Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Szeged Beton-FTC 6-4

Hazai medencében kétgólos győzelmet aratott a Szeged Beton csapata az FTC ellen a bronzcsata első összecsapásán. Folytatás szerdán 18.30-kor Budapesten, ahol már eldőlhet a bronzérem sorsa.
Szeged Beton - FTC 6-4 (1-1, 1-0, 3-1, 1-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I. rájátszás, 3. helyért, 1. mérkőzés.
Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Székely Balázs, Kun György.

Beton: Baksa - Juhász, Vindisch 1, Komlósi, Molnár 2, Török 2, Lehmann. Csere: Varga, Kuncz 1, Busila, Somogyi, Ágner, Komlósi, Kayes, Somogyi. Edző: Kásás Zoltán.

FTC: Jászberényi – Balatoni, Mátyás 1, Máthé, Babay, Czigány 1, Weszelovszky 2. Csere: Tóth M., Georgescu, Tóth B., Steinmetz B. Edző: Godova Gábor.

Emberelőny: 9/5 ill. 10/3.

Kásás Zoltán: A védekezéssel és összességében elégedett vagyok a látottakkal, bár az elején kívülről se látszott, hogy mit akarunk az emberelőnyökben.

Godova Gábor: Amit a héten gyakoroltunk, azt nem sikerült teljesíteni, de egy edzőnek a végéig bíznia kell a csapatában. Gratulálok a Szegednek!

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása 1-0 a Szeged Beton javára.

4. negyed (1-2)

8. perc:
40 másodperc vissza, fórban a Fradi, Godova Gábor kér időt. Weszelovszky nem tétlenkedett, kettőre hozza fel a vendégeket. 6-4. Lehmann küzd a labdáért a kapu előtt, de nem szól a bírói síp, vége a márkőzésnek, két góllal nyeri a bronzcsata első meccsét a Szeged Beton.

7. perc: Czigány vágja be a kilencedik vendég fórt, második góljuk előnyből. 6-3. Busila lövése úgy egy méterrel száll el a kapu felett.

6. perc: Georgescu lelkes, de Baksa kiválóan véd.

5. perc: Négyre nő a hazai előny, Molnár fórból vágja be a hatodik szegedi találatot. 6-2. Georgescu lövése lejön a kapufáról, Tóth Bence kisérlete elakad a blokkban.

4. perc: Juhász szerez labdát, vagyis szerezne, de Weszelovsky húzza vissza. Előnyben a Beton, Kásás Zoltán kér időt.

3. perc: Sorra maradnak ki a támadások, most Weszelovszky ejtése landol a kapu tetején.

2. perc: Balatoni szélről, de Baksa ezt is védi. Pazar a szegedi hálóőr.

1. perc: Ismét a Szegedé a labda, Vindisch megint gyorsabb volt Balatoninál. Nincs gól a támadásból, Komlósitól veszik el a labdát.

3. negyed (3-1)

8. perc:
Fórban az FTC, időt kér Godova Gábor. Weszelovszky lő, de oldalháló. Vége a negyednek, marad a háromgólos szegedi vezetés.

7. perc: Kuncz iszonyatosan nagy gólt lő, hárommal húznak el a szegediek. 5-2.

6. perc: Czigány távolról, Baksa bravúrral véd. Ágner távolról, de elpattan a kapu mellett a labda.

5. perc: Nyolcadik előnyét kapják a hazaiak, ezt már be kéne lőni. Kásás Zoltán kér időt. Jót tett a kis fejmosás, Vindisch váltja gólra a fórt. Kettővel vezetünk! 4-2.

4. perc: Molnártól veszik el a labdát a bírók, megint a vendégek támadhatnak. Jól védekezik a Szeged, a blokkban akad el a lövés.

3. perc: Ágner lövése a kapufáról jön ki, pedig milyen jó kis lövés volt.

2. perc: Vindisch lövése jön ki, de marad a labda a Szegednél. Még jó, Török vágja be a hosszúba. 3-2. Mátyás lövését védi Baksa, a labda Komlósinál.

1. perc: Török simán veri Balatonit, indulhat a Szeged. Somogyi majdnem félpályáról kényszerül a támadóidő végén, de gyenge lövést. Mátyásé viszont már csak a szegedi kapuban áll meg. 2-2.

