Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Szeged Beton-FTC 7-7

Hatalmas csatában 7-7-es döntetlent játszott a Szeged Beton az FTC ellen a LEN-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 17-16-os összesítéssel a zöldek jutottak tovább.

LEN-kupa nyolcaddöntő, visszavágó
Szeged, újszegedi sporuszoda, 300 néző. Vezette: Radonjic (szlovén), Stavropulosz (görög)

SZEGED BETON - FTC 7-7 (2-2, 1-2, 0-2, 4-1)

BETON: Baksa - Juhász, Vindisch, Komlósi, Molnár 4, Somogyi 1, Lehmann. Csere: Varga 1, Török 1, Kayes, Busila, Kuncz. Edző: Kásás Zoltán.

FTC: Jászberényi - Máthé 2, Balatoni 1, Tóth M., Weszelovszky 1, Steinmetz, Czigány. Cere: Mátyás 2, Bús, Babay, Tóth B. Edző: Godova Gábor.

Emberelőny: 10/5 ill. 7/4.

Ötméteres: 1/0 ill. -.

Kipontozódott: Babay (26. perc)

Kásás Zoltán: A meccs ott ment el, hogy három negyed alatt három gólt sikerült lőnünk. Kritikus helyzetben maradt ki az ötméteres, az emberelőnyöket ismét nem tudtuk kihasználni, pedig eleget gyakoroltunk már minden helyzetben, de a medencében nem látom vissza a megbeszélteket.

Godova Gábor: Sikerült fogást találnunk a Szegeden, az utolsó negyedet pedig szerencsésen megúsztuk. A sikerünk nagyban Jászberényi parádés védéseinek is köszönhetjük.


4. negyed (4-1)

8. perc:
Komlósi szerez labdát, felállva kiabál és tapsol az egész uszoda. Lehmann kapkodja el, elszáll a labda a kapu fölött. Nincs idő már újabb támadásra, a mérkőzés vége 7-7, 17-16-os összesítéssel az FTC jut a legjobb nyolc közé.

7. perc: Somogyi szerez labdát, mindenki tapsol és szorít a hazaiaknak. Weszelovszk yüti meg Komlósit, ki is áll az ex-szegedi. Kásás Zoltán kér időt. Varga!!! Egyenlít a Beton! De hosszú 70 másodperc lesz ez még! 7-7.

6. perc: Gyors a Fradi, semmi kétség, Balatoni egyedül középen, sajnos él is a lehetőséggel. Ismét kettővel mennek a vendégek. 5-7. Nem sokáig, amíg Molnár a vízben van, a reményünk is él a győzelemre! CEnterből szerzi negyedik találatát. 6-7.

Fájdalmas arcok: az utolsó negyedben újra partiban volt a Beton, de a végén a Fradi örülhetett. Fotó: Schmidt Andrea
Fájdalmas arcok: az utolsó negyedben újra partiban volt a Beton, de a végén a Fradi örülhetett.
Fotó: Schmidt Andrea

5. perc: Molnár csinálta meg a helyzetet, de a bírók elveszik a labdát. Előnyben a Fradi, időt is kérnek a vendégek. Ezt ki kell védekezni, nincs más esélye a Betonnak. Baksának is épül már a szobor, hatalmasat véd a szegedi kapus. A közönség tombol.

4. perc: Komlósi szerez labdát, zúg az uszoda, mindenki buzdítja a szegedieket. Molnár hallotta meg, hatalmas gólt lő a szegedi klasszis. Imába foglaljuk a nevét! Már csak eggyel megy a Fradi! 5-6.

3. perc: Hosszú idő után Molnár töri meg a gólcsendet, előnyből kettőre hozza fel csapatát. 4-6.

2. perc: Varga 10 méterről, de csak a kapufát lövi szét. Somogyi védekezett jól, ismét jöhet a Szeged.

1. perc: Török hozza el a labdát, de nem jut messzire a szegedi támadás, Somogyi adja el a labdát. A közönség még próbál lelket verni a hazaiakba, még nincs veszve semmi, de vészesen fogy az idő...

