Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Szeged, a birkózóváros

Birkózóvárosi címet kapott hétfőn Szeged a Magyar Birkózó Szövetségtől. Az elimerést Hegedűs Csaba, a szervezet olimpiai bajnok elnöke nyújtotta át Szentgyörgyi Pálnak, a sportbizottság első emberének a szegedi városházán.
– Ez az oklevél az egész birkózótársadalom elismerése Szegednek – mondta hétfőn Hegedűs Csaba, a sportági szövetség elnöke, annak apropóján, hogy a csongrádi megyeszékhely birkózósvárosi elismerést kapott a városházán. – Hatalmas hagyománya van a sportágnak Szegeden, komoly nemzetközi versenyeket rendeztek itt egykor, és jelenleg is kiváló szakmai munka folyik a városban. Bár az olimpiai részvétel kapcsán néhányan megkérdőjelezték a birkózás létjogosultságát, bizonyítottuk, hogy ez egy régi, ezzel együtt modern sportág – tette hozzá az 1972-es müncheni olimpia aranyérmese. A szakember ezután egy hatalmas, bekeretezett oklevelet nyújtott át Szentgyörgyi Pálnak, az Ifjúsági és Sportbizottság elnökének.

A városházi eseményen a Szegedi VSE teljes vezetése jelen volt: Szokol Lajos elnök, Kremser Péter ügyvezető és Savanya Ferenc vezetőedző mellett a többi tréner és két versenyző, Dollák Tamara és ifjabb Kiss Károly is büszke lehetett az oklevélre, amelyet olyan városok kapnak meg, ahol birkózószakosztály működik.

A hatalmas díszoklevélre Szeged városa és az SZVSE vezetői, versenyzői is büszkék lehetnek. Fotó: Schmidt Andrea
A hatalmas díszoklevélre Szeged városa és az SZVSE vezetői, versenyzői is büszkék lehetnek. Fotó: Schmidt Andrea

– Bár örömmel vettem át az elismerést, ki kell emelnem, hogy ez nem csak a várost, hanem főként azokat az embereket illeti, akik a birkózósportban dolgoznak, és részt vettek a szegedi sikerekben. A birkózás egy olyan sportág, amely az életre nevel, és hivatástudatot tanít, ezért örülök, hogy városunkban is űzik – tette hozzá.

– Hatalmas megtiszteltetés a díj, és az is, hogy a szövetség vezetői Szegedre látogattak, hogy ezt személyesen adják át. Csodás múltunk van, amelyre jól esik emlékezni – azért dolgozunk, hogy egyszer újra régi fényében lássuk a szegedi birkózást. Igérem, mindent megteszünk ezért – fogalmazott Savanya Ferenc, az SZVSE vezetőedzője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nikola Lazics lett a Szedeák új edzője

Az eddigi tréner, Bonifert Domonkos és segítője, Simándi Árpád maradt a szakmai stábban. Tovább olvasom