Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Szeged 2011: játékosbúcsú – tizenegyes

Azt tudtuk, hogy komoly változások várhatók a Szeged 2011 labdarúgócsapatánál, és első lépésként több játékosától – szám szerint tizenegytől – el is köszönt a klub.
Ahogy várni lehetett, megkezdődött a Szeged 2011 NB II-ből kiesett labdarúgócsapatánál a vérfrissítés. Ennek első jeleként csütörtökön hivatalos kommünikében jelezte a klub, hogy megválik tizenegy labdarúgójától. A névsor: Ulvicki Mihály, Jovánczai Zoltán, Farkas Zoltán, Nenad Dedic (horvát), Szlavisa Sztipáncsevics (szerb), Marian Timm (szlovák), Daniel Gomez (kolumbiai), Tóth Imre, Trepák Attila, Radnai György, Varga Bence. Ugyancsak távozott az egyesülettől Gálhidi György vezetőedző, valamint Bakó Tibor kapustréner.

– Különböző okok miatt választottuk ki ezt a tizenegy játékost: lejárt a szerződésük, nem váltak be, illetve a klub nem tartott igényt a játékukra – válaszolta Bánki József, a Szeged 2011 kommunikációs igazgatója arra a kérdésünkre, milyen szempontok döntöttek a fenti névsorról.
A felsorolásból látszik, hogy a keret másik része hiányzik: ilyen például Kis Róbert, Zseljko Belecsan, Farkas Márk, Gémes Bence, Geiger Norbert, Kéri Tamás, Szlobodan Markovics (szerb), Borbély Bálint, Bekim Kapic, Laczkó János és a csapatkapitány, Petrók Viktor is.

Farkas Márk (14) maradhat: a Szeged 2011 első körben megvált 11 játékosától, ezek között nincs ott a fiatal, szegedi származású védő. Fotó: Karnok Csaba
Farkas Márk (14) maradhat: a Szeged 2011 első körben megvált 11 játékosától, ezek között nincs ott a fiatal, szegedi származású védő. Fotó: Karnok Csaba

A hivatalos bejelentés szerint „az erősítéseket illetően zajlanak a tárgyalások, és elsősorban fiatalokra szeretne támaszkodni a klub, persze szükség lesz néhány jó mentalitású, a tehetségeket segítő rutinosabb futballistára is".

Bejelentés pénteken

A Szeged 2011 vezetői csütörtökre ígérték, hogy tájékoztatást adnak a klub jövőjével kapcsolatban. Könnyen előfordulhat, hogy a háttérben már eldöntötték a csapat sorsát, ám ha így is történt, erről csak ma adnak hivatalos tájékoztatást.

Azaz optimisták lehetnek a csapatot még mindig kedvelők, hiszen az egyesület a jövőt tervezi – a legrosszabb forgatókönyv, a megszűnés tehát vélhetően nem fordult meg a vezetők fejében. Az sem valószínű, hogy például Petrók, Markovics vagy Kis R. marad, de az említettek közül a fiataloknak még perspektíva lehet akár a csapatra váró NB III-as szereplés is.

Az MLSZ versenybizottsági ülése annyiban érintette a Szeged 2011-et, hogy ha nem lesz meg a 16-os NB II-es létszám, akkor a csapat a Sopron, a Felsőtárkány és a Dorog után negyedikként van rangsorolva.

Az NB II-ben és az NB III-ban is június 24-e (hétfő) éjfél a nevezési határidő, eddig kell minden szükséges iratot eljuttatni a magyar futball vezető testületéhez.

