Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Szeged Beton-Pécs 12-10

A félidőben már 4 góllal vezetett, végül mégis megizzadt a győzelemért a férfi vízilabda OB I 10. fordulójában a Szeged Beton a Pécs gárdája ellen.

Vodafone férfi vízilabda OB I. 10. forduló
Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Székely B., Fekete B.

SZEGED BETON - PÉCS 12-10 (3-2, 4-1, 3-4, 2-3)

SZEGED BETON: Baksa - Juhász 1, Vindisch 3, Komlósi, Molnár 2, Somogyi 2, Lehmann. Csere: Busila, Török 2, Varga, Ágner 1, Kayes 1, Németh. Edző: Kásás Zoltán.

PÉCS: Diakonow - Bóbis 3, Hegedűs 1, Heinrich, Vári 1, Hermann, Lukács, De Blasio 1. Csere: Krizsán, Zoufal, Lázár 1, Hangody 3, Müller. Edző: Ambrus Tamás.

Emberelőny: 10/2 ill. 7/4.

Ötméteres: 4/4 ill. 1/1.

Kiállítás, cserével végleg: Lukács (24. perc)

Kipontozódott: Lázár ( 25. perc), Busila (30. perc)

Kásás Zoltán: Hihetetlen, hogy ennyi akciógólt lő rólunk a Pécs. Nem tudom, mit akarunk így. Keménynek kell lenni, amit ma nem láttam a csapaton. Ma csak a 3 pontnak lehet örülni.

4. negyed (2-3)

8. perc:
Busila a sarokban dühöng, Ambrus Tamás a kispadnál. Hihetetlen, mennyire izzik a levegő. Az utolsó szegedi támadás eredménytelen, Hangody még rálövi a végén, a blokkolás után a Szegednél marad a labda. A mérkpzés vége

7. perc: Molnár is büntetőt harcol ki, nagyon paprikásak a pécsi drukkerek. Vindisch vágja be. Most nem szabad gólt kapni, bő másfél perc vissza. 12-10.

6. perc: Tíz előnynél jár a Beton, de ismét nincs hazai gól. Kiállítás és ötméteres: ez a Pécs jutalma. Bóbis jár túl Németh eszén, na most nagy a baj. 11-10.

5. perc: De Blasio szélről lövi ki a hosszút. 11-9.

Kásás Zoltánnak akadt mit magyaráznia csapatának. Fotó: Segesvári Csaba
Kásás Zoltánnak akadt mit magyaráznia csapatának.
Fotó: Segesvári Csaba

4. perc:
Somogyi lövését kiszedi Diakonow a rövidből. Jöhetnek a baranyaiak. Németh védi Hegedűs lövését. Ambrus Tamás kér időt.

3. perc: Már épp örültünk, hogy megúsztuk a fórt, amikor Hangodyhoz kerül ismét a labda...tudjuk mi a vége. Már háromnál jár. Kevesen lennénk Kásás Zoltán helyében most. 11-8.

2. perc: Somogyi szerez labdát, de most a pályán mindenhol játékosok, eléggé rendhagyó támadás. Nem is lett belőle gól.

1. perc: 4/4. Vindisché ismét a labda, indulhat a szegedi roham. De kell most az a gól! Fórban a Beton, Ágner is feliratkozik a gólszerzők közé. 11-7.

3. negyed (3-4)

8. perc: Kisebb káosz alakult ki, Ambrus Tamás ha lenne mit törni, már megtette volna. Varga harcol ki ötméterest, Török vágja be. 10-7. Juhász kiszorított helyzetből lövi rá, csak oldalról éri a kaput. Kásás Zoltán dühöng. A negyed végén marad a 10-7.

7. perc: Megint kimarad a hazai támadás, Heinrich lövését a túloldalon Németh védi.

6. perc: Bóbis játszik az idegeinkkel, előnyből kettőre olvasztja a Szeged előnyét. Kezdhetünk félni lassan.

