Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Szeged–Cambridge egy-null

Az első alkalommal megrendezett Szeged–Cambridge egyetemi evezősregattát a Tisza belvárosi szakaszán az SZTE csapata nyerte meg. Hogy teljes legyen a szegedi öröm, a városi futamban is sima hazai siker született.
Azt mondják a szakemberek, az az igazi erőfelmérő, amikor a természetben, az élő vizeken (óceánon, folyón) eveznek a versenyzők. Nos, ebben a tekintetben Szeged városa, valamint egyeteme az elmúlt hétvégén megmutatta, mennyit is tud. Kiderült: sokat. Egy olyan ellenféllel szemben, amely világhírű az Oxford ellen 181 éve tartó párharc révén. A Cambridge-ből érkezett delegáció mindkét, városi és egyetemi fele is szomorúan vette tudomásul: jobb volt náluk a kihívó.

Pedig a szegediek nem árultak zsákbamacskát, hiszen előre közölték, mennyi idő alatt teljesíti a versenytávot, az ezernyolcszáz métert csapatuk – igaz, állóvízen, a Maty-éren. Az angolok nyugodtan összehasonlíthatták a saját eredményüket. Ehhez képest vagy nem tették, vagy ennyivel jobb volt a szegedi csapat. Vegyük a második verziót, és legyünk büszkék a szegediekre: azért győzték le előbb a városi, majd az egyetemi futamban az angolokat, mert az EF Démász- Szegedi VE evezőseinek nyolcasai ennyire erősek.

Bár arról még nem álmodhatunk, hogy a párharc megéri a 181 esztendőt, a hagyományteremtés szándékára mindkét fél fogékony. És az eredményre pillantva nem lehet egy rossz szavunk sem: Szeged–Cambridge 1:0. Az Oxford–Cambridge csatában mindig a vesztes a kihívó. Azaz most az angolokon a sor.

Magabiztosan haladtak. A szegedi egyetemi nyolcas majdnem fél perccel verte angol riválisát. Fotó: MTI
Magabiztosan haladtak. A szegedi egyetemi nyolcas majdnem fél perccel verte angol riválisát.
Fotó: MTI

Eredmények

1. Szeged– Cambridge evezősregatta, Szeged, a Tisza belvárosi szakasza, egyetemi futam:
1. SZTE (Pozsár Bence, Radics Bence, Kitka Gergely, Lele Máté, Molnár Dániel, Csatlós Máté, Fehér Szabolcs, Valkai István, kormányos: Adonyi Kristóf) 7:41 perc, 2. Cambridge 7:49, összesítésben: 1:0. Városi futam: 1. Szeged (Pozsár B., Radics B., Kitka G., Lele M., Haller Ákos, Hegyközi Ferenc, Matyasovszky Dániel, Tari János, korm.: Adonyi Kristóf) 7:29, 2. Cambridge 7:58.

Győztes vélemények

Radics Bence: – Az angolok zakói nagyon tetszettek, amellyel a klubok jutalmazzák a versenyzőiket, és az összetartozást is kifejezi. Rebecca Dowbiggin rutinos kormányos, mert a rajt után a part felé, a kisebb sodrás felé húzódott, és amikor észrevettem, én is mondtam a mi kormányosunknak, hogy kövesse.
Dr. Haller Ákos: – Az első ötszáz méter vízválasztó volt, onnan jól jöttünk ki. Mindvégig feszültség volt bennem a cél örvényes vize miatt, hogy elég legyen az előnyünk, mert ha ott elakad valaki, az egész hajó megakadhat.
Csatlós Máté: – Felemelő érzés volt ilyen közönség előtt ilyen ellenféllel küzdeni.
Pozsár Bence: – Remek alkalom volt nyolc derék szegedi kalóz oldalán csatába szállni az angol királyi flotta nyolcasa ellen. Fényes győzelemmel zárult az ütközet.
Fehér Szabolcs: – Remek kezdeményezés ez a verseny, az idő és a Tisza is tiszta volt, hiszen korábban meggyűlt a bajunk a lapátra akadó uszadékkal. Az egyetemi vb-n hasonló létszámú szegedi szurkolóval szeretnék találkozni.
Hegyközi Ferenc: – Az utóbbi idők kondicionális edzései miatt kicsit szűk volt a tavalyi versenymez, nagyon vártam, hogy a célvonal után levethessem.
Bakacsi Norbert: – A legnagyobb siker, hogy ez a világszintű klub és egyetem eljött hozzánk.
Lele Máté: – Remélem, hagyomány lesz ebből, hiszen sikerült jó kapcsolatot kialakítani az angolokkal a rövid idő ellenére. Mindkét fél vevő a folytatásra.

Olvasóink írták

  • 2. rika10 2010. május 25. 13:33
    „Már bocsánat, helyesen egy-nulla, ne spóroljuk már el az "a" betűt.”
  • 1. favágó 2010. május 25. 11:20
    „Van egy fénykép! Az is az MTI-től!:-(( A 100 év alatt csak ennyi?:-((”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: szárnyal a Vásárhely

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a Tisza Volán SC a Battonyától hazai pályán kapott ki, a… Tovább olvasom