Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Szeged 2011–Debrecen II. 3-1

szeged - Az utolsó, előrehozott 30. forduló mérkőzéseit rendezték hazánk labdarúgó második vonalában. A Szeged 2011 a Vasutas-stadionban a Debrecen II. együttesét fogadta, és 3-1-re legyőzte.

Szeged 2011-Debrecen II. 3-1 (2-1)
Labdarúgó NB II, Keleti csoport, előrehozott mérkőzés a 30. fordulóból. Szeged, Vasutas-stadion, 1000 néző. Vezette: Szilasi.
Szeged 2011: Belecsan – Tóth I., B. Kapic, Petrók, Farkas M. - Kis R., Markovics, Ulvicki, Farkas Z. - Jovánczai, Timm. Edző: Gálhidi György.
Debrecen II.: Szécsi G. - Kuti, Ludánszki, Szatmári, Engel – Bereczki, Györky – Gál, Szécsi M., Sós - Angyal. Edző: Szalánczi Tamás.
Gólszerzők: Timm az 5., Petrók a 33., Ludánszki (11-esből) a 41., Varga B. a 89. percben.
Csere: Timm helyett Varga B. a 61., Farkas Z. h. Kéri a 72., Ludánszki h. Orosz a 77., Jovánczai h. Borbély a 81. percben. 
Sárga lap: Markovics a 24., Belecsan a 40., Ludánszki a 76., Sós a 78. percben.

Megvan, ez a lényeg, igaz, a második félidőben sokat bosszankodtunk, de a végén Varga B. szólója pontot tett a meccs végére: szombaton jöhet a Vasas!

90+2. perc: szép sarkazással ér véget a meccs

89. perc: 3-1, Varga B. Ulvicki fejjel indítja a félpályáról Varga Bencvét, aki két védővel a nyakán rávezeti a kapusra, majd estében a bal alsóba gurít, 3-1. 

88. perc: Varga B. meszziről lő, Szécsinek nem nehéz zsákmány.

85. perc: Kis R. lövése, blokk, bedobás.

82. perc: Kéri bolondít több debrecenit is, beadása erős, magas.

81. perc: Jovánczai helyén Borbély.

80. perc: Szécsi M. lő, senki sem ér hozzá, mégis szöglet...

78. perc: Sós akadályozza Kérit, sárga lap. 

77. perc: Ludánszki helyén Orosz.

76. perc: Ludánszki sárgát kap labdaelrúgásért.

75. perc: Sós a bal oldalon betör a 16-oson belülre, Markovics szereli. 

72. perc: Farkas Z. helyére Kéri érkezik. Máris helyzetben a támadó, egy nagy bedobás után a hosszún elékerül a labda, estében mellélő az ötösről.

68. perc: beszorul a Szeged, ezt vendégszögletek jelzik.

65. perc: valahogy Engelnél marad mindig a labda, a 16-oson belül lő, Belecsanról ki se pattan a labda.

64. perc: Jovánczai passzol Kis R.-nek, aki csinál egy cselt, majd az elévetődő kapusba lő.

63. perc: Szécsi G. kapus elbizonytaladott, majd egyszerűen csak kirúgja az oldalvonalon.

61. perc: Timm helyett Varga B. érkezik.

58. perc: Engel elvállalja 25 méterről, balról, Belecsannak könnyű zsákmány.

53. perc: Markovics lép a 16-oson belülre, de szögletre szerelik. A beadást Petrók most a hosszúról a hosszúra visszastukkolja, lemaradnak róla a többiek. 

51. perc: Markovics indítja a bal oldalon Timmet, aki nem tudja középre tolni a labdát, mert az elpattan.

48. perc: Belecsan szed fel egy hosszú indítást.

46. perc: jövünk vissza, ahogy a csapatok is: mehet a második félidő.

A félidő nagy részében a Szeged 2011 többször is tapsra ragadtatta a nézőket, két gólt szerzett is, míg a bíró a hajrában egy "kamu "ítélettel szorossá tette a meccset. 

45. perc: Szilasi többek örömére lefújta a félidőt. 

41. perc: 2-1, Ludánszki. A büntetőt Ludánszki a bal sarokba lőtte, 2-1.

40. perc: Szilasi alakít. B. Kapic a labdát figyelve nekiszalad Angyalnak, aki összeesik. 11-es! 

36. perc: Timm lekészít Jovánczainak a 16-os vonalára, aki cselez, majd kiugrasztja Timmet, aki éppen a vonal előtt éri el, így nem pontos a beadás.

