Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

SZDRE: hatékony nyitások

Az NB I-es ligabajnokságban szereplő szegedi gárdák közül az SZDRE-Radnóti otthon nyert, a Starcopy idegenben kikapott.
A szegedi szerva mellett a blokk is hatásos volt. Fotó: Segesvári Csaba
Szegedi DRE-Radnóti–Veszprém 3:2 (–21, 18, 20, –15, 9)

NB I-es ligabajnokság, női röplabdamérkőzés. Szeged, Radnóti-csarnok, 50 néző. Vezette: Újházi, Mocsnik.
SZDRE-Radnóti: Tóth L., KISS E., Duba, NAGYNÉ KOMÁROMI, Kádár Németh, VAKULYA. Csere: Németh (liberó), Huszta Bo., Kovács. Megbízott edző: Bezdán István.
A fiatal veszprémiek meglepően nagy ellenállást fejtettek ki, küzdelemre kényszerítették a rutinos játékosokkal rendelkező Szegedet. Döntőnek bizonyult, hogy az idő múlásával a házigazdák szervái egyre támadóbbak, hatékonyabbak lettek. A sáncok is „működtek", és ez a fegyver – az előbb már említett nyitásokkal – hatásosnak bizonyult, Kiss és Vakulya pedig szorgalmasan gyártotta a pontokat, sikeresen befejezve az akciókat. A döntő ötödik szettben a Nagyné Komáromi, Kiss, Vakulya hármas jól muzsikált, és a Szeged pillanatok alatt négy-öt pontos előnyre tett szert, amit már meg is őrzött.
Bezdán István: – Nagyon szépen küzdött a csapatom, többször vesztes pozícióból állt fel és fordított.

Alba Line RK–Starcopy-Szeged 3:2 (–19,18,19,–19,11)

NB I-es ligabajnokság, férfi röplabdamérkőzés. Székesfehérvár, 100 néző Vezette: László, Mocsnik.
Starcopy Szeged: MAKHULT, Fülöp, Bodnár, Torma, Csíkos Sz., Oltványi. Csere: Tánczos (liberó), Csányi. Edző: Nusser Elemér.
Fontos meccs várt a Tisza-partiakra, és nem könnyítette meg a dolgukat, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott a csapattal tartani a két legrutinosabb játékos, Urfi Csaba és Csíkos Gábor. Az ifjak bizonyíthattak. Az első szettben 16:16-ig együtt haladtak a gárdák, majd a 15 éves Oltványi jó szerváival állva hagyta a házigazdákat a Starcopy. A hasonlóan jó folytatásban hiába bizakodtunk: a fiatalok elbizonytalanodtak, és a fehérváriak megfordították a mérkőzés állását. Az egyenlítés még sikerült, de az ötödik „felvonásban" a vendégek nem tudták kihasználni a fáradó Alba Line hibáit, így nagy csatában a Fehérvár „húzta be" a mérkőzést. A fiatalok, ezt nyugodtan kijelenthetjük, helytálltak.
Nusser Elemér: – Ezzel a vereségünkkel saját magunknak tettük nehézzé az alapszakasz hátralévő mérkőzéseit, célunk a rájátszásba kerülés.


A csapatok legjobbjai

A Starcopy hullámzó teljesítményt nyújtott, de a csapatkapitányként debütáló Makhult Zoltánt mégis dicsérni lehet. A Szegedi DRE-Radnóti együtteséből a játékmester Nagyné Komáromi Veronika bizonyult a legjobbnak, rutinja, játékintelligenciája sokat számított. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi új szerződése

Talmácsi Gábor a nyolcadik helyen végzett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság… Tovább olvasom