Ennek ellenére Storcz biztos abban, hogy a vezérkar megoldást talál az anyagi problémákra, és a nemzeti csapat részt vesz a németországi kontinensvidalon. A kérdés csupán az, milyen forrásokból áll majd össze az Eb-indulás fedezete.

Nyüzsgés a vízitelepen

– Háromnegyed órát töltöttem el a tanmedencében, igen kellemes volt a mozgás – mondta Storcz Botond szövetségi kapitány. – Eddig is tudtam, hogy pezsgő a kajakos, kenus élet Szegeden, de jó érzés volt újra személyesen látni, hogy mennyien dolgoznak, és február közepén délután ötkor is megtelik a vízitelep. Alig fejezte be az egyik csoport a munkát, már jött a következő. Úgy érzem, kezdek belerázódni az új szerepkörbe, bár ma még kissé furcsa volt, hogy edzés közben nem engem néztek, hanem én figyeltem a sportolókat.

Olvasóink írták

  • 2. tjinno 2009. február 16. 20:21
    „macikám, a tudatlanságot téged minősit! Amikor a himnuszt játszották nekik vagy neveltjeiknek, akkor azért biztosan büszkébb voltál rájuk mint most...”
  • 1. maci52 2009. február 13. 06:12
    „Ez aztán a hír,kik ezek hogy úgy harangozzák be őket mint a Római Pápát.Inkább evezzenek ezek az agyon majmolt" hősök."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holnap a teke BL-ben: Eszék–Szeged

A férfi teke Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját holnap rendezik Eszéken. A… Tovább olvasom