2. negyed (1-0)

8. perc: Másfél perce támad a Beton, gólt kellene lőni most már. Fórban a Szeged, de Komlósi lövése a blokkról vágódik ki. Az utolsó másodpercekben Czigány lövi rá, de Baksa fogja. A félidőben 2-1.

6. perc: A labda marad nálunk, de nincs gól, még lövés sem.

5. perc: Babay lövése kapufa, előnyben támadhat a Beton. Varga nézte ki a rövidet, de ezt is védi a kapus.

4. perc: Továbbra sincs szegedi gól, Lehmann lövését is fogja Jászberényi. .

3. perc: Babay adja el a labdát, Komlósi hozhatja fel. Varga Pétertől veszik el a bírók a játékszert, de a Fradi se jár szerencsével.

2. perc: Ismét vezet a Beton, Török előnyben vágja be a labdát a Fradi kapujába. 2-1.

1. perc: Török Tóth Bencét veri, a Szeged vezethetné az első támadást, de Tóth Bence szerzi vissza a labdát a szélen.

1. negyed (1-1)

8. perc:
Busila is igyekszik, de Jászberényit lövi telibe. Az első negyed után marad az 1-1.

7. perc: Weszelovszky másodjára nem téveszt, előnyből egyenlít a Fradi. 1-1. A Beton is előnyben, de Somogyi lövését is fogja a zöldek kapusa. Babay indul meg a szélen, de Baksa leszedi az ejtést.

6. perc: Somogyi is elenged egy sistergős bombát, de Jászberényi fogja.

5. perc: Molnártól veszik el a labdát, Lehmannt küldik ki a bírók, de Weszelovszky lövése csak a kapufát éri.

4. perc: Georgescu igyekszik a kapu fele dobni a labdát, de két emberrel a nyakában nem megy. Molnár lövése kimegy a blokkról, megint az FTC támadhat. A vendégek lövése is kimegy a blokkról.

3. perc: Vindisch kitűnően vette észre, hogy Molnár centerben üresen van, az első fór kipipálva. 1-0. Juhász Zsolt szerez labdát, jöhetne a Szeged, de kontrát fújnak a bírók.

2. perc: Török is elenged egy lövést távolról, Jászberényi tenyere bánja. A labda marad nálunk. Vindisch az utolsó pillanatban, de mellé. Jöhet a Fradi. Kontrát fújnak a bírók, ismét a hazaiak támadhatnak.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, Balatoni egy ujjpercnyivel maradt le. Molnár centerből, de Jászberényi jól védte a bal sarkot. Babay ejt, de bőven fölé.

Korábban

A Szeged Beton vezérkara tegnap reggel elküldte fellebbezését a szövetség Sportfegyelmi Bizottságának. Nem volt hiábavaló, mert délutánra érkezett a jó hír: a testület december 31-éig felfüggesztette az előző nap hozott döntését, a Vasas elleni szerdai elődöntőben kiállított Molnár Tamás három mérkőzésre szóló eltiltását.

– Papesz nélkül is elvárható lett volna csapatomtól, hogy legyőzze a Fradit, így aztán meg pláne – kommentálta a hírt a Szeged mesteredzője, Kásás Zoltán. – Mondom ezt annak ellenére, hogy a Vasas elleni ominózus szerdai csatában Juhász Zsoltnak felszakadt a jobb szeme felett a bőr, össze kellett húzni, Somogyi Balázsnak pedig egy rúgástól vérömleny keletkezett a combja hátsó részén. Egyelőre még sántít, de ahogy Zsolt, ő sem hagyná ki semmi pénzért a bronzcsatát. Nyernünk kell, be kell bizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk a Fradinál. Amennyiben meg tudjuk ismételni a szerdai remek teljesítményünket, meglesz az óhajtott győzelem.

A második összecsapást szerdán a Népligetben rendezik, amennyiben szükség lesz harmadik mérkőzésre, azt jövő szombaton ismét Szegeden. A párharc győztese nemcsak a bronzéremnek örülhet majd, hanem az azzal járó Euroliga-indulásnak is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Későn ébredt a Kecskemét a Fradi ellen

Az első félidőt átaludta, és hiába tért magához a másodikban, 3-2-es vereséget szenvedett a Kecskemét a Ferencvárostól a labdarúgó NB I 27. fordulójában. Tovább olvasom