Délmagyar logó

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -1°C | 7°C Még több cikk.

Supermoto ob: szuper hazaiak

Két szegedi, Tóth Ádám és Varga Oszkár nyerte a Huszár Mátyás rakparton rendezett Szeged-kupa supermotoverseny első díját a presztízs és az open kategóriában.
Jó ötlet volt a szegedi Huszár Mátyás rakparton megrendezni a Szeged VSI és a Gold Supermoto SE szervezésében a supermoto országos bajnokság hetedik futamát. Az események ugyanis nagy közönségsikert arattak, a finálékat például közel háromezer néző figyelte – nem kis fennakadást okozva a környéken ekkor parkolni akaróknak.

Eredmények

A szegedi Gold Supermoto SE versenyzőinek eredményei, presztízs kategória, 1. futam: 1. Tóth Ádám, 2. futam: 2. Tóth Ádám. Ob-összesítés: 1. Kökényesi György, 2. Tóth Ádám. Open kategória, 1. futam: 1. Varga Oszkár, 2. futam: 1. Varga. Ob-összesítés: 3. Varga. Szeged város supermotokupáját Tóth Ádám és Varga Oszkár kapta.

A viadalon két kategóriában is nagyszerűen szerepeltek a szegediek. Presztízsben Tóth Ádám mindkét futamban hatalmas csatát vívott a kétszeres Európa-bajnok Kökényesi Györggyel. Előbb Tóth nyert, Kökényesi pedig a második helyről motorhiba miatt kiesett, majd a második etapban óriási verekedés közepette Kökényesi győzött úgy, hogy Tóthnak leesett a váltókarja, így nem maradt neki más sebességi fokozat, mint az egyes. Ám így is Tóth kapta ebben a kategóriában Szeged város kupáját. Összetettben a szegedi ugyan csökkentette hátrányát Kökényesivel szemben, ám megelőzni nem bírta, így ob- második lett.

Openben Varga Oszkárral senki sem tudta tartani a lépést: a fiatal tehetség mindkét futamot megnyerte, és ezzel annyi pontot szerzett, hogy felkapaszkodhatott az összetett harmadik helyre, nem mellékesen pedig ő is megkapta a Szeged-kupát. A hazai motorosok közül egyedül Kakuszi Róbert lehetett szomorú: egy rossz letámasztásnál megsérült a lába, és vélhetően komoly sérülést szenvedett a térde. A versenynek egy nagyon fontos üzenete volt: aki ki szeretné próbálni a supermotót, ne felügyelet nélkül és ne az országúton próbálja ki!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa nem jutott szóhoz

Ahogy valószínűsíthető volt, a Démász-Szegedi VE kétszeres olimpiai bajnok kajakosa, Janics Natasa… Tovább olvasom