Olvasóink írták

 • 12. pala1964 2013. június 21. 11:58
  „kapusnak ott van mindjárt Kiss-Rigó!

  költséghatékony lenne, és hátha a Nagy Főnöke, a jó Isten segededélmével meg tudná óvni a kapuját a góloktól:) olyan Európa-szerte rettegett ellennel szemben, mint pl. a Kisvárda...

  amúgy komolyra fordítva, Tőlem akár még lehet is foci Szegeden, de NEM közpénzből... vagy az tartsa el a csapatot, aki akarja, nekem elég, ha a diákság tud focizni, a felnőttek is, de csak tömegsport-szinten, a versenysport a fociban mehet a levesbe, ívesen teszek rá.”
 • 11. sikan 2013. június 21. 11:58
  „Kiss-Rigó celebrálhatna egy utolsó kenetes megbeszélést, s megkongathatná a lélekharangot is az általa összetákolt brancsnak! Milyen pénzből hozta létre ezt a szedett-vedett bagázst: sajátjából, az egyházéból, vagy a perselypénzekből? Néhány hete pedig adakozásra szólította fel az embereket, talán kiürült az eklézsia? Bezzeg az iskolák átvételére futja, igaz ahhoz állami támogatást is kapnak, ők pedig viszonozzák a választásokra való "felkészítéssel"?”
 • 10. Ebgondolat 2013. június 21. 11:57
  „7. Bábkacsa 2013.06.21. 10:29
  Már bocsi, de ezt nem az ilyen <moderálva> fogják eldönteni!”
 • 9. Juhi 2013. június 21. 11:08
  „A két Kapic is húzhatna <moderálva>!!! Pláne az után, hogy az első gólt is róla kaptuk. A másodikat meg sikerült senkitől se zavartan a saját kapuba rúgnia!!!! Nagyon sokan azt mondták, hogy ki se fognak menni mb-3 meccsekre ha ez a két majom marad!!!!!!!! Szerbek, Szlovének Nem kellenek!!!!!!!!!!!!!!! <moderálva>!!!”
 • 8. roxper 2013. június 21. 10:45
  „Foci eddig sem volt, inkább focicsapatnak nevezett vmire elköltött sok tíz millió ami nem kell! :PPPPPPPPPPPP”
 • 7. Bábkacsa 2013. június 21. 10:29
  „CSAK A PICK SZEGED!!! NEM KELL FOCI SZEGEDRE!!!!!!”
 • 6. apa15 2013. június 21. 10:05
  „az FALÁBÚ KAPIC HOGY A JÓ ISTENBEN NINCS A TÁVOZÓK KÖZÖTT NEM ÉRTEM
  TALÁN A NAGY ADAM KAPICS MARASZTALJA ?Ő MIÉRT NEM MOND MÁR LE EDDIG CSAK KÁRT OKOZOTT A SZEGEDI FOCINAK MINEK IDE KÜLFÖLDI VEZETŐ ??????????”
 • 5. Mustang 2013. június 21. 09:53
  „ez még mindig téma? komolyan még mindig izgatja az embereket a gyenge minőség?

  miért nem a falmászókról, görkorisokról, kerékpárosokról, úszókról és búvárúszókról, küzdősportolókról és sorolhatnám....

  hol van a realitás, az igazságérzet, hol van a sport szakmaiság? abból a KÖZpénzből amit ezek a "sportolók" kaptak, a fenti sportágak és a fel nem soroltak is magukhoz nyúlnának örömükben!!!”
 • 4. tipmabe 2013. június 21. 09:51
  „Azért van a felsorolt játékosok között olyan is, aki saját maga kérte a szerződése felbontását!”
 • 3. TELSTAR 2013. június 21. 09:29
  „Lehet ragozni így-úgy, de ha az a meccs nem volt bunda, akkor a sapkám megeszem.”
 • 2. pog 2013. június 21. 09:16
  „ennyire nincsenek magyar játékosok, vagy ennyire olcsó a külföldi játékos állomány...???”
 • 1. Ebgondolat 2013. június 21. 09:14
  „Sokat mondó, hogy a Felsőtárkány és a még licensszel sem rendelkező Dorog is megelőzi a Szegedet. Ezek szerint a bíró nem önmagától volt olyan mocsok a szombati meccsen...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sördögök: tízes

Az újszegedi Kisstadionban zajló Török György 2013 tavaszi veteránbajnokság hajrájában lassan… Tovább olvasom