3. negyed (0-2)

8. perc:
Lassan kezd valósággá válni legrosszabb félelmünk. Ismét Jászberényi véd, de Baksára sem lehet panasz. A negyed végén 3-6.

7. perc: Somogyi nézte ki a bal sarkot, de Jászberényi fogja. Molnárt nagyon fogják a védők, nem jut el hozzá a labda.

6. perc: Molnár harcol ki egy újabb fórt, de Töröknek hosszú az átadás. Kényszerből lő a fiatal válogatott, de kiütik a labdáját. Itt nagy a gond...Godova Gábor kér időt, mellé még egy sárgalapot is kap. Steinmetz is feliratkozik a gólszerzők közé. A közönség már ébresztőt fúj a szegedieknek. Kellene is, 12 perce nem dobott gólt a hazai gárda. 3-6.

5. perc: Indul a szegedi roham, zúg a Hajrá Szeged! Babay mehet pihenni, Kásás Zoltán kér időt. Van mit mondani fiainak, reméljük, segíteni is fog! Ez hihetetlen, Somogyi lövését üti ki Jászberényi, de labda marad a Szegednél.

Kiesett a Szeged Beton a LEN-kupából KÉPGALÉRIA

4. perc:
Steinmetz lövését üti ki Baksa. De kellene most az a gól! Busila kapkodja el, simán védi Jászberényi. Baksa véd hatalmasat. Nem rajta múlik ez a meccs! Steinmetz pattint, de mellé.

3. perc: Vindisch kap sárgalapot, azt a görög bírón kívül senki nem érti, hogy miért.

2. perc: Már az szerencse is elpártol tőlünk? Baksa már nem tudta kihalászni Mátyás lövését, a bírók bent látták. Kettővel megy a Fradi. 3-5. Lehmann lövését blokkolják, rejtélyes eset miatt jöhet a Fradi. Még Jászberényi is mosolyog rajta...

1. perc: Vindisch könnyedén hozza el a labdát, szól a taps és a Hajrá Szeged. Kell is a buzdítás a fiúknak! Nincs gól az első szegedi támadásból, Lehmann átadása hosszú, jöhet az FTC.

2. negyed (1-2)

8. perc:
Egy perce támad a Fradi, nem sok sikerrel. Babay az utolsó másodpercekben úgy 2 méterrel a kapu fölé vágja a labdát. A félidőben 4-3-ra vezet a Ferencváros.

7. perc: Baksa parádézik, ismét hatalmasat véd a szegedi hálóőr. Somogyi távolról, de könnyedén blokkolják a lövését.

6. perc: Elveszik a Szegedtől a labdát, ismét izgulhatunk. Egy pillanatig azt is tettük, pont Baksa előtt pattan meg a labda, de szerencsére hárít a fiatal kapus. Ez meleg volt. Komlósi bombája is, de sajnos ettől még nem gól.

Török góljával a második negyeben még vezetett a Beton. Fotó: Schmidt Andrea
Török góljával a második negyeben még vezetett a Beton.
Fotó: Schmidt Andrea

5. perc: Kayes harcol ki ötméterest, de Vindisch lövését védi Jászberényi. MI tesszük ma hőssé? Mátyás szívta fel magát, ismét a pestieknél az előny. 3-4.

4. perc: Somogyi kísérlete csak a kapufát éri. Nagy erőkkel támad az FTC, de Baksa jól jön ki kapujából, ismét mi indulhatunk.

3. perc: Végre megvan a vezetés! Török nevét skandálja a közönség! Gyönyörű gól! 3-2. De kár volt ezért! Weszelovszky ejtése éppen bepottyant a jobb fölsőbe. Fórban egyenlít a Fradi. 3-3.

2. perc: Veszélyes volt, Balatoni tisztán középen, de Komlósi jól védekezett.

1. perc: Török előzi meg Balatonit, jöhet a Szeged. Fórban támad a Beton, de Vindisch lövését Jászberényi fogja. Baksa üti ki Mátyás bombáját, de a labda marad a zöldeknél.

