Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Strandlabdarúgás: világot lát a szegedi strandlabdarúgó

Strandlabdarúgás: világot lát a szegedi strandlabdarúgó
Egy hét Dubajban, húsz nap a brazíliai Vitóriában - nem sok időt tölt itthon mostanában Szentes-Bíró Tamás, a strandlabdarúgó-válogatott tagja. Előbbi helyszínen két szegedi csapattársa, Deák Donát és Rutai Balázs is lehetőséget kapott az U20-as együttesben, ráadásul le tudták győzni a világbajnokokkal felálló Al-Ahlit.
Brazil támogatást kapott a magyar strandlabdarúgás: a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, azaz a FIFA világbajnokságán játékosként négy aranyérmet szerző Bruno Malias Mendes segíti tanácsaival a válogatottat. Hogy a 35 éves klasszis kiváló kapcsolatrendszerrel bír, azt jelzi: az U20-as nemzeti csapat három Csongrád megyei játékossal, az egyaránt a szegedi FC Junior Sportban szereplő Szentes-Bíró Tamással, Deák Donáttal és Rutai Balázzsal nemrég ért vissza Dubajból, ahol több edzőmeccset is játszottak, Szentes-Bíró pedig felnőtt válogatottként utazott is tovább Brazíliába, egy húsznapos edzőtáborba.

– Kezdeném a dubaji túránkkal: az elmúlt hetet töltöttük az Egyesült Arab Emírségekben, a 14 fős keretben hárman voltunk Csongrád megyeiek. Három meccset játszottunk, minden délelőtt edzettünk, de szerencsére egy pihenőnap is belefért a programba, ekkor megnéztük a várost – mondta lapunknak a Brazíliában utolért Szentes- Bíró. – Egyszer sikerült nyernünk, de ez is hatalmas eredmény, mert az ellenfélnél, az Al-Ahlinál a friss világbajnok portugál csapatból négyen is a pályán voltak. Folyamatosan javult a játékunk, részben a brazil segítségnek, részben a saját edzői stábunknak köszönhetően – mesélte.

 Az első találkozót 2–1-re bukták el, ezen Szentes-Bíró lőtte a magyar gólt, a másodikon 6–4-re kaptak ki, ekkor csapatkapitány volt, míg a harmadikat 5–4-re nyerték, itt Rutai tudott duplázni.

– Amikor hazaértünk Dubajból, fél napom volt otthon, aztán újra csomagolhattam, mivel a felnőttválogatott négy fiatal tagja elmehetett egy brazíliai edzőtáborba. Jelenleg is itt vagyok Sebestyén Norberttel, Csoszánszki Dáviddal és Turós Viktorral. Hatalmas lehetőséget kaptunk, a sportág minden elemét elleshetjük.

A közel kétmilliós Vitóriában egy helyi csapattal edzenek, természetesen ezt is Bruno Malias Mendes intézte, aki innen származik.

– Naponta kétszer edzünk, az első reggel 6.30-kor kezdődik, hogy a csapat tagjai odaérjenek a munkába. Hogy miben tudunk fejlődni? Igazából mindenben! Látszik, hogy ezek a srácok a fociba születtek, nincs más nekik, ezért nagyon elkötelezettek. Mondhatjuk rájuk, hogy profik, még akkor is, ha ez a szó szoros értelmében nem igaz, mivel dolgoznak a sport mellett – árulta el.

A szegedi strandlabdarúgó március 20-án ér majd haza. Utána jöhet a pihenés? Dehogy! A válogatottnak már most szerveznek egy újabb túrát, amin várhatóan ő is részt vehet.
Nagypálya és futsal

A strandlabdarúgás mellett mindhárom, Dubajt megjárt Csongrád megyei fiatal játszik nagypályán is, ráadásul mindannyian a megyeegyben. A 19 éves Szentes-Bíró Tamás a Tápéban nyolcszor volt kezdő, a 18 esztendős Rutai Balázs a Tiszaszigetben 16 találkozón hétszer talált be, míg a szintén
18 éves Deák Donát nyolcszor szállt be csereként a bajnokságot vezető Algyőbe, három gólt szerzett. Futsaloznak is: Szentes-Bíró 14, Deák 13, Rutai egy mérkőzésen lépett pályára az NB II-es SZTE EHÖK SE-ben.

Kép: Szentes-Bíró kapura lő. Itt még Dubajban volt, azóta már Brazíliában edz. Fotó: Hungarian Beach Soccer Team

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás: 45 év síppal, zászlóval

Labdarúgás: 45 év síppal, zászlóval
Hetvenévesen, negyvenöt évnyi tevékenykedés után befejezte a játékvezetést az ismert szegedi bíró, Somogyi István, aki hivatalból közel nyolcezer meccsen közreműködött. Tovább olvasom