33. perc: 2-0, Petrók. Farkas Z. a jobb oldalról szögletből lövi át megint a hosszú ötösre a labdát, Petrók újra egyedül, és a földön állva a rövidbe bólint, 2-0.

32. perc: az egyik oldalon a tiszta szerelés is fault, a másikon a feltartás kifelé rúgás. Szilasi játékvezető szereptévesztésben működik.

26. perc: veszélyes vendégtámadás, amelynek vége szöglet.

24. perc: Markovics talán túl korán kap sárgát egy valóban kemény szerelésért.

22. perc: Farkas Z. a szögletet átlövi a hosszú ötösre, ott Petrók felugrik, fejel, de közben lökik, így fölé.

20. perc: Jovánczai indítja Timmet a 16-oson belülre, hosszúnak tűnik, ám egy buckán megcsúszik, így elmegy a labda a kapus mellett, de mellégurulna, ha Szécsi G. nem venné fel.

19. perc: Timm fekve, fejjel próbál labdát szerezni, nem csoda, ha megtapossák. De nincs baja.

15. perc: Tóth I. ível előre a védők mögé saját térfeléről, Ulvicki át akarja venni, de hosszan teszi. Talán ha egyből belsővel emel, gól van. De gól most nincs. 

14. perc: volt megint egy kis játék, amelynek végén Farkas Z. középről, 20 méterről jobbal mellégurít.

10. perc: Jovánczai elől ment egy védő, szöglet. Még egy - csak a másik oldalról. Petrók fölébólint íves fejessel.

9. perc: Jovánczai és Timm presszingeli a védőket, az utolsó ember végül felszabadít.

8. perc: debreceni beadás jobbról, Petrók kifejeli.

5. perc: 1-0, Timm. Szép szegedi támadás, Farkas M. indul meg a bal oldalon, passzol, Farkas Z. lecselez az alapvonalig, majd bead, Timm pedig megszerzi első szegedi gólját három méterről, 1-0. 

2. perc: szegedi fölény, a vendégek mélyen a saját térfelükön védekeznek. Timm harcol ki szögletet.

1. perc: az NB I-ben megismert szerelésben, pirosban a debreceniek, míg kék-fehér-feketében a szegediek. Jó ötlet volt a meccs ingyenes megtekintése, mert a sok, más irányú program mellett nagyjából ezren a lelátókon. Háló problémák akadtak, az egyik partjelző a gólvonalon áll, és kérte, hogy rendesen rögzítsék a hálót. És lekezdődött a meccs - nyolc perc késéssel.

Korábban:

 

Két 1–0-s vereség, ám két teljesen eltérő vereség. A Szeged 2011 a Ferencváros II. és a Békéscsaba ellen is 1–0-ra kapott ki, ám a két mérkőzés között óriási volt a különbség. Mert amíg Csepelen rengeteg lehetősége akadt az NB II-es labdarúgócsapatnak, addig Békéscsabán egyetlen komoly sansza volt a Szegednek, az is a 81. percben a csereként beállt Kis Róbert révén. A két mérkőzés alapján kijelenthetjük: négy nap alatt nagyot fordult a világ a Tisza-partiak életében.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Teljes fordulók
 
A korábban az időjárás és a pályák állapota miatt elhalasztott fordulókat pótolnak az NB III-tól a megyekettőig. Az NB III Alföld csoportjában holnap 17 órától rendezik a 15. forduló meccseit:  a HFC a Dunaharasztit fogadja, míg a Makó Vecsésen, a Tisza Volán Soroksáron, a Mórahalom pedig Kecskeméten lép pályára. 

– A jobbítás érdekében felforgattam a csapatot, ez történt, semmi más, de a játékosok nem éltek a lehetőséggel. Megpróbáltam, nem jött be, de most is ezt csinálnám pici változtatással. A két vereség előtt meneteltünk, és néhány játékosom túlértékelte a csapatot. Azt éreztem, hogy nem úgy állnak a meccshez, mint korábban. Most jön két nagyon fontos mérkőzés, úgy gondolom, helyrehozható ez a két idegenbeli kudarc, és a labdarúgók átérzik a jelentőségét a két meccsnek. Rendben leszünk. A Debrecen II. fiatal, tehetséges játékosok alkotta csapat, ezt vasárnap Mezőkövesden személyesen is láthattam. Ám a szünet előtt egy, majd utána gyorsan két gólt kaptak, ezzel pedig eldőlt a sorsuk – mondta Gálhidi György, a Szeged 2011 edzője.

