Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Sürgősen pénzre van szüksége a HPQ-Szegednek

A férfi röplabda NB I-ben kilencedik helyen végzett HPQ-Szeged a hónap végéig marad edzésben. A foglalkozásokat továbbra is Mészáros Péter vezetőedző irányítja, de júliustól bizonytalan a folytatás.
Nem úgy sikerült a HPQ-Szeged idénye, ahogy egy évvel korábban eltervezték a vezetők, az edzői stáb tagjai. Az extraliga 7. helyéről szerettek volna előrelépni, ehhez képest a gárda búcsúzni kényszerült a legjobbak közül, végül a 9. helyet kaparintotta meg az NB I-ben. Nem titok, a gárdát nem veti fel a pénz, másképp fogalmazva: anyagi problémákkal küszködik.

– Névadó szponzorunkat, a HPQ Kft.-t is érzékenyen érintette a gazdasági válság – folytatta Varga Tamás. – Kintlévőségei miatt a mögöttünk hagyott idényben kevesebb pénz tudott adni, de őszintén el kell ismerni, gyengébb szereplésünkkel mi sem könnyítettük meg a döntését. Szerencsére Péter István cégtulajdonos szívén viseli a csapat sorsát, már jelezte, a jövőben is kiáll az együttes mellett.

A tréner sorsa még bizonytalan. Fotó: Schmidt Andrea
A tréner sorsa még bizonytalan.
Fotó: Schmidt Andrea

A HPQ-Szeged másik bevételi forrása az önkormányzattól kapott ötmillió forint.

– Próbáltunk lobbizni annak érdekében, hogy ez az összeg nőjön, de nem jártunk eredménnyel – panaszkodott a csapat első embere. – A többi élvonalbeli klubhoz képest aránytalanul kevésnek gondoljuk a városházáról érkezett pénzt, abból, amit a többi első osztályú csapat kap, nem túlzás, mi bajnoki döntőt játszanánk.

A vezető nem rejtette véka alá véleményét: amennyiben a klub bevételi forrása nem képes növekedni, kizárható az előrelépés. Szeretne a HPQ egy-két játékost igazolni, de anyagiak hiányában erre nincs lehetősége.

– Sajnos most még azt sem tudom megmondani, mi lesz
a vezetőedzőnkkel, Mészáros Péterrel – sóhajtott nagyot Varga. – Leültünk beszélgetni, megmondtuk, hogy elégedettek vagyunk a szakmai munkájával, szeretnénk, ha maradna. Csakhogy az pénzbe kerül. Ha a hónap végéig nem vastagodik a pénztárcánk, bármennyire is szeretnénk, nem tudjuk majd itt tartani. Sürget az idő, ha valamikor, most aztán tényleg hatalmas szükségünk lenne újabb támogatók felbukkanására.

Olvasóink írták

 • 7. bor-só 2011. június 17. 21:46
  „Kedves better77!
  Ez az a kérdés amit VALÓJÁBAN vizsgálni kellene!
  Tényleg mennyi a szponzori pénz a "nagy" csapataink mögött?
  Szerintem semmiféle sározás nem történt, csak végre valaki ki mert mondani dolgokat, és ezt még ráadásul le is írták.”
 • 6. pjotrka 2011. június 17. 10:35
  „5! Ezzel nem mondtál okosat! Max 200e EUR 3 évre. Vígan kiegyezne sok klub ezzel. Ráadásul valahogy még be sem tartják minden városban, illetve minden klubnál. Pl. kizárt, hogy a kézilabdások Szegeden évi 17-18 M -nél ne kapjanak többet. Egyébként sem válasz ez az aránytalan elosztásra! És akkor még nem beszéltünk az egyenlőtlen elbánásról pl. a létesítmények használatát illetően.”
 • 5. favágó 2011. június 17. 08:35
  „4! Ajánlanám figyelmedbe a "juniós" "deminimisz" elvet! Tanulmányozzad bátran, a támogatásról szól!”
 • 4. pjotrka 2011. június 16. 19:37
  „better77: Ha az arányokat nézzük szerintem semmivel sem többet. Csak míg röplabdában 30 millióból bajnokcsapatot lehet csinálni, addig kézilabdában, kosárlabdában a 10x sem lenne elég!

  favágó: Érdekes mégis többszörösét adják évek óta olyan sportágaknak, akik vagy nem sikeresebbek, vagy egy helyben topognak.

  Érdekes módon a röplabda fénykorában (bajnoki MK címek) sem azonos mércével volt mérve a kézilabdához képest, miközben a telt házas meccsek ugyanúgy adottak voltak. Ha pedig a nézőszámmal magyarázza a városvezetés hogy mi siker sportág szegeden, és mi nem, akkor egy fillért sem kaptak volna a női kosarasok az elmúlt 5 évben.

  Egyébként meg biztos az a jó városi koncepció, hogy hagyják a női kosár és a férfi röplabda is kiszálljon a városi sportból. Pl. a röplabdát sokkal kevesebből is meg lehetne menteni. De hát az senkit nem érdekel....”
 • 3. better77 2011. június 16. 12:09
  „Talán azt is meg kellene nézni, hogy a többi klub mennyit tesz hozzá önerőből a városi támogatáshoz... Biztos, hogy ez a jó taktika ilyenkor a többi klubot "besározni".”
 • 2. favágó 2011. június 16. 12:04
  „" A többi élvonalbeli klubhoz képest aránytalanul kevésnek gondoljuk a városházáról érkezett pénzt..."
  Ha nem tudná Varga úr a városháza nem fejőstehén! Nekik sem és másoknak sem!”
 • 1. hahaha62 2011. június 16. 11:34
  „Nekem is - tözsdézzenek-shortoljanak....chf huf short 226-ról.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntőzik az Arany János iskola röplabdacsapata

A fiú röplabdázók 3. korcsoportos diákolimpia elődöntőjében nagyszerűen szerepelt a szegedi Arany… Tovább olvasom