5. perc: Fórban a Beton, Kásás Zoltán kér időt. Vindisch lövését blokkolják, de a labda marad a Szegednél. Ismét Vindisch igyekszik, de a kapufáról kifelé pattan a labda. Ezért de kár volt! Előnyben támad a Pécs is, Ambrus Tamás is időt kér.

Szeged Beton -Pécs 12-10 KÉPGALÉRIA


4. perc: Juhászt szerelik a szélen, Bóbis akcióból háromra hozza fel a vendégeket. Baksa helyett Németh a Szeged kapujában. Még izgulhatunk is?! Nagyon kellene egy gól...

3. perc: Somogyi gólját Székely Balázs nem adja meg, eddig rejtély, hogy mit láthott. Hangody lelkesült fel a helyzeten, ismét betalál. Meg kell hagyni, ez Baksa labdája volt. 9-5.

2. perc: Somogyi blokkolja Vári bombáját, ismét jöhet a Beton. Molnár harcol ki ötméterest, Juhász hibátlanul oldja meg. 9-3. Hangody is betalál, fórban szépít a Pécs. 9-4.

1. perc: A széria nem szakad meg, Vindisch hozza el a labdát, ám az átadás helyén csapattárs nincs, így küzdhet még a labdáért. Gyorsan fórhoz jut a Szeged, Somogyi nem sokat gondolkodott. 8-3.

Az első pillanatokban akár meg is ijedhettünk volna, keményen ugrott a Szegednek a Pécs. Molnár egyenlítő gólja után már a hazaiak akarata érvényesült, jó játékkal a félidőre gyorsan meglett a 4 gólos vezetés. A második játékrész még tartogathat izgalmakat, ha Ambrus Tamáson múlik, csapata a végsőkig fog harcolni akár 1 pontért is.

2. negyed (4-1)

8. perc:
Kayes most már nem hagyja annyiban a dolgot, ő sem akar kimaradni a jóból. 7-2. Vári minden dühét belerakta ebbe a lövésbe, két ember - köztük Baksa - keze alatt pattan a labda a kapuba. 7-3.

7. perc: Török engedi el úgy 8 méterről, Diakonow a biztonság kedvéért beleér. Nem volt veszélytelen. Vári lő 3 emberrel a nyakában gólt, de a bírók már hamarabb sípoltak.

6. perc: Baksa hárít hatalmasat, Kayes látványos kísérlete sajnos elkerüli a kaput.

4. perc: Ambrus Tamás kap sárgalapot, miután hangosan megköszönte a bíróknak az első fórt. Amivel mondjuk nem tudott élni a csapata, sőt, a másodikkal sem. Eddig pazar a Beton védekezése.

Megizzadt a Szeged Beton a három pontért. Fotó: Segesvári Csaba
Megizzadt a Szeged Beton a három pontért.
Fotó: Segesvári Csaba

3. perc: 10 méterről is tud ám a Szeged gólt szerezni. Somogyi bizonyítja ezt be. 5-2. Vindisch erőből lövi szét a vendég kaput, Diakonow tehetetlen volt. 6-2.

2. perc: Somogyi beadása után Molnár ismét tankönyvbe illő gólt szerez. 4-2. Busila áll bele a lövésbe, Diakonow hasa bánja. A labda marad a Betonnál.

1. perc: Vindisch-sel szemben Lukács ismét tehetetlen, de nincs gól a szegedi támadásból. Nagyon őrzik a centert a vendégek.

1. negyed (3-2)

8. perc: Lázár is parádézik, meg kell hagyni, szép gól volt. Baksa annyira nem örül neki. 3-2.

7. perc: Török szerez labdát, egyedül úszik meg a fiatal kiválóság. Hatalmas gól a vége. Vári eléggé sérelmezi a helyzetet. 3-1.

6. perc: Lehmann harcol ki ötméterest, Vindischnek ez gyerekjáték. Megvan a szegedi vezetés. 2-1.

5. perc: Juhász és Komlósi védekezett jól, jöhetnek a hazaiak. Reméljük most már a vezető gól is jön.