Amit mindenki kiemelt, az a szegedi ultrák békéscsabai szurkolása. Parádés hangulatot teremtettek a Tisza-partiak, akik létszámban felülmúlták a hazaiak hangos szektorát. Ezúttal pedig a Szeged 2011 vezetése úgy döntött, minden drukker ingyen tekintheti meg a találkozót, sőt a szombati, Vasas elleni meccsen a 16 éven aluliak és a gyermekükkel érkező édesanyák számára lesz ingyenes a találkozó.

A várható kezdő: Belecsan – Laczkó J. v. Tóth I., B. Kapic, Petrók, Farkas M. – Kis R., Ulvicki, Markovics, Farkas Z. – Jovánczai, Timm.

Olvasóink írták

 • 10. bömi 2013. május 02. 16:17
  „9. Bcsabi75:Ki az a Ti?Én egyedül írom le amiket gondolok.De mindegy is, ez legyen a legnagyobb örömöd.Te az a tipikus okoskodó ember lehetsz aki mindenkinél mindent jobban tud.Ezért ezentul be is fogom és csüngök a szavaidon.”
 • 9. Bcsabi75 2013. május 02. 15:14
  „8 bömi: Tudod, nekem nem unalmas, amit Ti csináltok! Különben meg nem buktam le. Csupán ismerem a magyar focit. Dél Alföldi révén, sokat jártam Békéscsabán meccsekre. Voltam sok előre meccsen első osztályban és másod osztályban egyaránt. Tisztában vagyok vele, milyen egy hazai másodosztályú meccs.

  Érdektelen, unalmas.

  Mégegyszer írom, ilyen csapatra és általában magyar focira adóforintokat költeni, szánalmas és sárba dobott pénz!!!”
 • 8. bömi 2013. május 02. 14:46
  „7. Bcsabi75.Azt a betyár hogy te mennyire unalmas vagy már.De közbe nem tudom észre vetted-e hogy lebuktál.Nyílván kinn voltál a mecssen ha így tudod hogy unalmas volt.Az ilyen kérdésekkel meg nem minket fárassz menny be egy közgyűlésre és ott érdeklődj.köszi.”
 • 7. Bcsabi75 2013. május 02. 07:48
  „Tisztelettel kérdezném Szeged város Fidesz-Jobbik többségű önkormányzati vezetését, hogy ebből a meccsből vajon mennyi forint jegybevétel keletkezett. Ha jól tudom, újfent ingyenes volt a belépés. Még így is csak mindössze 1.000 néző "tombolt" ezen a nagyon gyenge meccsen... Hány néző lett volna, ha még díjköteles lett volna a mérkőzés...

  Ha ez így van, mi értelme volt, annak a bizonyos 37 millió adóforintnak, amit erre a csikó csapatra szavaztak meg???

  Miből gondolják, ezek a Fideszes Önkormányzati Képviselő Urak, hogy a magyar adófizetők pénzét csak úgy sárba tiporhatják???”
 • 6. Elendur 2013. május 02. 00:08
  „2. Bábkacsa

  20 éve épül a csapat, mikor lesz kész már, már ha a kézilabda csapatról beszélsz?

  Amúgy hajrá SZEGED!!!!!!!!!!! Minden Sportban!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. zodatt 2013. május 01. 20:37
  „hagyjad már azt a pikket, te :D curling, teke, távolbanézés, pikk minek Szegedre?”
 • 4. Tisza 2013. május 01. 20:33
  „Dögmeleg volt.
  10 napon belül a 4. meccs, az elvárható eredménnyel.
  A sorozat végén csattan az ostor!!
  Hajrá Szeged!”
 • 3. Juliano82 2013. május 01. 20:13
  „jólvan bábkacsa..akkor kommentelj a Pick híreknél!”
 • 2. Bábkacsa 2013. május 01. 19:46
  „<moderálva> foci, minek Szegedre? Csak a Pick Szeged!!!!!!!!”
 • 1. Ebgondolat 2013. május 01. 18:33
  „Istenem, de gyenge meccs! Azt sose fogom megérteni, 2-0-nál mi a francért állunk be védekezni. Már korábban is megfigyelhető volt: ahogy megvan a vezetés, egyből beállunk a 16-osra. Nem hiszem, hogy az ilyen játékra tódulna a nép.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyekettő: szünet után fordított a Tiszasziget a rangadón

Teljes fordulót rendeztek a labdarúgó megyei második osztályban is - eredmények, jegyzőkönyvek. Tovább olvasom