Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Szeged Beton - FTC 8-5

Továbbjutott a Szeged Beton a magyar kupában, miután három góllal, 8-5-re verte a Ferencvárost egy nem mindennapi találkozón a vásárhelyi Gyarmati Dezső uszodában.

Magyar Kupa csoportmérkőzés

SZEGED BETON - FTC 8-5 (2-0, 1-1, 2-1, 3-3)

Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső uszoda, 200 néző. Vezette: Bors, Horváth.

SZEGED BETON: Baksa - Busila 1, Juhász 1, Varga 1, Vindisch 2, Molnár 2, Somogyi 1. Csere: Szabó, Lehmann, Ágner, Komlósi, Kuncz, Nádasdi Z., Németh Zs. Edző: Kásás Zoltán.

FTC: Jászberényi, Máthé, Babay, Tóth M., Steinmetz B., Czigány 1, Weszelovszky 1. Csere: Dunca 1, Balatoni 2, Mátyás, Buús, Tóth B., Ramiro, Decker. Edző: Somossy József.

Emberelőny: 9/3 ill. 13/1.

Ötméteres: 1/1 ill. -.

Kipontozódott: Máthé (16. perc), Weszelovszky (21. perc), Vindisch (28. perc), Molnár (31. perc).

Továbbjutott a Szeged Beton csapata. A negyeddöntők (október 3. és 4.) sorsolását ma délután tartják a pólószövetségben. A nyolc érdekelt gárda: Domino-Honvéd, Pécs, Eger, Újpest, Szeged Beton, Szolnok, Vasas, BVSC.

 
Kásás Zoltán: Nagyon örülök a győzelemnek és így a továbbjutásnak. Büszke vagyok a fiúkra, hogy 5-5-ről fel tudtak állni, de az emberelőny kihasználása az továbbra is botrányos.


4. negyed (3-3)

8. perc:
Fél perc van vissza, még küzd a Fradi, de Baksa az utolsó lövéseket is fogja. Még egy utolsó próbálkozás a Szegedtől, de marad a három gólos szegedi győzelem. Ez meleg volt.

8. perc: MEGVAN A TOVÁBBJUTÁS! Somogyinak végre megjött az önbizalma, nem is baj, hogy ennyit vártunk rá, a legjobbkor jött. 8-5.

7. perc: Ezt nem lehet bírni. Előnyben az FTC, gyorsan jár a labda, de Baksa véd. Szűk másfél perc, és a Szeged áll továbbjutó helyen.

6. perc: Újra felcsillan a remény, Varga nézte ki magának a bal felső sarkot. 7-5.

5. perc: Fel se értek a szegedi védők, Balatoninak csak Baksával kellett szembenéznie. Ő győzött. Kezd távolinak tűnni a továbbjutás. Juhász találata de kellett, ha soványka is, de megvan az előny. De így még  Fradi áll jobban. 6-5.

4. perc: Szépen ment körbe a labda, végül Molnár lövi el, de elég erőtlenre sikerült, Jászberényi könnyen fogja. Vindisch is begyűjti harmadik hibáját, így már ő se lehet ott a nagyon fontos végjátékban. Nagy a baj, Czigány középről enged el egy hatalmas bombát, 1 gólra olvad a szegedi előny. 5-4.

3. perc: Baksán nem múlik, ismét biztos kézzel hárít. Fórban a szegediek, Kásás Zoltán kér időt a támadás elején.

2. perc: Ismét előnyben a pestiek, de Baksa simán fogja a lövést. A szegediek ismét egy elkapkodott támadást vezetnek, ki tudja, hogy mit akartak. Balatoninak nem kellett sok, 2-re hozza fel az FTC-t. 5-3.

1. perc: Vindisch nagyobb erőfeszítés nélkül hozza el a labdát. Molnár egy csavarral próbálkozik, de sajnos kapufa. Pedig nem volt veszélytelen.

3. negyed (2-1)

8. perc:
Biztos a szegedi vezetés, de azért megnyugtatás véget jó lenne még egy. Nem lesz, de FTC sem. Marad az 5-2.

7. perc: Baksának most már van dolga, de biztosan áll a lábán a szegedi hálóőr. Imsét páros kiállítás, csak éljük túl.

5. perc: Felcsillan a remény, Busila úgy 10 méterről lövi szét a kaput. Újra megvan a kétgólos előny. Weszelovszkyt cserével végleg kiállítják reklamálásért. Vindisch kettős előnyből talál be, pazar gól volt.  5-2.

4. perc: Hihetetlen, továbbra sem tudunk fórból gólt dobni.

3. perc: Weszelovszky begyötri az első emberlőnyös gólt, Juhász György szegedi szakosztályvezető piroslappal távozik a medence mellől. 3-2.

2. perc: 8/0 az FTC emberelőnye. Most Juhász blokkja mentette meg a bőrünket. Lehmann lövi telibe a kapust, de a kipattanó labda nincs meg.

1. perc: Vindisch simán hozza el a labdát, Kásás Zoltán gyorsan időt is kér. Hatalmas helyzet ismét, Komlósi elaludt, Molnár az utolsó utáni pillanatban csak a kapufát találja el.

