Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Szeged 2011 GA: NB I? Törekvés, még nem cél

Tegnap kora délután a gyulai Grosics Akadémián megkezdte a felkészülést a február 21-én startoló tavaszi szezonra a Szeged 2011-Grosics Akadémia labdarúgócsapata.

 Edzőmeccsek

A Szeged 2011-Grosics Akadémia február 21-én folytatja a bajnokságot, addig azonban még egy szűk és hat teljes hét van hátra, amelyek edzőmeccsekkel telítettek.
Íme, a program, a napok és az ellenfelek, január 14. (szerda): U21 (Grosics Akadémia); január 17. (szombat): HFC (Grosics Akadémia); január 21. (szerda): Gyula (Grosics Akadémia); január 24. (szombat): román másodosztályú csapat (Grosics Akadémia); január 28. (szerda), 15 óra: Gyula és Békéscsaba (idegenben); január 31. (szombat): szerb csapat (Grosics Akadémia); február 5. (csütörtök): Kecskemét (idegenben); február 7. (szombat): Orosháza (Grosics Akadémia); február 14. (szombat): Szolnok (Grosics Akadémia); február 21. (szombat), 14 óra: bajnoki a Siófok ellen (Grosics Akadémia).

Visszatérő edzés – így nevezhetjük azt a tegnapi mozgást, amelyen az új esztendőben először találkoztak a Szeged 2011-Grosics Akadémia NB II-es labdarúgói. A csapat a hatodik helyen zárta az őszt, amely újoncként mindenképpen jó eredménynek mondható.

– Lassan, de tudatosan építkezünk. A keret kialakításában ugyanis már nemcsak a tavaszra gondolunk, hanem egy kicsit tovább is nézünk – nyilatkozta Nyilas Elek, az együttes BL-csoportkört megjárt edzője.

– Az ősz stabilitást adott, megismertük az NB II mezőnyét, és erre próbálunk meg építeni, hogy aztán a 2015–2016-os bajnokságban már harcolhassunk a feljutásért. Mindez még csak törekvés, nem cél, de ha a fejlődésünk megmarad, reális cél lehet. A tavaly elkezdett munkánkba beleszólt, hogy nem egyforma edzettségi állapotban voltak a játékosok, most viszont már olyan alapunk van, amely egy éve nem volt meg. Bátrabban tervezhetünk, és ha a fiúk mindent úgy csináltak meg a szünetben, ahogy kértük és leírtuk, egy szinttel feljebb léphetünk a terhelésben.

Ennek felmérésére jó alkalom lesz a jövő hét eleje, amikor vérvételen vesznek részt a játékosok. Addig tegnap edzettek először, majd ma és holnap is tréningeznek, hogy hétfőről már napi két edzés szerepeljen a programban.

Elkezdődött. A német erőnléti edző, Thomas Mohr (balról) és Nyilas Elek kemény felkészülést vezényel. Fotó: Frank Yvette
Elkezdődött. A német erőnléti edző, Thomas Mohr (balról) és Nyilas Elek kemény felkészülést vezényel. Fotó: Frank Yvette

– Elégedettek voltunk az ősszel, de nem vagyunk megelégedve. Éppen ezért minden csapatrészbe szeretnénk igazolni. A magyar állampolgárságú irányítótól, Veszelinov Vlagyimirtől sokat várunk, bevethető kapusunk egyelőre csak egy van, Belecsan személyében, a védelembe is szeretnénk igazolni, valamint jó lenne, ha az Oláh, Germán, Manga hármas mellett lenne még egy támadó, aki lerángatja róluk a mezt – vélte Nyilas.

Veszelinov mellett egyelőre nincs új érkező. A klub teszteli a szegedi Popovics Bertoldot, aki megfordult az Újpestben, Kisvárdán, legutóbb Salgótarjánban, valamint hétfőtől a szlovákiai Radványi Dávidot, aki játszott már Békéscsabán is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teke: korok, szintek együtt

Minden korosztály és minden felkészültségi szint képviselteti magát a 13. nemzetközi egyéni teke-világranglistaversenyen. Tovább olvasom