1. negyed (2-2)

8. perc: Molnár kezét csavargatják a pesti védők, bő egy méterrel lő a kapu fölé. A bírók ennek ellenére nem fújnak. Nagy gond nem lett belőle, Vindisch védekezett jól, szegedi labdaszerzés. Újabb támadásra már nincs idő, Török még elengedi félpályáról, de a negyed végén marad a 2-2.

7. perc: Varga kapásból, telibe találja Jászberényit. Kár volt érte.

6. perc: Az újabb emberhátrány is kipipálva, Balatoni lövését ismét fogja Baksa.

5. perc: Baksa véd, de Juhászt állítják ki a bírók, csak nem nyugodhatunk meg. Balatoni lövését Baksa hárítja! Félpályáig tolja ki a Fradi a Betont, alig tud közelebb férkőzni a kapuhoz a címvédő.

Molnár ismét nagyot küzdött. Fotó: Schmidt Andrea
Molnár ismét nagyot küzdött.
Fotó: Schmidt Andrea

4. perc: Újabb hazai labdaszerzés, Juhász átadását Somogyi kapásból Jászberényi hóna alatt vágja a kapuba. Megvan az egyenlítés! 2-2.

3. perc: Lehmann szerez labdát, az egyenlítésért támad a Beton. Molnár úgy 9 méterről, de a blokkról lejön. A következő beadást Tóth Márton szedi le.

2. perc: Nem túl jó kezdés, Máthé most előnyből talál be. Kettővel megy a Fradi. 0-2. Molnár szintén előnyből, megvan az első hazai találat is. 1-2. A szegedi drukkerek rendületlenül bíztatják a fiúkat, hajrá Szeged!

1. perc: Vindisch szerencsétlen labdaérintése után az FTC vezeti az első támadást. Máthé centerből szerzi az első gólt, Komlósi és Lehmann eszén járt túl 0-1. Lehmann engedi el távolról, Jászberényi tenyere sistereg.

18.20: A LEN-kupa indulója után megkezdődött az ünnepélyes bemutatás. A Szeged csapatából Ágner maradt ki a 13 fős keretből, az FTC-ből az elrontott nevezés miatt Dunca, és Georgescu nem lehet ma ott a medencében.

Korábban

Az előző kiírást a pompás hazai mérlegével nyerte meg a Szeged. Az egyenes kiesési szakaszban a kotori Cattarót egy-, míg a fináléban a görög Panionioszt kétgólos hátrányból fordítva verték ki, illetve győzték le. A köztes két ellenféllel szemben, a szerb Vojvodina és az orosz Kazany ellen idegenben ikszeltek, az újszegedi sportuszodában pedig remekeltek.

Most is ráfér(ne) Baksáékra a jó játék, mert a Fradi ellen hátrányból kezdik a visszavágót.

– Általában szoktunk videózni a LEN-kupa-meccseink előtt, most azonban eltekintettem ettől – árulta el Kásás Zoltán, a Beton mestere. – Szeptember óta már négyszer találkoztunk az FTC-vel, úgy ismerjük egymást, mint a saját tenyerünket.

Kupagyőztesek. A két tréner közül a szegedi Kásás Zoltán BL-t...
Kupagyőztesek. A két tréner közül a szegedi Kásás Zoltán BL-t...

A szakember abban reménykedik, hogy csapata az elmúlt heti, Vojvodina elleni küzdeni tudással játszik ma is.

– Abban az esetben biztos vagyok benne, hogy legalább két góllal nyerünk, és mi jutunk a nyolc közé, viszont ha az OSC és a Pécs elleni játékunkat nyújtjuk, akkor nagy bajba kerülhetünk.
A csapat komplett, nincs sérült, eltiltott, a keretből kimaradó játékosról csak ma dönt a tréner.

A Ferencváros kupafőpróbája gyengén sikerült: 13–5-re kikapott a Vasastól, elveszítve addigi bajnoki veretlenségét.