Egy kicsit többet várt volna az ember ettől a meccstől, ha már a továbbjutás a tét. A szegediek lassú passzokkal támadnak, mentségüre legyen, hogy vezetnek és a védekezés legalább jól működik. Eddig. Még van két negyed, és az FTC ellen még bármi lehet.

2. negyed (1-1)

8. perc:
Végre kigyötörtünk egy emberelőnyt, de mintha nem is lenne, ismét elhagyjuk a labdát. Az FTC begyűjti a hatodik fórt, de Baksának hála nincs meg a második góljuk.

7. perc: Baksa hatalmasat ment, a Fradi az ötödik fórból se tudt bevenni a kapuját.

6. perc: Czigáy szorul orvosi ápolásra, kicsit megakadt a játék, hogy most jönnie kell-e fradis játékosnak avagy sem. Hosszú percek után sikerült egy embert a vízbe ugrasztania Somossynak.

5. perc: Páros kiállítást ítélnek a bírók, Nem tudott mit kezdeni a Beton a helyzettel.

3. perc: Megvan az első emberelőny, jó lenne gólt dobni belőle. Busila lövése elakad a blokkban, de a labda marad a Szegednél, Nem sokáig, Molnár nem tudta szabályosan megtartani a rá úszó két ember elől.

2. perc: Újra elvesztjük a labdát, Dunca úszik meg, Juhász tisztes távolságból követi. Baksa tehetetlen volt. Molnár harcol ki egy ötméterest, ez már nagyon kellett, ha még nem kaptunk kiállítást. Vindisch nem sokat gondolkodott, lazán ejti be Jászberényi feje felett a labdát. 3-1.

1. perc: Windisch most nem adta könnyen magát, el is hozta a labdát a Fradi elől, ennek ellenére szerelnek a zöldek, majd Komlósi-Juhász páros tesz hasonlóan.

1. negyed (2-0)

8. perc: Nem volt szerencsénk, Vindisch lövését csak a hullámok mentették meg. Utolsó pillanatokban lehetősége lett volna még egyet lőni a Betonnak, de a bírók elveszik a labdát. Marad a 2-0.

7. perc: Jól szuperál a szegedi védelem, most Busila szerel.

6. perc: Babay előnyből próbálkozik, de Baksa a kapufa segítségével hárít. Lehmann szerez labdát, majd centerbről próbálkozik, de úgy egy méterrel lövi a kapu fölé a labdát.

5. perc: Molnár hatalmas labdát mentett, majd Varga beadása után megvan a második is. Ismét Molnár. Parádésan játszik az olimpiai bajnok. 2-0.

4. perc: Varga szerez labdát, jó lenne begyötörni még egy gólt. Somogyi ismét bátor, de a bombáját leblokkolják. Mentségére legyen, hogy nem volt centerünk.

3. perc: Szépen védekeztek a szegediek, egy emberelőny kihúzva. Somogyi szétlövi a kapufát, pedig de kellett volna az a gól.

2. perc: Molnár gyorsan javítja az előző elszalasztot helyzetet, vezet a Beton. 1-0.

1. perc: Meglepő módon Vindisch elől elhozzák a labdát, de elveszik a bírók a Fraditól a játékszert. A Szeged viszont nem tud élni a lehetőséggel, kimarad az első támadás.

A kiírtakkal ellentétben fél 4-kor kezdődik a mérkőzés, mivel a Szolnok-HVSC mérkőzés késve ért véget.

Az eredmények alapján a Szolnok már biztosan ott lesz a 8 között, a Szegednek viszont kettő vagy több góllal kell nyernie a Ferencváros ellen, hogy a zöldek kiessenek és a Vásárhely elleni eredmény számítson.

Eredmények: Szeged Beton- Szolnok 8-10, Szolnok-FTC 5-7, FTC-HVSC 31-2, Szeged Beton-HVSC 37-2, HVSC-Szolnok 2-35.

Korábban

- Nincs mese, tovább kell jutni, ott kell lennünk a nyolc között! – jelentette ki határozottan Kásás Zoltán, a Szeged Beton edzője. A Tisza-parti alakulat egy hete a második helyen végzett a hazai rendezésű Hídépítő-kupa felkészülési viadalon, amelyen a mostani három vetélytárs közül a legerősebbet, az FTC-t 6–4-re legyőzte.

– Mindhárom riválisunkat meg akarjuk verni, de a lényeg a továbbjutáson van. Annak, hogy az első vagy a második helyen lépünk tovább, nincs különösebb jelentősége, mert a jövő heti negyeddöntő párosítását vaksorsolással tartják.

Olvasóink írták

  • 1. Yucca 2009. szeptember 27. 16:51
    „Jól van Fiúk, ez szép volt! Kár, hogy nem ma mentem át megnézni Titeket, nagyobb élmény lett volna, mint tegnap, bár itthon a gép előtt is kishíján infarktust kaptam!
    Hajrá Szeged!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teke: testben Szegeden, fejben a vk-n

A férfi teke csapat Szuperliga negyedik fordulójában a Szegedi TE az Ózd együttesét fogadta. Tovább olvasom