Török (fehérben) góljával az elején még magabiztos volt a hazaiak előnye. Fotó: Segesvári Csaba
Török (fehérben) góljával az elején még magabiztosan vezettek a hazaiak.
Fotó: Segesvári Csaba

4. perc: Somogyi beadása nem jut el Lehmannhoz, Diakonov megint jól jön ki. Zoufal talán élete helyzetét hagyta ki, mi annyira nem sajnáljuk. Ambrus Tamás se tudott megszólalni.

3. perc: Molnár két emberrel a nyakában, félig a víz alól lő gólt. Ez gyönyörű. 1-1.

2. perc: Vári és Diakonov közös erővel úszik át Molnáron, a labda ismét a pécsieké. Ambrus Tamás már hergeli csapatát. Ezt megúsztuk, most a kapufát éri a vendég lövés. Lehmann egy ejtéssel próbálkozik távolró, de Diakonov ezt is a kapufára tolja.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, Molnár centerben küzd a játékszerért, de mire helyzetbe kerülne, lejár az idő. Hegedűsnek alig 40 másodperc kellett, hogy megszerezze a Pécsnek a vezetést. 0-1.

Korábban

Szerda este már azt a Betont láthatták a drukkerek, amelyet annyira vártak. Az elmúlt hetek sikertelenségei, a hajrában elbukott meccsek után a szerb Vojvodinát fegyelmezett, jó és eredményes játékkal győzték le Vindischék 9–6-ra az Interligában. Ráadásul tartalékos összeállításban, hiszen Varga Péteren kívül Török Bélára, Kuncz Tamásra és Ágner Zoltánra sem számíthatott Kásás Zoltán edző.

– Az őket helyettesítő fiatalok, Szabó Gábor, Nádasdi Zala és Nádasdi Gergő védekezésben jó dolgokat produkáltak, elégedett voltam velük – nyilatkozta a tréner. – Nyilván nem ők nyerték meg a mérkőzést, de részesévé váltak. Most végre jól éreztem magam a kispadon, láttam a tüzet a szemekben, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a társaság. Nem árt tudni, a vajdaságiak a hazai riválisaink közül a Fradit, az Egert és a Honvédot is legyőzték.

A mai bajnokin a Tisza-partiaknak az elmúlt időszakban nem kevés bosszúságot okozó Pécs csapatát fogadják.

– A csütörtök esti edzésen teljes létszámban voltak jelen a srácok, a betegeink is velünk gyakoroltak, de azt még nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi erőt vett ki belőlük a lázzal járó betegség, hogy közülük kik tudják vállalni a játékot – folytatta Kásás. – De bármilyen összeállításban is ugrunk vízbe, kutya kötelességünk otthon tartani a három pontot. Ha tudunk így is játszani, akkor abból nem szabad engedni.

Olvasóink írták

 • 3. Yucca 2009. december 13. 15:35
  „dobi, képzeld, valóban ilyen a Pécs edzője, sőt, még ilyenebb! Játszik a "keze alatt" egy ismerősöm, hallottam pár dolgot. Mondjuk a nyilatkozata önmagát minősíti.
  A Szeged sok hibával játszott, voltak érdekes bírói döntések mindkét oldal felé, ez tény. Alig vártam, hogy vége legyen, és mehessek kifelé. Nagyon egyetértek Kásás Zoltánnal, hogy csak a 3 pontnak örülhetünk, de az nagyon kellett már!”
 • 2. dobi 2009. december 12. 20:47
  „ekkora sötétséget mint a Pécs edzőjének a nyilatkozata... ez az ember ennyire primitív????

  ezért egy 5-6 meccses eltíltás minimum járna... és a Pécsnek miért kell ilyen "emberrel" lejáratni magát????”
 • 1. Yucca 2009. december 12. 13:24
  „Úgy legyen!!!!!!!
  (Csak Ambrus folyamatos ordítását ne kéne hallgatni, -- rettentően irritáló, mint egy ottani ismerőstől megtudtam, a játékosainak is.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi vízilabda ob I: kiütötte a Vasas az FTC-t

A címvédő Vasas 13-5-re legyőzte az eddigi veretlen, listavezető FTC-t a Vodafone férfi vízilabda ob… Tovább olvasom