... az FTC-s Godova Gábor KEK-et is nyert. Fotók: Karnok Csaba, Nemzeti Sport
... az FTC-s Godova Gábor KEK-et is nyert.
Fotók: Karnok Csaba, Nemzeti Sport

– A meccs után elég rosszul éreztem magam, de gondolom, a fiúkat is megviselte a zakó – nyilatkozta Godova Gábor, az FTC edzője. – Annyi történt, hogy mi kimondottan rosszul játszottunk, a Vasas meg nagyon jól. De már túltettük magunkat a vereségen, hiszem, hogy a két román légiósunk nélkül is a régi, szebbik arcunkat mutatjuk meg a mai kupavisszavágón.

A fővárosiaknál a már említett Dunca és Georgescu kivételével mindenki hadra fogható, még a derékfájdalommal küzdő kapus, Jászberényi is.
A minden bizonnyal telt ház előtt játszódó találkozón a görög Sztavropulosz és a szlovén Radonjics fújja a sípot. A pénztárban egy órával a kezdés előtt, 17.30-tól lehet megváltani a 2000 forintba kerülő belépőt, miként az egész évados bérletekhez is hozzá lehet jutni, méghozzá akciósan: a szezon előtt 25 ezer forintért árult biléta 12 ezerért, a 15 ezres pedig 8 ezerért vásárolható meg. A 14 éven aluliaknak nem kell jegyet váltaniuk, és a B közepesek is ingyen tekinthetik meg a meccset: csoportosan 15 perccel a kezdés előtt együtt vonulhatnak be a sátorba.

Kupaspecialisták a kispadon

Mindkét gárdát olyan szakember dirigálja, aki a nemzetközi kupaporondon számos nagy siker tulajdonosa. Kásás Zoltán 2000-ben a szerb Becsejjel nyert Bajnokok Ligáját, majd ezt megtette 2002-ben a görög Olympiakosz Pireusszal is, ráadásul az athéniakkal ugyanabban az évben a Szuperkupát is elhódította. A legutóbbi trófeájára pedig ki ne emlékezne, idén áprilisban a Szeged Betonnal elhódította a LEN-kupát. Godova Gábor is bőven tud sikereket felmutatni: a Fradi edzőjeként 1997-ben a zöld-fehéreket a LEN-kupa fináléjába vezette, de ott egy góllal alulmaradtak az Újpesttel szemben. Egy év múlva viszont győzelem a KEK-ben, majd 1999-ben immár az Újpesttel diadal a LEN-kupában.

Előnyben a vendégek

A LEN-kupa nyolcaddöntőjének 1. meccsein kizárólag az otthon játszók nyertek. A visszavágók programja: Jadran Split (horvát)–Primorje Rijeka (horvát) – az 1. meccsen: 4–10, Spandau (német)–Vuliagmeni (görög) – 6–8, Volgograd (orosz)–Marseille (francia) – 6–13, Sabadell (spanyol)–Savona (olasz) – 10–14, Patras (görög)–Cattaro (montenegrói) – 5–10, Mataró (spanyol)–Brescia (olasz) – 5–11, Posillipo (olasz)–Nagyvárad (romániai) – 10–12.

