Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Surranópályán aranyérmet szeretne Bujka Barbara

A Hungerit-Szentesi VK vízilabdása, Bujka Barbara tagja volt a Belgrádban Európa-bajnokságot nyert magyar válogatottnak. Nem tartja magukat esélyesnek, de a surranópályán szeretne nyerni Rióban is.
– Először hallgathattam így, a dobogó tetején állva – és nem szilveszterkor – a Himnuszt. Nagyszerű érzés volt! Bár nekem kicsit rövidnek tűnt, hallgattam volna még tovább – emlékezett Bujka Barbara (29), a Hungerit- Szentesi VK válogatott pólósa az Európa-bajnokság eredményhirdetésére. Az arany négy Európa- és egy világbajnoki bronzérem után következett pályafutásában.

Már az uszodában, majd a szálláson, a 4. emeleten is ünnepeltek a csajok. A legmenőbb sláger a We Are The Champions, vagyis a Mi vagyunk a bajnokok volt.

– Nagyon boldogok, felszabadultak és fáradtak voltunk, egy-két kortynál senkinek sem kellett több, hogy még lazább legyen és énekeljen. Két-három óra hosszáig tartott a buli, mert arra is gondolnunk kellett, másnap utazunk haza. Szórakozóhelyre nem tudtunk elmenni, ezért maradt a szálloda folyosója és a szobák az ünneplésre.
 
Fotó:MTI
Előbb győzelem, majd ünnep. Bujka Barbara elfáradt. Fotó:MTI

Barbara jelenleg Budapesten tartózkodik a nagymamájánál, és elárulta: szeretné még a héten meglátogatni Németországban élő szüleit. De térjünk vissza a válogatotthoz: éveken keresztül Merész András volt a szövetségi kapitány, tavaly a világbajnokság után mondott le, és váltotta őt a poszton Bíró Attila.

– Az elmúlt időszakban nagyon sokat köszönhettünk Bandinak, de ehhez az eredményhez szükséges volt a váltás, Birge (Bíró Attila – a szerk.) személye. Neki köszönhető, hogy a csapat egységessé vált, felszabadultan, jól vízilabdázott – vélekedett Bujka Barbara. Ahogy egyik játékostársa megfogalmazta: nem azért mennek el együtt vacsorázni, mert az edző kéri, hanem mert mindannyian így akarják.

A kiváló játékos még elmondta: sokat jelentett neki, hogy a válogatott másodedzője klubtrénere, Tóth László volt, akivel a Szentesnél már 1,5 éve dolgoznak együtt. Ő is centerben szerepelt játékosként, sok tanácsot tudott neki adni. A győztes csapat névsora nincs kőbe vésve, bárki ki- és bekerülhet, de az új embernek nagyon nagy pluszt kell nyújtania – ez a kérdés főként a korábban stabil kerettag, szintén szentesi Bolonyai Flóra miatt vetődött fel.

– Az Európa-bajnokságot megnyertük, de ezért még nem tartom magunkat automatikusan olimpiai esélyesnek. Sok a komoly rivális, az erős válogatott. De azt el tudom képzelni, hogy „suttyomban", a surranópályán – mint 1996-ban az úszó Czene Attila – megnyerjük az aranyat – közölte vágyait Barbara.
Komment

Győri Eszter a Hungerit-Szentesi VK másodedzője

– Több társammal együtt a helyszínen, Belgrádban néztem meg a döntőt, kicsit furcsa, hogy ekkora arénában, ilyen nagy létesítményben rendezték meg. Az első, hollandok elleni mérkőzés után senki sem vesztette el a hitét, szépen felépítve, a formát tökéletesen időzítve sikerült a lányoknak győzniük. Nehéz az olimpiai esélyekről mit mondani, de a magyar válogatott mindig éremért utazik, legyen szó bármilyen eseményről is. Az első csapat, amely kiharcolta a riói szereplést Magyarországról, az a női vízilabda-válogatott. Sok gyerek pólózik, de ez a siker pluszmotivációt jelenthet, és jó lenne, ha minél több helyen vízilabdáznának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangos sakkverseny lesz Tiszaszigeten

Tisza-Maros Szög-kupa néven nemzetközi nyílt sakkcsapatversenyt rendeznek szombaton 9 órától Tiszaszigeten, a Vedres István Faluházban. Tovább olvasom