Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Százötvennyolc nap edzőtábor

Mozgalmas tavasz elé néz a Szeged BC ökölvívója, Oltványi Dávid: két kvalifikációs versenyen is kiharcolhatja az olimpiai részvételt – Pescarában vagy Athénban dobogón kell végeznie –, miközben százötvennyolc napot tölt edzőtáborban.
Zajlik az élet Tatán. Ott edzőtáboroznak többek között tornászok, súlyemelők, evezősök. És ökölvívók is. Az utóbbi válogatottban megtalálhatjuk a Szeged BC idén huszonöt éves bokszolóját, Oltványi Dávidot. A sportág edzőtáborozóinak többnyire egyetlen célja van: az olimpia.

Oltványi Dávid elszántan készül a tavaszi feladatokra Fotó: Schmidt Andrea

Gál László tanítványa egyszer már nekifutott a kvalifikációnak, és bár remekül menetelt a világbajnokságon, nem sikerült kvótát szereznie. Ám két lehetősége még így is van: előbb Olaszországban, ha ott nem jön össze, akkor pedig Görögországban.

– Csak hétvégente jutok haza Szegedre, hiszen folyamatosan Tatán készülünk az idei feladatokra – mondta tegnap a kora esti edzés előtt Oltványi. – Erre az évre jellemző a sok táborozás. Éppen a napokban volt egy összegző megbeszélés, ahol iszonyatos számot mondtak: az edzőtáborban töltendő napok száma a ciklus végére százötvennyolc lesz!

Elsősorban a technikai feladatok sorjáznak Tatán, az unalmasságot, a monotonitást pedig internetezéssel, úszással, városnéző sétával, teázással vagy DVD-film nézéssel tesszük elviselhetővé.

Szuknai lesz a női kapitány?

Információink szerint a Szeged BC világbajnoki harmadik, Európa-bajnoki második ökölvívója – nem mellékesen kick-box világbajnoka –, Szuknai Zsuzsanna lesz a magyar női ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya.

Fotó Schmidt Andrea

Tegnap a többszörös bajnok bokszoló röviden így nyilatkozott: – Egyelőre még nem hivatalos a kinevezésem, ám tény: tárgyalásban vagyok ebben a kérdésben a Magyar Ökölvívó-szövetség elnökével, Csötönyi Sándorral. 
És akkor az olimpia. A szegedi kiválóság súlycsoportjában, a harmatsúlyban (54 kg) eddig mindössze két ötkarikás győztest találhattunk: Csík Tibor még 1948-ban, Kovács István pedig 1996-ban állhatott a dobogó tetejére.

– Előbbi sikereivel nagyjából tisztában vagyok, utóbbit pedig szinte mindenki ismeri. Ami a közeli múltat illeti: a 2000-es Sydneyben rendezett olimpián nem volt magyar induló az 54 kg-ban, míg 2004-ben Athénban Bedák Pál egy meccset nyert, a másodikon viszont kikapott. Hú, de messze vagyok még ettől! – nyilatkozta nevetve Oltványi.

Ha azt vesszük, annyira nincs azért távol az a kvóta. Hiszen a két említett verseny közül az egyiken az első háromban kell lennie.

– Pescarában huszonketten indulunk a harmatsúlyban, az előzetes nevezések alapján bivalyerős mezőny gyűlt össze. Ha itt sikerül dobogóra állnom, rá sem nézek Athénra! Ha netán nem sikerül az olasz viadal, akkor sem lesz könnyebb a görög esemény. Hárman esnek ki, de rengeteg jó bokszoló van Európában, és egyáltalán nem gyengül a mezőny a pescarai kvalifikálók hiányában sem – latolgatta az esélyeket a szegedi ökölvívó.

Oltványi február 23-án utazik Pescarába, a viadal március 3-áig tart. Az athéni verseny időpontja pedig április 7–14. Oltványi mozgalmas tavasz elé néz.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton Gábor legyőzte Haller Ákost

A Démász-Szegedi VE evezős szakosztályának népes csapata utazott el az osztrák fővárosba, Bécsbe, és… Tovább olvasom