Olvasóink írták

 • 12. Yucca 2009. december 17. 22:33
  „Pengemester!
  A legjobb nyolcból -- ha bekerülünk -- lehetett volna feljebb lépni, ha nem is az első helyig.
  Tavaly óriási mázlink volt - ott voltam a döntőn, izzadt a közönség is rendesen! -, olyan nemigen lesz mégegyszer!
  A 300 nézőt pedig nem csodálom, sőt, úgylehet barokkos túlzás, -- ilyen bérlet-és jegyárak mellett egyre kevesebben fognak kimenni a meccsekre. Sajnos már én is ritkábban engedhetem meg magamnak, pedig imádom a pólót és a csapatot!”
 • 11. insideman 2009. december 17. 22:31
  „érik az edzőcsere....”
 • 10. Pengemester 2009. december 17. 20:24
  „Achilleus! A címvédő számára milyen motivációt jelent,hogy "gyerünk fiúk,cél a legjobb nyolc" ,ezt kéne elmagyarázza valaki. Mindamellett hogyha tényleg 300 néző volt kint,az azért baromira messze van a teltháztól...egy biztos,a bajnokság pokoli nehéz lesz.”
 • 9. kc 2009. december 17. 20:07
  „sajnalom a fiukat,iden marad a bajnoksag,de ott megint marad a harc az 5.helyert.kerdezem a milliok szamitanak ?par evvel ezelott 3o milliobol is sikerult hatodiknak lenni.agner zoli miert nem jatszott,a kuncznak mindenkepp ulni kell a kispadon.talan egy balkezes jatekossal tobbre ment volna a csapat.”
 • 8. Yucca 2009. december 17. 20:07
  „7. zehn --- Egyetértek, pici módosítással: majdnem mindenkit. Egy Fradit mindenképpen!
  Reménykedjünk abban, amit okos "sportszakértő" pesti nagyfiam mond: a rájátszás a lényeg (mármint a bajnokságban), ott és akkor kell majd minden erőt összpontosítani a végső jó helyezés eléréséért!
  Hajrá Szeged!!!!!”
 • 7. zehn 2009. december 17. 18:49
  „Egy ilyen összetételű Szegednek itthon illik mindenkit megverni.”
 • 6. achilleus 2009. december 17. 18:27
  „5. hozzászólás Yucca 2009.12.17. 17:56
  Köszi. Én viszont babonás vagyok, mert ez egyfajta önbeteljesítő jóslat, ami mínuszba jön, vagy szokott bejönni? Kár volt a hangzatos "bulvárkodásért". Ráadásul az ilyen elvárások terhet raknak a játékosokra is, és ilyenkor minden megtörténhet. Jó amit még írtál, nagyban egyetértek.”
 • 5. Yucca 2009. december 17. 17:56
  „4. achilleus: --- ha jól emlékszem, valami olyasmi, hogy "Fradi verés Szegeden?" -- Igaz, kérdőjellel, de akkor is kár volt ilyen címet adni.
  Nem vagyok babonás, de 30 éves pólómeccsre járó tapasztalat mondatja velem, hogy amikor ilyen címek vagy hasonló, biztos győzelmet prognosztizáló nyilatkozatok láttak napvilágot (akár edzőtől, akár játékostól), szinte mindig kikaptunk.
  Előre inkább kellő alázattal kéne tekinteni, utólag meg föl lehetne venni a nagy mellényt, már ha van miért.”
 • 4. achilleus 2009. december 17. 17:32
  „1. hozzászólás Yucca 2009.12.16. 16:49
  Kedves Yukka! Most már mindegy, de mi volt kb. a cím, lekéstem róla.
  (Ebben én is babonás vagyok - különösen a "labdás" sportok esetében, - vízilabda, kézilabda.)”
 • 3. polgár 2009. december 16. 22:16
  „A 3. negyedben előjött mindaz, ami az új évadban jellemezi ezt a csapatot.
  Ahány ziccert dolgozunk ki, annyit rontunk el. Nagy kár érte, enélkül sima továbbjutásnak örülhetnénk most...”
 • 2. Yucca 2009. december 16. 20:02
  „Megmondtam....kár érte. Azért egy tavalyi LEN győztesnek illett volna legalább a 8 közé bekerülni.
  Remélem a bajnokságban eredményesebb hajrát mutatunk föl!”
 • 1. Yucca 2009. december 16. 16:49
  „Ezt a címet nem kellett volna....
  Általában nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy szeretnénk, ha már előrevetítjük a győzelmet, -- több évtizedes meccsrejárási tapasztalat mondatja ezt velem.
  Remélem ez a szerencsétlen DM címválasztás most nem bosszulja meg magát. Hajrá Szeged!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: lehet hinni a sikerben

Holnap 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban a Szeviép-Szeged a női kosárlabda Euroligában a… Tovább olvasom