Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Süli Róbert: Misi bácsi!

„Sportfőszerkesztőkém!" – köszönt nekem Bali Mihály, amikor összefutottunk a belváros bármely pontján. Hol vagyok én attól, hogy sportfőszerkesztő legyek, de Misi bácsit hagytam, hogy így szólítson.
Mindig mesélt. Álmáról, arról, hogy egyszer Szegeden legyen állandó sportkiállítás. Ezért élt, ezért dolgozott. Az olimpia évében mindig szervezett egy-egy kiállítást. Gyűjtötte azokat a relikviákat, amelyek Szegedhez, az ötkarikás játékokhoz köthetők. Micsoda értékek ezek! Nem is tudjuk igazán.

„Sportfőszerkesztőkém, csak egy hely kellene nekik!" – ez a mondat éppen olyan volt, mint amikor gyermekkorom kedvenc filmjében, az Égig érő fűben Poldi bácsi nyugdíjazása előtt mindennap azt mondta: „Csak az a zöld gyep, az fog hiányozni nekem!" Poldi bácsi megkapta, amire vágyott. Az udvarát befüvesítették, amikor utolsó munkanapjáról hazatért. Boldog volt.

Misi bácsi viszont már nem láthatja, hogy hamarosan az újszegedi sportcsarnokban is lesz állandó sportkiállítás. Egy hete, 88 éves korában Bali Mihály elhunyt. Beteg volt az utolsó hónapokban. Azok az emberek, akik igazán szerették, már ekkor a kiállítás helyszínén dolgoztak. Azon munkálkodtak, hogy Misi bácsi ott lehessen a megnyitón, álma megvalósulásán.

Drága Misi bácsi ezt nem érhette meg. A fülemben cseng az a mondat, amit most mondana nekem a Széchenyi téren: „Sportfőszerkesztőkém! Kész van!" Igen, Misi bácsi, megcsináltad, ez a te kiállításod lesz, te álmodtad meg, méltó helye Szeged sporttörténelmének, amelybe Bali Mihály sporttörténész is hozzátartozik. Misi bácsi, nyugodj békében!

Bali Mihályt szeptember 10-én 15 órakor helyezik örök nyugalomra az Alsóvárosi temetőben.

Olvasóink írták

  • 1. Palika6 2009. szeptember 01. 11:29
    „Tisztelt Érintettek!

    Csak remélni tudom, hogy a hogy a nekrológban említett sporttörténeti kiállítás - ami Misi bácsi általam is ismert vágya volt - valóban készül.
    A nyomtatott sajtóban is megjelent ez a hír - de a temetés dátuma sem volt korrekt.
    A temetés dátumát sokan csak a nyomtatott sajtóból tudják, tudták. Tőlük ki kér elnézést?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győztes: a triatlon!

Triatlon - Jubilált a Csavarker-triatlonverseny, a Dél-Alföld legnépesebb viadala 10. születésnapját… Tovább olvasom